- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, όπως υποδηλώνει και το όνομά της, αποτελεί κέντρο προαγωγής των γραμμάτων και των τεχνών και σύμβολο πολιτισμού της πρωτεύουσας και φυσικά των Νοτίων Προαστίων.

Έχοντας ήδη συμπληρώσει 11 χρόνια ζωής, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, κατασκευάσθηκε υπό την επίβλεψη και με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος Ωνάση. Το κτίριο στέκεται επιβλητικό επί της Λεωφόρου Συγγρού, και ξεχωρίζει για την υψηλή του αισθητική, προκαλώντας τα βλέμμα των περαστικών.

Οι μαρμάρινες λωρίδες που καλύπτουν την πρόσοψη του κτιρίου παίρνουν διαφορετικά χρώματα από τον ήλιο της πρωτεύουσας και τα πολύχρωμα βραδινά φώτα, δημιουργώντας σε κάθε περίπτωση ένα διαφορετικό, μοναδικό σκηνικό.

stegi3

Δύο μεγάλες βασικές αίθουσες με χωρητικότητα 880 και 220 ατόμων κοσμούν τον εσωτερικό χώρο της Στέγης, ενώ η ταράτσα του κτιρίου, η οποία ανοίγει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αφήνει το μάτι του επισκέπτη να ταξιδέψει από το λόφο του Λυκαβηττού μέχρι και το Σαρωνικό.

Το όραμα του Ιδρύματος Ωνάση για προαγωγή και προστασία του πολιτισμού έχει πάρει σάρκα και οστά μέσα από τις θεατρικές παραστάσεις, τις συναυλίες, τις κινηματογραφικές προβολές, τις εκθέσεις αλλά και μέσα από μια σειρά άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες που φιλοξενούνται κατά καιρούς στο χώρο.

Αυτό το μήνα από τις πολυπληθείς εκδηλώσεις που διοργανώνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ξεχωρίζει ένα ανατρεπτικό Φεστιβάλ με τίτλο «Hello Future!».

hello future

Σε ένα διήμερο Φεστιβάλ, το Σάββατο στις 21 και την Κυριακή στις 22 Μαρτίου, η Στέγη θα φιλοξενήσει καλλιτέχνες με σπουδές σε κορυφαία πανεπιστήμια design από όλες τις γωνιές του κόσμου, με σκοπό να γεμίσουν με ευφάνταστες δημιουργίες ένα sketchbook, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να ξεφυλλίσει κάθε επισκέπτης. Και τις δύο ημέρες θα πραγματοποιούνται από τους έμπειρους καλλιτέχνες Workshop, στα οποία θα έχουν όλοι οι παρευρισκόμενοι τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις σύγχρονες τάσεις του design και να μάθουν τεχνικές εκτύπωσης εφαρμόζοντάς τες σε υφασμάτινες τσάντες και αφίσες.

Το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει και συμβουλευτική καριέρας από τους καταξιωμένους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα δίνουν οδηγίες και χρήσιμες συμβουλές στους ανερχόμενους καλλιτέχνες που θέλουν να βγουν προετοιμασμένοι στην αγορά εργασίας. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί μάλιστα και ανταλλαγή αντικειμένων μεταξύ των συμμετεχόντων, ενισχύοντας τη φιλοσοφία ότι τα άχρηστα αντικείμενα του ενός μπορούν να γίνουν ο θησαυρός κάποιου άλλου.

stegi4

Στο τέλος, τρεις τυχεροί συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ έπειτα από κλήρωση θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν ένα έπιπλο, φιλοτεχνημένο και διακοσμημένο με βάση το στυλ και τη φαντασία των παγκοσμίου φήμης καλλιτεχνών.

 

 

- Διαφήμιση -