- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αναβάθμιση του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας και internetστην περιοχή του Δήμου Σαρωνικού, με την τοποθέτηση οπτικών ινών. Το έργο υλοποιείται από τον ΟΤΕ, με τη συνεργασία και τη συνδρομή του Δήμου Σαρωνικού.

Ήδη αναβαθμίζεται το δίκτυο στις περιοχές της Αναβύσσου και της Παλαιάς Φώκαιας, ενώ ακολουθούν εργασίες αναβάθμισης στο Λαγονήσι, στη Σαρωνίδα, στα Καλύβια και στον Κουβαρά.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, αναμένεται μέχρι τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2017 να έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση σε όλη την έκταση του Δήμου Σαρωνικού. Με την ολοκλήρωση του έργου, πάνω από το 80% των χρηστών θα έχουν στη διάθεσή τους γραμμή VDSL, η οποία θα αποδίδει ταχύτητες έως και 50 MBps.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, «η αναβάθμιση της ψηφιακής υποδομής στην περιοχή μας είναι μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη. Δημιουργεί νέες δυνατότητες για τις τοπικές μας επιχειρήσεις, αλλά και για τη βελτίωση της καθημερινότητας κάθε πολίτη. Ως Δημοτική Αρχή είμαστε σε άμεση συνεννόηση με τον ΟΤΕ και παρέχουμε κάθε βοήθεια, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί ομαλά στο συντομότερο δυνατό χρόνο.»

- Διαφήμιση -