- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 9 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 9 Λεπτά

Οι πανέμορφες Ακτές της Αττικής, προσφέρουν μοναδικές “αποδράσεις” για όσες και όσους θελήσουν είτε μετά από το μπάνιο ή το βραδάκι να απολαύσουν ένα όμορφο ποτό ή κοκτέϊλ δίπλα στη θάλασσα και κάτω από τον καταγάλανο ουρανό της Αττικής.

Απο τον Πειραιά και προς την  καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στη Γλυφάδα , την Βουλιαγμένη ή πιο μπροστά στον Άλιμο ή το Φάληρο υπάρχουν εξαιρετικά μαγαζιά για να απολαύσεις ένα κοκτειλ “με θαλασσινή αύρα”

 

8 bars για κοκτέιλ δίπλα στη θάλασσα
Το καλοκαίρι λοιπόν είναι ακόμη εδώ. Το τιμάμε, τσουγκρίζοντας παγωμένα κοκτέιλ με θέα το Μικρολίμανο, απολαμβάνοντας «πειραγμένα» μοχίτο στην Πειραϊκή, παραγγέλνοντας daiquiri στη Γλυφάδα και επιλογές με ελληνικά spirits στη Βουλιαγμένη. ο κύμα, ως 10€.Swell 
Ερμού 1 και Ποσειδώνος, Βουλιαγμένη, τηλ: 21 0896 1457

Μια ειδυλλιακή βεράντα μας προσφέρει υπέροχη θέα στην αθηναϊκή ριβιέρα, σε μία από τις πιο φρέσκες αφίξεις της Βουλιαγμένης. Εδώ, στον κομψό χώρο του Swell θα αράξετε ατενίζοντας το πράσινο των πεύκων και το μπλε της θάλασσας, απολαμβάνοντας κοκτέιλ  σε πολύ λογικές και οικονομικές τιμές . Δοκιμάστε το Asian Zombie με τριών ειδών ρούμι, λάιμ, passion fruit και grapefruit, το άκρως καλοκαιρινό Swell με βότκα, λικέρ μαστίχας, αγγούρι, λάιμ, σιρόπι ζάχαρης και αρωματικά bitter. Σημειώστε πως μπορείτε να τα συνδυάσετε με ωραιότατο fusion/sushi τσιμπολόγημα – τα οκτώ salmon rolls στοιχίζουν μόλις 5,50€.The art of Bragi 
Ακτή Θεμιστοκλέους 154, Πειραϊκή, τηλ.: 211 7159272

Το αγαπημένο μας πειραιώτικο cocktail bar βρίσκεται απέναντι από τα βράχια της Πειραϊκής, διαθέτει ταξιδιάρικη διακόσμηση, θέα στη θάλασσα και φυσικά, υπέροχα κοκτέιλ για να μας ξεδιψάσει – δοκιμάστε το φοβερό Lemon Pie με ρούμι, κρέμα λεμονιού και μπισκότο και θα μας θυμηθείτε. Οι τιμές των κοκτέιλ οικονομικές.
Balux café 
Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, τηλ: 2108983577

Πλάι στη θάλασσα, το «House Project» του Αστέρα μας προσκαλεί να αισθανθούμε σαν στο σπίτι μας και να ξεκινήσουμε με καφέ, να συνεχίσουμε με τσιμπολόγημα και να καταλήξουμε με ένα κοκτέιλ στο χέρι. Τα κλασικά, όπως η καϊπιρίνια, το κοσμοπόλιταν ή το μάι-τάι, τα καλοκαιρινά, όπως το New House Project (με Smirnoff, φράουλες, λάιμ και αφρό λεμονιού) ή το Spring Power (με pure passion, λικέρ μαστίχας, Smirnoff, σιρόπι αμύγδαλου και κόκκινο βερμούτ), τα κοκτέιλ σαμπάνιας, όπως το Bellini ή το Rossini κ.α.Moorings 
Μαρίνα Βουλιαγμένης, τηλ: 210 9670659

Και café bar, και εστιατόριο, το Moorings της Βουλιαγμένης ατενίζει τη θάλασσα πάνω από τον μικρό κολπίσκο στο ιδανικό ρομαντικό σκηνικό για να τσουγκρίσετε κοκτέιλ, οι τιμές των οποίων κινούνται σε λογικά οικονομικά επίπεδα. Δοκιμάστε το εξωτικό Daiquiri ανανά, το μοχίτο με φρέσκια μέντα, και όλες τις κλασικές επιλογές, από Pina Colada φράουλα και Apple Martini μέχρι μαργαρίτα φράουλα και λεμόνι. Οι μουσικές κινούνται σε χαλαρά, μοντέρνα μονοπάτια.

Ιστιοπλοϊκός Café
Ακτή Μικρολίμανου, τηλ: 2104134084

Σε έναν όμορφο, ατμοσφαιρικό χώρο που θυμίζει κατάστρωμα πλοίου και ατενίζει τον Σαρωνικό και το Μικρολίμανο, ο Ιστιοπλοϊκός μας σερβίρει καφέ από τις 10 το πρωί, ελαφριά σνακ καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και το βράδυ δροσερά κοκτέιλ  και ποτά. Από τα home cocktails ξεχωρίζουμε το Peppy Skinos με Beefeater, μαστίχα και μπαχαρικά, το πικάντικο Green Witch με πράσινο μήλο, αγγούρι, τζίν και τζίντζερ, το twisted daiquiri με καραμέλα, το twisted mojito με ροδάκινο και αρώματα βανίλιας και το Fizzy Mango με αφρώδη οίνο, μαύρο ρούμι, μάνγκο και άρωμα καραμέλας, σε τιμές λογικές και προσιτές.

Skipper’s
Μαρίνα Αλίμου, τηλ: 2109880282

Έχει και ο Άλιμος το… κατάστρωμά του: Στο Skipper’s με τη χαλαρή διάθεση, τον θαλασσινό χώρο, τον ατμοσφαιρικό νυχτερινό φωτισμό και τα ιστιοφόρα για φόντο, απολαμβάνουμε καθαρά ποτά στα 7€ και κοκτέιλ στα 9€ – θα βρείτε όλες τις κλασικές επιλογές, από μαργαρίτα, rusty nail, sex on the beach και mojito μέχρι black Russian, bloody Mary, martini και Soraya From Paris.

Ark 
Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, τηλ: 2108948882

Ωραίες μουσικές, ευφάνταστα κοκτέιλ, ρομαντικές και εξωτικές διακοσμητικές λεπτομέρειες και διακριτική πολυτέλεια είναι το σκηνικό της φετινής άφιξης στα Αστέρια της Γλυφάδας. Στον χώρο του μπαρ, την παράσταση κλέβουν τα «πειραγμένα» κοκτέιλ του Τεό Σπυρόπουλου, βραβευμένου ως καλύτερου έλληνα bartender και στους 50 καλύτερους παγκοσμίως και του Θάνου Κριμπούρα. Οι δύο mixologists προσθέτουν σουμάδα στο Mai Tai, κουμκουάτ και περγαμόντο σε κλασικά κοκτέιλ, ελληνική γύρη στην Margarita και μας αφήνουν να τα απολαύσουμε με φόντο το ηλιοβασίλεμα της Νότιας Αθήνας. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται σε λογικά επίπεδα.

Mare Marina 
Μαρίνα Φλοίσβου, κτίριο 6, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109822220

Μαζί με τον προσεγμένο χώρο του κομψού εστιατορίου της Μαρίνας, ο πρόσφατα ανακαινισμένος, μοντέρνος χώρος της βεράντας με τις navy διακοσμητικές λεπτομέρειες λειτουργεί ως Exclusive Bar. Η μεγάλη, α λα πιλοτήριο σκάφους, μπάρα του χώρου ετοιμάζει δροσιστικά καλοκαιρινά κοκτέιλ για να τα απολαύσετε ατενίζοντας τα ιστιοπλοϊκά. Οι τιμές είναι προσιτές και λογικές  και  ο χώρος λειτουργεί από νωρίς για καφέ

- Διαφήμιση -