- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 38 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 38 Λεπτά

από το www.nou-pou.gr

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωνε. Αυτά τα διαμαντάκια του Αλίμου που κάνουν τη ζωή σου στα νότια πιο ωραία πρέπει να τα τιμήσεις πάση θυσία.

Γευστικές στάσεις

 

Ο Μπακάλης

Δύο νέοι άνθρωποι, ο Γιώργος Αναστασίου και ο Μανώλης Σκυλάκης, αποφάσισαν να μας ταξιδέψουν, οπτικά και γευστικά, σε μια χρονοκάψουλα της παλιάς Αθήνας. Είτε επιλέξεις να τα πάρεις για το σπίτι, είτε αποφασίσεις να κάτσεις σε κάποιο από τα τραπεζάκια του μαγαζιού, το σίγουρο είναι ότι θα δοκιμάσεις αγνά προϊόντα που επιλέγονται με προσοχή από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από παξιμάδια από την Κρήτη και τα Κύθηρα, παλαιωμένα τυριά απ’ όλη την Ελλάδα,  χειροποίητα ζυμαρικά, φρέσκο ελαιόλαδο, αλλαντικά ωρίμανσης, βιολογικά προϊόντα Ζέας, αυγά βιολογικής γεωργίας και ελευθέρας βοσκής, μέχρι μέλι, ταχίνι, φυστικοβούτυρο, χειροποίητες σοκολάτες, μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη, γλυκά του κουταλιού και τόσα άλλα προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα.

Λεωφόρος Καλαμακίου 19 & Θουκυδίδου, Άλιμος, τηλ: 210 9820040

https://www.facebook.com/OMpakalis/?fref=ts

Due Pentole

Τα “δύο τηγάνια” όπως μεταφράζεται το όνομα του ιταλικού Due Pentole στον Άλιμο, είναι μια στάση που αξίζει να κάνεις αν εκτιμάς τη γειτονική κουζίνα. Ετοιμάσου να δοκιμάσεις οriginal ιταλικές γεύσεις, μιας και οι σεφ Αλέκος Γαμπιεράκης και Γιάννης Καβούκης έχουν εντρυφήσει για τα καλά, προσθέτοντας μάλιστα δικές τους συνταγές στον κατάλογο. Η πιο χαρακτηριστική -και ίσως η πιο αγαπημένη του κόσμου, οι παπαρδέλες Due Pentole, με λεπτές φέτες picanha (μοσχαρίσιο κρέας), σπαράγγια, ντοματίνια, σε σάλτσα άσπρης τρούφας. Συνόδεψε τις με ένα σουφλέ παρμεζάνας ρετζιάνο, μια πίτσα με προσούτο, φλούδες παρμεζάνας, ρόκα, ντομάτα και μοτσαρέλα. Για το τέλος, άσε το καλύτερο. Το Souffle all’ arancia- δηλαδή το σουφλέ με σοκολάτα πορτοκάλι πάνω σε λιωμένη πικρή σοκολάτα, που σερβίρεται με παγωτό βανίλια και είναι από μόνο του ένας λόγος να πας και να ξαναπάς στο Due Pentole.

Θεομήτορος 41 (Εμπορικό Κέντρο Shopping House), Άλιμος, Τηλ. 210.9821177

https://www.facebook.com/DuePentole

Il Tinello

Όταν αποφασίσεις να πας στο Il Tinello για φαγητό, δεν έχεις στο μυαλό σου μια απλή έξοδο. Είσαι έτοιμος για μια εμπειρία. Είναι κάτι που ξέρεις ότι το περιμένεις δικαίως. Στο “κρυφό” εστιατόριο του Αλίμου, ο Στέφανος και η Ντανιέλα μας ετοιμάζουν, εδώ και πάνω από δυο δεκαετίες, ένα δείπνο υπερπαραγωγή. Με standard τιμή ανά άτομο και fixed μενού, σε έναν χώρο/σαλόνι σπιτιού, τα πιάτα δεν σταματάνε να έρχονται. Θα απολαύσεις μια τεράστια ποικιλία από πιάτα pasta (από αυθεντική καρμπονάρα μέχρι λιγκουϊνι με κοτόπουλο και γεμιστά ραβιόλια) και κρέας (μοσχάρι tagliata), αλλά και εκπληκτικά γλυκά, όπως μαρέγκα, πανακότα, τιραμισού και κρεμ μπρουλέ.

Κνωσού 54, Άλιμος, τηλ.: 210-9828462

https://www.facebook.com/Il-Tinello-Athens-Greece-216398118374690/?fref=ts

O Canto

Η πιο αυθεντική και παρείστικη pub τoυ Αλίμου, που βρίσκεται σε μια παλιά μονοκατοικία θα σε ποτίσει όση μπύρα θες, παρέα με αυθεντική ιρλανδέζικη κουζίνα. Μεγάλη αδυναμία, το O Canto burger, με Onion rings, λουκανικάκια, καπνιστό μπέικον, coleslaw σαλατά και ένα εκπληκτικό και υπερζουμερό μπιφτέκι που ταιριάζει απίστευτα με ένα κρύο ποτήρι μπύρα. Στην O Canto θα βρεις, κλασσικές αλλά και μερικές ακόμα πιο ιδιαίτερες, αλλά δεν πας για αυτό. Πας για να πιεις, να φας, να διασκεδάσεις, να δεις τον φίλο σου που ήρθε χωρίς να το έχετε κανονίσει. Με λίγα λόγια να το κάνεις στέκι.

Αριστοτέλους 31, Καλαμάκι, τηλ.: 210-9831712, 

www.facebook.com/ocantopub

Zεύκιν

Ετοιμάσου για μια στάση με αέρα νησιώτικο. Το μουσικό μεζεδοπωλείο στον Άλιμο ζωντανεύει την Ικαριώτικη ζωή, σε ένα πολύ όμορφο σκηνικό.  Άσπρα τραπεζάκια, ψάθινα πλεγμένα φωτιστικά και πίνακες με εικόνες από την νεώτερη και παλιά Ικαρία, δημιουργούν μια νησιώτικη και ζεστή ατμόσφαιρα που θυμίζει καλοκαίρι.  Τα παραδοσιακά εδέσματα, φυσικά, βοηθούν αφού καθούρα, σουφικό, πιταράκια κι άλλες γνώριμες λιχουδιές πρωταγωνιστούν μαζί με το ντόπιο κρασί και σε βάζουν στο κλίμα από νωρίς. Το κλίμα απογειώνεται με τις μουσικές του Νίκου Φάκαρου, ο οποίος πιστός στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, μας ταξιδεύει με το βιολί του κατευθείαν στο νησί του γλεντιού.

Λεωφόρος Ελευθερίας 46, Άλιμος, Τηλ: 2109855795

https://www.facebook.com/%CE

Beerger

Στα όρια Αλίμου και Αγίου Δημητρίου, υπάρχει ένα μαγαζί που 1, 5 χρόνο τώρα συνδυάζει αρμονικά όλα όσα θέλουμε από μια ωραία έξοδο: Μια καλή κρύα μπύρα, ένα ζουμερό burger (του οποίου το μπιφτέκι φτιάχνεται με 100% ελληνικό κιμά), μια πλούσια ποικιλία τυριών-αλλαντικών, (ή άλλα πιάτα όπως για παράδειγμα μεξικάνικες λιχουδιές) και φυσικά, εξαιρετική ζωντανή μουσική. Χαμηλός φωτισμός, ζεστοί τόνοι ξύλου, μεγάλη μπάρα και παλιά διάσπαρτα μουσικά όργανα δημιουργούν ένα κλίμα παρεϊστικο αλλά ταυτόχρονα μυστικιστικό που σε προετοιμάζει ιδανικά για το live που θα ακολουθήσει. Από ροκ στιγμές με κιθάρες, μέχρι παλιά καλά λαϊκά ή βραδιές stand up comedy.

Λεωφόρος Θεομήτορος 62, Άλιμος, τηλ: 2109812272
https://www.facebook.com/beergerburgerinn/?fref=ts

Ο Πάρις

Στο πιο παλιό σουβλατζίδικο του Αλίμου που ροκάρει από την πρώτη μέρα που άνοιξε, το 1963, έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές αλιμιωτών. Το σουβλάκι του έχει δημιουργήσει αναμνήσεις μα πάνω από όλα έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για την γεύση του και την ποιότητά του. Αυτό που το κάνει να διαφέρει, είναι ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το μαγαζί τα φτιάχνουν όλα μόνοι τους. Ακόμα και τον κιμά που προσφέρουν δεν τον αγοράζουν έτοιμο, πηγαίνουν οι ίδιοι στο κρεοπωλείο για να τον δουν να κόβεται μπροστά τους. Στον Πάρι όμως θα βρεις και υπέροχους μεζέδες, όπως το κοτόπουλο μαριναρισμένο με μουστάρδα, μέλι και θυμάρι και τα μπριζολάκια λαιμού μαριναρισμένα σε jack daniels. Το τυλιχτό όμως, είναι αυτό που έχει γράψει τη δική του ιστορία.

Θουκυδίδου 38, Άλιμος τηλ: 210-9889664 

https://www.facebook.com/Ο-Πάρις-925020857550082/?hc_ref=SEARCH

Ψαραγορά Αμφιθέας, η “Θάλασσα”

Η ψαραγορά της Αμφιθέας, ονόματι “Θάλασσα”, μετρά μόλις ενάμιση χρόνο λειτουργίας αλλά ήδη έχει βρει τον τρόπο ξεχωρίζει στους λάτρεις της ψαροφαγίας. Εδώ θα βρεις δύο πράγματα. Αφενός, νωπά ψάρια απ’ όλη την Ελλάδα, από καΐκια που σεργιανίζουν σε όλα τα νησιά μας και ρίχνουν τα δίχτυα τους για την καλύτερη ψαριά. Πιστοποιημένα ιχθυοτροφικά ψάρια (τσιπούρες, λαβράκια, φαγκριά, μυλοκόπια), ψάρια πελαγίσια (φαγκριά, συναγρίδες, σφυρίδες, λαβράκια, στήρες, σκορπίνες, τσιπούρες), σαρδέλες, γαύρους, αθερίνα, χταπόδια, καλαμάρια, καραβίδες, όστρακα όλων των ειδών, σολομό και φρέσκο τόνο -που προμηθεύονται εστιατόρια sushi των Νοτίων- και τόσους ακόμη θαλάσσιους γευστικούς πειρασμούς. Αφετέρου, μια μυρωδάτη κουζίνα που ψήνει για σένα το ψαράκι για να το απολαύσεις πανέτοιμο στο σπίτι σου. Bonus, μια εκπληκτική ψαρόσουπα.

 Λ.Ελευθερίας (Αμφιθέας) 31, Άλιμος, τηλ. 2109838668

Ψαράκι της σχάρας

Τι κάνεις αν είσαι επιχειρημαρίας και συνειδητοποιήσεις ότι ο κόσμος δεν τρώει συχνά ψάρι; Τον διευκολύνεις, φτιάχνοντας ένα μαγαζί όπου προσφέρεις στους καταναλωτές φρέσκο και ποιοτικό ψάρι, έτοιμο για κατανάλωση. Αυτό σημαίνει ότι στο “Ψαράκι της σχάρας”,  προμηθεύεται όλα τα υλικά από κορυφαίες εταιρείες και με σταθερή ποιότητα, έχοντας συνεργασίες με ψαράδες από Τήνο, Αμοργό, Μήλο, Σύρο, Μυτιλήνη, Λήμνο, για να σου ετοιμάσουν ένα ψάρι φρεσκότατο. Το ψάρι μπορείς να το βρεις σε κάθε μορφή μαγειρέματος. Επίσης, μπορείς να κάνεις την παραγγελία σου, μιας και φτιάχνουν δυο με τρία πιάτα ανά ημέρα, αλλά τα κλασικά τους είναι η ψαρόσουπα, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά, τα ψητά ή βραστά λαχανικά και τα χόρτα.

Θεομήτορος 48, Άγιος Δημήτριος, Τηλ. 210 9888000

https://www.facebook.com/psaraki.sti.sxara/

Karpos

Η στάση στο Karpos σημαίνει στάση για καλό καφέ. Εδώ θα βρεις ελληνικό καφέ σε όλες τις ποικιλίες, αρωματικούς φίλτρου σε γεύσεις όπως macadamia και μονοποικιλιακούς βραβευμένους espresso. Αξίζει λοιπόν να ξεκινήσεις την μέρα σου με έναν από τους καλύτερους καφέδες στον Άλιμο, με μία από τις μεθόδους παρασκευής, dripper, chemex και cold brew. Αν πάλι είσαι του τσαγιού, οι ποικιλίες του θα καλύψουν όλες τις επιθυμίες σου. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα χειροποίητα γλυκά του κουταλιού σε συσκευασία κιλού απο την Κόρινθο σε πολύ καλές τιμές, τις διαφόρων ειδών χειροποίητες σοκολάτες του και τα ελληνικά παστέλια χωρίς προσθήκη ζάχαρης (λατρεμένες οι γεύσεις cranberries και αμύγδαλο αλλά και η πορτοκάλι και αμύγδαλο). Υπέροχες είναι και οι handmade μαρμελάδες, πάντα χωρίς ζάχαρη. Στο κατάστημα φουρνίζουν τις καλύτερες ποικιλίες ξηρών καρπών, όλοι φρεσκότατοι, oπότε φρόντισε να ποχωρήσεις “εξοπλισμένος”.

Θουκυδίδου 44, Καλαμάκι, Άλιμος, τηλ.: 2155017953

https://www.facebook.com/pg/Karpos44

Μόρτης

Το παντοπωλείο με τα ελληνικά προϊόντα σε έχει προϊδεάσει θετικά, ήδη από το όνομά του. Στο εσωτερικό του Μόρτη όμως, κρύβονται όλοι οι μικροί θησαυροί για το τραπέζι σου. Ξεκινάμε με τα παραδοσιακά προϊόντα όπως ζυμαρικά από τα Καλάβρυτα, παξιμάδια, γλυκά του κουταλιού από μικρούς συνεταιρισμούς, όσπρια χύμα, μπαχαρικά, αλλαντικά και τυριά που κάνουν τη διαφορά. Συνεχίζουμε με εξαίσιο καφέ, όπου έχεις δύο επιλογές: επίλεξε είτε τον blend από τέσσερις χώρες, Κολομβία, Βραζιλία, Ελ Σαλβαδόρ και Νικαράγουα, είτε τον μονοποικιλιακό για τους λάτρεις των πιο ιδιαίτερων γεύσεων, το οποίο αλλάζει και κάθε εβδομάδα. Τέλος, τη διαφορά κάνουν και τα μεθυστικά ελληνικά κρασιά που μπορείς να πάρεις για το σπίτι. Αν επισκεφτείς τον Μόρτη Πέμπτη απόγευμα, θα τον δεις να μεταμορφώνεται και να μετατρέπεται σε wine bar με ελληνικές και προσιτές ετικέτες κρασιού που τις δοκιμάζεις συνοδεία ποικιλιών εκλεκτών τυριών και αλλαντικών.

Γεωργίου Παπανδρέου 3, Άλιμος, τηλ. 2109850574

www.facebook.com/mortis.shop/?fref=ts

Τρελός Γάιδαρος

Ο Τρελός Γάιδαρος, ή “Τρελογάιδαρος” -όπως αποκαλούν το μαγαζί οι θαμώνες του- είναι πλέον το μυστικό που έγινε σύνθημα. Το απόλυτο γαστριμαργικό σημείο, για να απολαύσεις καλαμάκι, μπιφτέκι γαλοπούλας αλλά και λαχταριστό πολίτικο κεμπάπ, όλα χειροποίητα. Μια ιδιαίτερη μνεία για τα καλαμάκια κοτόπουλου (όλα από μπούτι Α’ διαλογής), αλλά και για το σαμάρι. Μία δημιουργία που σέβεται τον κάθε πεινασμένο και έχει ως στόχο να καλύψει τις πείνες στο έπακρο. Από καλαμάκια, μπιφτέκια μοσχαρίσια ή γαλοπούλας και κεμπάπ, μέχρι τραγανές πατάτες και λαχανικά, το σαμάρι του κάθε ενδιαφερόμενου μπορεί να γεμίσει με “πολύ απ’όλα”. Στο τραπέζι επιβάλλεται μια τυροκαφτερή (που είναι και σπιτική), μια σαλάτα Γάιδαρος και φυσικά οι φρέσκιες και κομμένες στο χέρι πατάτες με τη λιωμένη φέτα.

΄Αλιμος, Λ. Ποσειδώνος 79, 219 9855304

https://www.facebook.com/trelosgaidaros/?fref=ts

Castello

Η πίτσα του Castello είναι ό,τι πιο old school σε πιτσαρία στην περιοχή. Σταθερή αξία μέσα στα χρόνια για το νότιο -και όχι μόνο- κόσμο χάρη στην αναλλοίωτη γεύση και ποιότητά της. Διαθέτοντας “σπιτική” και ελαφρώς πικάντικη σάλτσα ντομάτας (δοκίμασε να βάλεις διπλή σάλτσα σε πίτσα και θα με θυμηθείς), αλλά και την χαρακτηριστική μεσαίου πάχους ζύμη, πεντανόστιμη και τραγανή, θυμίζει κάτι από παλιές, οικογενειακές εποχές. Η πίτσα μαργαρίτα είναι μια από τις αγαπημένες, μιας και δεν έχει αλλάξει τα μυστικά επιτυχίας της, από το 1977 που πρωτοφτιάχτηκε στο κατάστημα του ιδιοκτήτη κυρίου Μπάμπη, ο οποίος δεν ακολούθησε ιταλική συνταγή, αλλά την κόπιαρε από την κουζίνα ενός αρχιμάγειρα στα κρουαζιερόπλοια στα οποία ήταν κάποτε ναυτικός.

Πλαμαηδίου 15 και Θεμιστοκλέους, Καλαμάκι, τηλ.: 2109818439

https://www.facebook.com/CASTELLO-PIZZA-21526042892/

Jaipur Palace 

Στο Jaipur Palace, τόσο το ευγενέστατο προσωπικό, όσο και τα λαχταριστά πιάτα, θα σε μεταφέρουν σε ατμόσφαιρα Ινδίας από την πρώτη στιγμή. Κάσιους, κάρι, πιπεριές, κρεμμύδια, βούτυρα και αρωματισμένες σάλτσες. Όποιο πιάτο κι αν διαλέξεις, κρύβονται πίσω τους προσεγμένες συνταγές που ακολουθούν πιστά την ινδική παράδοση, με βάση φρεσκότατα υλικά.  Να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το πιο χαρακτηριστικό και παραδοσιακό πιάτο της ινδικής κουζίνας,  το Murgh Tikka Masala: τρυφερά και λαχταριστά κομμάτια κοτόπουλου μαγειρεμένα με πικάντικα κρεμμύδια, σάλτσα ντομάτας και φυσικά έναν συνδυασμό μπαχαρικών που συνθέτουν την τελειότητα του.

Λεωφόρος Ελευθερίας 6 (πρώην Αμφιθέας), Άλιμος, τηλ.:2109812009

http://www.jaipur-palace.gr/el/

Γλυκιές στάσεις

 

Palet

Η πιο γλυκιά στάση του Αλίμου είναι αναμφίβολα στο Palet. Βαθιά υπόκλιση στο λατρεμένο προφιτερόλ -το οποίο πλέον μπορείς να απολαμβάνεις σε λαχταριστές παραλλαγές πέρα από την κλασσική μαύρη σοκολάτα, όπως πορτοκάλι, λευκή σοκολάτα ή φράουλα ή και να το κάνεις και μισό-μισό αν είσαι αναποφάσιστος. Φυσικά μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε ολόφρεσκες τούρτες, πάβλοβα, παραδοσιακά πολίτικα τσουρέκια και σοκολατάκια με σοκολάτα δικής τους παραγωγής και όχι του εμπορίου. Όσο φτιάχνει ο καιρός, τα παγωτά γίνονται ανάρπαστα, μιας και υπάρχουν πολλές και δροσερές γεύσεις με βάση το φρέσκο γάλα και τα φρέσκα φρούτα.

Λεωφόρος Καλαμακίου 16, Άλιμος, Τηλ. 2109828154, 210.9834077

https://www.facebook.com/palet.patisserie/

Choco Latte Milano

Ώρα για αυθεντικό ιταλικό παγωτό δια χειρός του Στέφανο, του Ελληνοιταλού που έμαθε την τέχνη δίπλα στον θείο του που διατηρεί -εδώ και πάνω τρεις δεκαετίες-άκρως επιτυχημένη gelateria στα προάστια του Μιλάνου. Αν είσαι τολμηρός, δοκίμασε την πικάντικη ciocollata pepperoncino (με σοκολάτα, κανέλλα και καυτερές πιπεριές). Αλλιώς, πάρε ένα χωνάκι και βάλε όσες από τις εξαίσιες γεύσεις μπορείς να ταιριάξεις. Μαστίχα, τραμισού, πανακότα, μπισκοτίνο, λαχταριστή σοκολάτα γάλακτος, μεθυστική malaga (παγωτό κρέμα με σταφίδες που έχουν μουλιάσει σε κρασί),  σοκολάτα-καρύδα, ονειρεμένο φουντούκι που μοιάζει με ferrero rocher ή zuppa inglese (μια παγωμένη εκδοχή του διάσημου ιταλικού γλυκού). Φάε άφοβα. Όλα τα παγωτά του Choco Latte Milano παρασκευάζονται εκεί καθημερινά από αγνά υλικά που παράγονται στην ελληνική περιφέρεια, χωρίς χρωστικές και τεχνητά αρώματα ούτε χρώματα.

Aλίμου 53, Άλιμος, τηλ. 213023 1660

www.facebook.com/ChocoLatteMilano/

Φούρνοι

 

Captain’s bakery

Mε μια ιστορία που πλησιάζει σχεδόν τον ένα αιώνα ζωής και best seller τα παραδοσιακά μεγάλα καρβέλια από κάθε γωνιά της Ελλάδας, το Captain’s bakery δεν είναι τυχαία η αγαπημένη μας στάση για ψωμί και γλυκίσματα. Το σύγχρονο αρτοζαχαροπλαστείο που με σεβασμό στην παράδοση αξιοποιεί όλα τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία, φροντίζει από γενιά σε γενιά να διατηρεί όλες τις παραδόσεις στη ζύμωση του ψωμιού, αλλά και στην δημιουργία γλυκισμάτων. Δεν χρησιμοποιείται μαγιά, αλλά το παραδοσιακό «προζύμι του Σταυρού». Το κλειδί της επιτυχίας όμως είναι ο Σέργιος Κανάκης, ο  ‘καπετάνιος’ στην κουζίνα του Captain’s bakery, που, μαζί με τον ιδιοκτήτη Παναγιώτη Λεντοβά και την υπόλοιπη ομάδα, κάνουν τα μαγικά τους με μοναδικό τους στοίχημα να σου προσφέρουν καθημερινά ό,τι πιο φρέσκο υπάρχει.

Λεωφόρος Καλαμακίου 40-42 – τηλ.:2109849300, 2109849313

https://www.facebook.com/captainsbakerygr/?fref=ts

Bake

Το παρεΐστικο καφέ-ζαχαροπλαστείο του Αλίμου που κάνει θραύση, σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό χάρη στην  ιδιαίτερη αισθητική και ζεστασιά του. Εδώ θα βρεις μια τεράστια ποικιλία γλυκών, αρτοσκευασμάτων και σφολιατοειδών που θα σε δελεάσει. Εκπληκτικές lemon pie, σοκολατίνες, σοκολατένια cheesecake, με μπισκότα oreo, κορμούς, σοκολατόπιτες, πορτοκαλόπιτες, μέχρι ολόφρεσκες τάρτες, πάστες και γλυκά που ικανοποιούν τον καθένα, ακόμη και το πιο απαιτητικό γούστο. Και σίγουρα θα κολλήσεις με τον καφέ που φτιάχνουν και με τα περίτεχνα σχέδια που τον διακοσμούν αλλά και τις  χειροποίητες μπάρες δημητριακών που θα σε γεμίσουν ενέργεια.

Μυρτιδιωτίσσης 1, Άλιμος, τηλ. 210-9901491

www.bake.com.gr

Il Greco

Οι μυρωδιές του φρέσκου ζεστού ψωμιού έρχονται να πάρουν σάρκα και οστά, από την πρώτη στιγμή που μπαίνεις μέσα, βλέποντας το εργαστήριο όπου γίνονται όλα αυτά τα καλούδια που γεμίζουν τις βιτρίνες. Εκεί μέσα, από τα χαράματα, εξειδικευμένοι φουρνάρηδες ξεκινούν όλη την μαγική διαδικασία για να βγουν φρέσκα και ποιοτικά ψωμιά. Βλέπεις στο Il Greco έχουν μανία με την ποιότητα. Διαλέγουν το καλύτερο ελληνικό αλεύρι, από μύλους που εμπιστεύονται και προσέχουν και την παραμικρή λεπτομέρεια ώστε το αποτέλεσμα να είναι ποιοτικό και πολύ νόστιμο. Φυσικά, υπάρχει και πληθώρα γλυκών. Από σιροπιαστά, cupcakes, τούρτες και σοκολατάκια, μέχρι ολόφρεσκα τσουρέκια που μπορείς να ταιριάξεις απίστευτα με τον προσεγμένο καφέ τους.

Λ. Αλίμου 95, Αργυρούπολη, τηλ.: 210-9969739

www.facebook.com/ilgreco

Καφέ/μπαρ

 

Νalu

Tο all day cafe bar της παραλιακής ξέρει να σου κλείσει το μάτι με πολλούς τρόπους, με την υπόσχεση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθείς. Τόσο από την πανέμορφη διακόσμησή του με κυρίαρχα τα έθνικ στοιχεία, όσο και με πανοραμική θέα στην θάλασσα (εδώ θα δεις ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα), αλλά και την πληθώρα επιλογών που σου δίνει.  Αποτελεί μια ιδανική επιλογή για χαλαρό καφέ και πρωινό, υπέροχο φαγητό διά χειρός έμπειρων σεφ, δροσιστικά κοκτέιλ σε εκρηκτικούς συνδυασμούς , ενώ παράλληλα ξέρει πώς να βάζει “φωτιά” στα βράδια σου με τα parties που διοργανώνει, βάζοντας και μπόλικο χορό στο μενού.

Nalu, Λεωφ. Ποσειδώνος, Ακτή του Ήλιου, Τηλ.:210-9880990

https://www.facebook.com/nalucafe/

Skippers

Ένα μαγαζί διαφορετικό από τα άλλα. Ένα στέκι –κατάλληλο για ρομαντικά ραντεβού- με πλούσια ιστορία που που κάνει τον επισκέπτη να αισθάνεται πως είναι σε καράβι. Ξύλινοι πάγκοι, καρέκλες του σκηνοθέτη και τραπεζάκια μπροστά από την μαρίνα: Μια εικόνα αναλλοίωτη εδώ και πολλές δεκαετίες. Πίνεις τον καφέ, την μπύρα, ή το ποτό σου και βλέπεις βαρκούλες σε απόσταση αναπνοής, όπως ακριβώς ήταν και η πρωταρχική σκέψη του Γιάννη Μελίτα, του ανθρώπου πίσω από Skippers, αλλά και του αδελφού του Αλέξη, με τον οποίον μοιράζονται τη δουλειά αλλά και τη φιλοσοφία του “να σέβεσαι πάνω από όλα τον πελάτη, ώστε να σε σέβεται κι εκείνος“.

Mαρίνα Αλίμου, Τηλ: 210 9880282

Witzwort

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά μπαρ των νοτίων, που παίζει τζαζ, αγαπά το ημίφως, και σε ταξιδεύει μέχρι το όμορφο Βερολίνο του παρελθόντος. Οι ιδιοκτήτες του είναι ο Μιχάλης με τα κόκκινα γυαλιά και το ζεστό χαμόγελο και ο Ρόνι που έχει καταγωγή από ένα μικρό χωριό ανάμεσα σε Γερμανία και Δανία (το Witzwort, εξού και το όνομα του μαγαζιού). Μια διακόσμηση που σίγουρα διαφέρει από άλλα μπαρ του Αλίμου, με αντικείμενα κρεμασμένα πάνω από το μπαρ, δίσκους των Beatles κάτω από το τζάμι στα τραπεζάκια, την Τζοζεφίν και την Ματίλντα, κούκλες ντυμένες με ρούχα τύπου καμπαρέ, όλα βάζουν το λιθαράκι τους στο να μην αφήσουν το βράδυ σου να περάσει αδιάφορα.

Θουκυδίδου & Φαν Βάικ 15, Άλιμος, τηλ.: 210 9839676

https://www.facebook.com/witswort/?fref=ts

Γυμναστήρια

 

Workout Hall

Μέσα στα 7.000 τ.μ. του Workout Hall στον Άλιμο, θα εκτονώσεις όλη σου την ένταση, να αγγίξεις και να ξεπεράσεις τα όρια σου και, τελικά, να φύγεις με ένα απίστευτο αίσθημα πληρότητας. Πίσω του βρίσκονται ο Ευγένιος και ο Παύλος, τα δυο Ρωσικής καταγωγής αδέλφια, οι οποίοι, έχοντας ως κοινό την αγάπη τους για τον αθλητισμό, έχουν δημιουργήσει τον εντυπωσιακότερο, ίσως, χώρο άσκησης στα νότια προάστια. Σε αυτόν τον πολυχώρο άθλησης και άσκησης μπορείς, μεταξύ άλλων, να κάνεις προπόνηση στο μποξ ή στο kick-boxing, αναρρίχηση, να παίξεις μπάσκετ στο κλειστό γήπεδο και στον πάνω όροφο να τερματίσεις το CrossFit. Στο Workout Hall τα παιδιά έχουν ξεχωριστή θέση, μιας και ένας από τους βασικούς στόχους του είναι να τα εκπαιδεύσουν και να τα ενθουσιάσουν με όλα όσα έχουν να κάνουν με την άσκηση και γενικότερα την λειτουργικότητα του σώματος.

Ρόδων 6, Άλιμος, τηλ.: 2109902038

https://www.facebook.com/WorkoutHall

Λοιπά Καταστήματα

 

Queens Teens

Υπάρχει ένα κομμωτήριο στον Άλιμο, το οποίο φέρνει το παιδί στο επίκεντρο, με ποικίλους τρόπους. Η ιδιοκτήτρια, Ελισάβετ Μακρή, προσφέρει κάθε υπηρεσία ομορφιάς που μπορεί να βρει κανείς σε ένα κομμωτήριο, όχι μόνο στο παιδί, αλλά σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Το παιδί, ωστόσο, είναι πάντα η μεγάλη αδυναμία του κωμμωτηρίου. Εκεί γίνονται τα πάντα: από κουρέματα, μανικιούρ, πεντικιούρ, βαφή, μέχρι νυφικό χτένισμα, ακόμα κι όταν πρόκειται να κουρέψουν παιδάκια λίγων μηνών. Φυσικά, αν μόνο η μαμά θέλει να περιποιηθεί τον εαυτό της,μπορεί να το κάνει, χωρίς να βιάζεται, μιας και το παιδάκι θα ασχοληθεί με άλλες δραστηριότητες, όπως   ποδοσφαιράκι και μπιλιάρδο. Το καλύτερο το αφήνουν για το τέλος, μιας και προσφέρουν γλειφιτζούρια, αλλά και διάφορα δωράκια με κάθε επίσκεψη παιδιού!

Υψηλάντου 21 και Λυσικράτους, Άλιμος, Τηλ: 210 9801870

https://www.facebook.com/pages/Queens-Teens/1410707915858417?fref=ts

Δελούδης

Πρόκειται για τον τελικό προορισμό εκείνων που λατρεύουν και εκτιμούν το υψηλό design, μιας και για περισσότερα από 45 χρόνια το όνομα Δελούδης είναι συνυφασμένο στην Ελλάδα με την υψηλών προδιαγραφών διακόσμηση και την άρτια προσαρμοσμένη επίπλωση, στις απαιτήσεις των πελατών. Μοντέρνα και ποιοτικά έπιπλα αλλά και είδη διακόσμησης βάζουν τα καταστήματα Δελούδης στην πρωτοκαθεδρία της εγχώριας design σκηνής. Η αισθητική και η φιλοσοφία των καταστημάτων βασίζονται στον συνδιασμό μινιμαλισμού λειτουργικότητας και μέγιστης ποιότητας. Μια εντυπωσιακή ποικιλία επίπλων σπιτιού, εξωτερικού χώρου και γραφείου, κομμάτια που ανήκουν στη συλλογή εμβληματικών και ιστορικών οίκων, όπως οι : Acerbis, ClassiCon, Edra, Gandia Blasco, Giorgetti, i4 Mariani, ICF, IVM, Knoll, Kymo, Living Divani, Michael Anastassiades, MDF Italia, Paolo Lenti, Porro, Promemoria και Tribu.

Λ. Αλίμου 5 & Ν. Βρεττάκου, τηλ:210-9851378
http://deloudis.gr/#companyPage

Room 

Το τριώροφο κτίριο γεμάτο αντικείμενα υψηλού design που δεσπόζει πάνω στη λεωφόρο Αλίμου. Πρόκειται για δημιούργημα της ελληνικής εταιρίας Bagno Fantasia που ξεκίνησε το 1992  ως εισαγωγέας επίπλων μπάνιου και από το 2004 και μετά έχει μπει δυναμική και στο χώρο της διακόσμησης του σπιτιού γενικότερα με συνεργασίες με μεγάλους ιταλικούς οίκους και όχι μόνο. Από την πρώτη στιγμή έχει κερδίσει το ενδιαφέρον αρχιτεκτόνων και διακοσμητών από όλη την Ελλάδα και γίνεται σημείο αναφοράς για την διακόσμηση του εσωτερικού χώρου. Ένα ταξίδι αποπλάνησης του στυλ παίζοντας με τις φόρμες, τα χρώματα και τα τελευταία trends που επικρατούν στο interior design. Φόρμες που συνεχώς εναλλάσσονται όπως προστάζει η σύγχρονη μόδα από το minimal εώς το mix & match. Επίλεξε αντικείμενα και έπιπλα από κορυφαίες Ιταλικές εταιρείες, όπως IPE CAVALLI, FRIGHETTO, BOFFI, PRESOTTO, CAPO D’OPERA, NAOS, MATTEO GRASSI, MATRIX, CREAZIONI, KARTEL, FLOS, EDRA, EGO και άλλες, οι οποίες διακρίνονται από την υψηλή ποιότητά τους και το διαχρονικό design που έχει την υπογραφή των μεγαλύτερων σχεδιαστών.

Λ. Αλίμου 91, τηλ:210 9969569

https://www.facebook.com/ROOM-by-Bagno-Fantasia-100550493326372/

Valentina 

Ένας πολύχρωμος κόσμος που θα “ξυπνήσει” τη φαντασία των μικρών μας φίλων. Τα παιδικά έπιπλα της Valentina είναι σχεδιασμένα πολύ προσεκτικά ώστε να παρέχουν άνεση παράλληλα με υψηλή αισθητική. Η εξαιρετική ποιότητα επίπλων αλλά και μία μεγάλη ποικιλία που καλύπτει όλα τα γούστα των παιδιών, είναι αδιαπραγμάτευτα χαρακτηριστικά της εταιρείας που δραστηριοποιείται στο παιδικό έπιπλο από το 1960. Επίλεξε ό,τι διάσταση επιθυμεις, παίξει με τα χρώματα και τα σχέδια και χάρισε στο παιδί σου ένα παραμυθένιο δωμάτιο.  Φυσικά, οι προδιαγραφές του είναι αυστηρές, με στόχο τα ασφαλή έπιπλα, καθώς οι πρώτες ύλες και βερνίκια νερού που χρησιμοποιεί, είναι πιστοποιημένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, φιλικά προς το περιβάλλον χωρίς να επιβαρύνουν την υγεία του παιδιού.

Λεωφ. Ποσειδώνος 17, Άλιμος, τηλ: 210 9802452 

https://www.facebook.com/EpiploValentina?ref=hl

Cocomat 

Ένα από τα τρία υποκαταστήματα στα νότια προάστια της αλυσίδας που ιδρύθηκε  το 1989 και είναι σήμερα από τις ηγέτιδες στο χώρο των οικολογικών προϊόντων ύπνου (στρώματα, μαξιλάρια, παπλώματα, ανωστρώματα, κρεβατοστρώματα), λευκών ειδών και επίπλων για σπίτια, έχοντας αναπτύξει ένα  δίκτυο 100 σημείων πώλησης σε 17 χώρες συνολικά,. Koρυφαία ποιοτικά προϊόντα ύπνου, φτιαγμένα αποκλειστικά από φυσικά υλικά όπως το φυσικό καουτσούκ, τον κοκοφοίνικα, το φύκι, την αλογότριχα, την ίνα κάκτου, καθώς και την μεγάλη ποικιλία λευκών ειδών από οργανικό βαμβάκι σε έναν πανέμορφο χώρο. Στο κατάστημα θα βρεις ακόμα έπιπλα από μασίφ ξύλο αλλά και διάφορα προϊόντα για το σπίτι.

Λ. Ποσειδώνος 59 & Αθ. Διάκου 1, τηλ.210 9859530

https://www.facebook.com/cocomat.gr/?fref=ts

 

 

ΠΗΓΗ:www.nou-pou.gr

- Διαφήμιση -