- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Ο τουρισμός αποτελεί για την Ελλάδα το «εργαλείο» για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας και για την ενίσχυση της θέσης της στον τουριστικό χάρτη παγκοσμίως.

Οι παραλιακοί Δήμοι, η Αθηναϊκή Ριβιέρα όπως ονομάζεται, καθώς και τα νησιά του Αργοσαρωνικού διαθέτουν τη φυσική ομορφιά και τις υποδομές για να καλλιεργηθεί ακόμα περισσότερο ο τουρισμός της Ελλάδας.

Φέτος στον Πόρο, ένα από τα «διαμάντια» του Αργοσαρωνικού Κόλπου φιλοξενείται για μια ακόμα φορά η παγκόσμιας ακτινοβολίας Έκθεση Επαγγελματικών Σκαφών «East Med Yacht Show» από τις 29 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου, προσελκύοντας το διεθνές ενδιαφέρον και δίνοντας την ευκαιρία στην Ελλάδα να προβάλει τους δικούς της τουριστικούς «θησαυρούς».

yachting4

Στο πιο ασφαλές λιμάνι του Αιγαίου, όπως έχει χαρακτηρισθεί, θα στηθεί ένα μεγάλο σαλόνι περισσότερων από 70 σκαφών αναψυχής, το οποίο θα φιλοξενήσει επαγγελματίες και τουριστικά γραφεία από την Αμερική, την Ευρώπη αλλά και χώρες της Ανατολής, οι οποίοι θα προωθήσουν τον εναλλακτικό τρόπο διακοπών με σκάφος στους πελάτες τους.

Στα καταγάλανα νερά του Πόρου θα αγκυροβολήσουν ιστιοπλοϊκά σκάφη με επιβλητικά κατάρτια, καταμαράν αλλά και σκάφη μήκους 24 μέτρων, τα οποία μπορούν να στηρίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νέο προϊόν τουρισμού, το γιώτινγκ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, κ. Αντώνης Στελλιάτος δήλωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει κέντρο του Θαλάσσιου Τουρισμού και Γιώτινγκ παγκοσμίως, καθώς τόσο τα πολυπληθή νησιά όσο και η ακτογραμμή της Αττικής πληρούν τις προϋποθέσεις για να αποτελέσουν «καταφύγιο» για εκατομμύρια τουρίστες.

yachting5

Πάντως το γιώτινγκ, ως νέα μορφή τουρισμού, καταγράφει κάθε χρόνο στη Ελλάδα υψηλή άνοδο, δημιουργώντας την ανάγκη για διαρκή επέκταση του ελληνικού στόλου επαγγελματικών σκαφών τουρισμού.

Άλλωστε και το ίδιο το νησί του Πόρου, ένα από τα πιο πράσινα νησιά του Αργοσαρωνικού με τη γοητεία των νεοκλασικών κτηρίων και τη λιτή φυσική ομορφιά που διαθέτει αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τουρισμό με ιστιοπλοϊκό ή σκάφος. Το γεγονός ότι βρίσκεται τόσο κοντά στην Αθήνα, μόλις 32 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Πειραιά τον καθιστά ελκυστικό προορισμό ακόμα και για τους επισκέπτες της πρωτεύουσας που θέλουν να μυηθούν στα μυστικά του γιώτινγκ.

Η συγκεκριμένη έκθεση με έδρα της τον Πόρο, η οποία δίνει και το σήμα για την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, φιλοδοξεί να ανακηρυχθεί ως η σημαντικότερη διοργάνωση Yachting της Ανατολικής Μεσογείου.

yachting

- Διαφήμιση -