Απαράδεκτες καταστάσεις εκτυλίχθηκαν απόψε στο δημοτικό συμβούλιο του Αλίμου στο θέμα «Έγκριση εκτέλεσης δημόσιας συμβάσεως παροχής υπηρεσίας με τίτλο «Υπηρεσίες Υγιεινής και Ασφάλειας δημοτικών χώρων», και αφορά στη σύναψη σύμβασης του Δήμου με ιδιώτη για επικουρικές εργασίες στην καθαριότητα.

Συνδικαλιστές- εργαζόμενοι  του Δήμου Αλίμου και εκπρόσωποι της ΠΟΕ – ΟΤΑ δημιούργησαν χαοτική κατάσταση στο δημοτικό συμβούλιο απαιτώντας να αποσυρθεί το θέμα, που θεωρούσαν ότι θίγει τα εργασιακά τους δικαιώματα και υπονομεύει τις θέσεις εργασίας.

Είναι η δεύτερη φορά που συνδικαλιστές εισβάλουν σε συνεδρίαση θεσμικού οργάνου του Δήμου. Να θυμίσουμε πως πριν λίγο καιρό εισέβαλαν σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, προπηλάκισαν τα μέλη και διέκοψαν τη συνεδρίαση.

Όταν φάνηκε ότι δεν υπήρχε διάθεση συνεννόησης παρά τις παραινέσεις του προέδρου και την προσπάθεια του δημάρχου να μιλήσει και να εξηγήσει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μεταβολή στην υπηρεσία καθαριότητας, ότι κανείς δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του, ότι οι εργασίες θα είναι συμπληρωματικές και βοηθητικές, ο πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση και κλήθηκε η Αστυνομία.

Τελικά το θέμα αναβλήθηκε προκειμένου να υπάρξει συζήτηση, με τον δήμαρχο να επισημαίνει πως αυτό δεν σημαίνει πως θα ανεχθεί όταν θα ξανάρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, εάν δεν υπάρξει συνεννόηση να επανεληφθούν τα ίδια.

Κονδύλης: «Κατάργησαν με τη βία τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου», είπε ο Δήμαρχος.Ορφανός: «Μαύρη μέρα για το δήμο Αλίμου η παρουσία της Αστυνομίας, είπε ο πρώην Δήμαρχος , για να λάβει την απάντηση από τον Δήμαρχο ότι «μπορεί μεν να μην ήταν ευχάριστη η παρουσία της αστυνομίας αλλά ευχάριστο δεν ήταν κι αυτό που συνέβη εκ μέρους των συνδικαλιστών», επισημαίνοντας στον πρώην δήμαρχο πως «μαύρες μέρες ήταν οι δικές του όταν ο δήμος δανειζόταν και φόρτωνε χρέη στις πλάτες των δημοτών.

Αλεξόπουλος: Η όλη κατάσταση ήταν παρωδία.  Δικαίωμα ετσιθελικής διακοπής συνεδρίασης δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου δεν υπάρχει. Και αυτοί οι εργαζόμενοι ήρθαν επί σκοπώ. Δικαίωμα διακοπής δεν αναγνωρίζω σε κανέναν. Ο πρόεδρος είχε κάθε δικαίωμα να διαφυλάξει την ελευθερία μου να τοποθετηθώ καλώντας ακόμα και την Αστυνομία.

Γαρυφαλλάκης (πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου): Σαν νέο άνθρωπο με λυπεί το γεγονός ότι σήμερα το 2018 δεν μπορούμε να κάνουμε ένα πολιτισμένο διάλογο. Τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου δεν την διασφαλίζει μόνο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Τη διασφαλίζουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι. Και απ’ όσο είδα, υπήρξαν και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που όταν φώναζαν οι συνδικαλιστές, δεν είπαν μην φωνάζετε, μιλάει ο δήμαρχος. Αντίθετα, φώναζαν να αποσυρθεί το θέμα και χτυπούσαν τα έδρανα.

ΠΗΓΗ : www.vimaonline.gr