- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Οι διαφαινόμενες εξελίξεις στο «παραλιακό μέτωπο» και δη το σοβαρό ενδεχόμενο να παραχωρηθούν περί τα 45 ακίνητα και πολλές εκτάσεις του παραλιακού μετώπου, εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος, τους «ακουμπούν» όλους, με συνέπεια να φέρει κοντά, όπως φαίνεται, τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους των παραλιακών πόλεων.

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου συναντήθηκαν στο δημαρχείο στη Βούλα (την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου) τέσσερις δήμαρχοι παραλιακών δήμων με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων σε αυτοδιοικητικά θέματα (οικονομικά, διαχείριση απορριμμάτων, ευρωπαϊκά προγράμματα κ.α.), αλλά πρωτίστως την ανεύρεση «κοινής πλεύσης» σε θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου των Δήμων τους.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, Σαρωνικού Γιώργος Σοφρώνης και ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος . Προσκεκλημένος ήταν και ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης, χαιρέτησε τη συνάντηση όμως, και δήλωσε “παρών” για την επόμενη.

Η συζήτηση και η πρωτοβουλία χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα χρήσιμη απ’ όλους, και συμφωνήθηκε ότι θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα με την υποχρέωση της εκ περιτροπής φιλοξενίας της συνάντησης.

Πάντως η λεγόμενη παραλιακή ζώνη είναι στο επίκεντρο διεργασιών και εξελίξεων , καθώς είναι δεδηλωμένη η βούληση του Δημοσίου να προχωρήσει στην αξιοποίηση της . Κεντρικό ρόλο έχει το “ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε”, εταιρεία που έχει συσταθεί με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με σκοπό την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Νοτιοανατολικής Αττικής. Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες που διακινούνται πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις που θα αφορούν την παραχώρηση περίπου 45 ακίνητων και πολλών εκτάσεων του παραλιακού μετώπου.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι δήμοι της παραλίας έχουν ανοικτά θέματα αναφορικά με το παραλιακό μέτωπο.
Ο Δήμος Αλίμου έχει να αντιμετωπίσει την ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας του, που είναι η μεγαλύτερης της Μεσογείου, και τη συνολική διαχείρηση του παραλιακού του μετώπου.

Ο Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης έχει να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί το θέμα της παραχώρησης και αξιοποίησης του πρώην Αεροδρόμιου του Ελληνικού.
Ο νέος Δήμαρχος Γλυφάδας έχει να διαχειριστεί ένα μεγάλο τμήμα του παραλιακού μετώπου.
Ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης έχει να αντιμετωπίσει την αξιοποίηση της για πολλά χρόνια εγκαταλελειμένης Β’ πλαζ, η οποία περιήλθε και πάλι στο δημόσιο μετά την αποχώρηση του ιδιώτη, το πρώην κάμπινγκ Βούλας και το παραλιακό μέτωπο της Βάρης – Βάρκιζας.

- Διαφήμιση -