- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Από τα πιο γνωστά αποφθέγματα των αρχαίων προγόνων μας είναι η φράση «Νους υγιής εν σώματι υγιεί». Σήμερα η φράση αυτή είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, καθώς επισημαίνει την ανάγκη που υπάρχει ο άνθρωπος να φροντίζει εξίσου για την υγεία του σώματος και του πνεύματός του, καθώς οι δύο έννοιες είναι αλληλένδετες και άμεσα επηρεαζόμενες.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχοντας ως γνώμονα το ρητό αυτό και αναγνωρίζοντας την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να ξαναβρεί την σωματική του ευεξία, εγκαινίασε το πρόγραμμα «Άθλησης για Όλους», στο οποίο όλοι οι δημότες είτε μεγαλύτερης είτε μικρότερης ηλικίας μπορούν να συμμετάσχουν σε ποικίλα προγράμματα άσκησης.

Η Υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής του Προγράμματος κα Κυριαζή, μιλώντας στο Attica Coast, τόνισε ότι με αυτό το πρόγραμμα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην προαγωγή του αθλητισμού στις βασικές κοινωνικές ομάδες, δηλαδή στα παιδιά, τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας αλλά και το ευρύ κοινό.

pilates

Το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα αθλητικών δραστηριοτήτων από ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς μέχρι pilates, zumba και αντισφαίριση, οι οποίες διεξάγονται από έμπειρους γυμναστές και τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο, έχει ξεκινήσει ήδη από τον Οκτώβριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου, κερδίζει συνεχώς καινούριο κοινό που επιθυμεί να «αφυπνίσει» το σώμα του. Μάλιστα το γυναικείο κοινό έχει «αγκαλιάσει» ιδιαιτέρως τη νέα αθλητική δράση του Δήμου.

Ωστόσο το πρόγραμμα «Άθληση για όλους» γνωρίζει μεγάλη απήχηση και στους δημότες άνω των 60 ετών, καθώς μέσω της άσκησης βελτιώνεται η ποιότητα ζωής τους και ενισχύονται σημαντικά οι λειτουργικές και φυσικές τους ικανότητες.

triti ilikia

«Εφόσον ο καιρός το επιτρέψει θα πραγματοποιηθούν και εξωτερικές αθλητικές δραστηριότητες στην παραλία Καβουρίου», συμπλήρωσε η κα Κυριαζή, τονίζοντας ότι οι συμμετέχοντες σε αυτή τη δραστηριότητα θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα οφέλη της αερόβιας και της στατική άσκησης σε συνδυασμό με τον καθαρό αέρα της φύσης.

Επιπλέον, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην αγωγή των παιδιών προσχολικής ηλικίας, καθώς λειτουργούν μουσικοκινητικά προγράμματα, τα οποία διδάσκουν στα παιδιά πώς να φροντίζουν την καλή υγεία του σώματός τους με διασκεδαστικό τρόπο.

pr3

Τέλος, η υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής του Προγράμματος μας ενημέρωσε ότι θα δημιουργεί και ένα νέο τμήμα σύγχρονου χορού, το οποίο θα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Με ένα συμβολικό αντίτιμο, όλοι οι δημότες του Δήμου 3 Βήτα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τη γενική φυσική τους κατάσταση και να απολαύσουν τις θετικές επιδράσεις της εκγύμνασης στην ψυχολογία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα “Άθλησης για Όλους” μπορείτε να επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 213 2020771-773-774-714

- Διαφήμιση -