- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Στην θεαματική αύξηση του ελληνικού τουρισμού πάνω από 35% την τελευταία τετραετία, με ιστορικά ρεκόρ αφίξεων και εσόδων, και στην ανάδειξή του ως κινητήρια δύναμη για την οικονομία και την ανάπτυξη, αναφέρθηκε η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά στον χαιρετισμό της στον καθιερωμένο θεσμό της ελληνικής ξενοδοχίας, Greek Hospitality Awards 2019, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

«Με την εθνική τουριστική πολιτική που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε από το 2015, με στρατηγικές συμφωνίες και διαπραγματεύσεις και με δυναμικές δράσεις στην παγκόσμια προώθηση και προβολή, καταφέραμε να απογειώσουμε τον ελληνικό τουρισμό τα τέσσερα τελευταία χρόνια, με ρυθμούς ανάπτυξης κάθε χρόνο διπλάσιους του παγκόσμιου μέσου όρου» τόνισε η Υπουργός.

Η διαρκής τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων ετών οδήγησε στην σημαντική ενίσχυση των οικονομικών αποτελεσμάτων στον τουριστικό κλάδο την τελευταία διετία με διψήφια αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας, στην αύξηση της απασχόλησης και σε έκρηξη των νεών επενδύσεων. Στήριξε συνολικά την ελληνική οικονομία, συμπαρασύροντας στην ανάπτυξη όλους τους παραγωγικούς κλάδους που συνδέονται με τον τουρισμό.

«Ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας και χτίσαμε σχέσεις με την παγκόσμια τουριστική αγορά, με τους ηγέτες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, που ξέρουν ότι έχουν απέναντί τους έναν αξιόπιστο συνομιλητή και εμπιστεύονται την Ελλάδα. Ενισχύσαμε την εξωστρέφειά μας και η χώρα μας είναι από τους πιο περιζήτητους προορισμούς για τουρισμό όλο το χρόνο».

Η κα Κουντουρά, αναφερόμενη σε αυτήν την επιτυχία της Ελλάδας που αναγνωρίζεται από όλους τους διεθνείς φορείς, ξεκαθάρισε ότι δεν οφείλεται στην τουριστική πτώση άλλων χωρών και σε συγκυρίες, αλλά στο ότι «με συγκεκριμένη στρατηγική σε στενή συνεργασία με τις Περιφέρειες, τους παραγωγικούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα δημιουργήσαμε και αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Αυτή η επιτυχία είναι επιτυχία όλων μας, είναι επιτυχία της Ελλάδας και μας κάνει πολύ υπερήφανους».

Για το 2019, τόνισε ότι είναι απαιτητική χρονιά, με ιδιαιτερότητες που κρατούν σε εγρήγορση όλη την ευρωπαϊκή ταξιδιωτική αγορά, και που ήδη το Υπουργείο Τουρισμού διαχειρίζεται με στόχο τη διατήρηση της υψηλής ζήτησης και την ενίσχυση των τουριστικών μεριδίων. Ενώ, αναφέρθηκε και στο αναπτυξιακό σχέδιο που έχει καταρτίσει το Υπουργείο για την επόμενη ημέρα στον τουρισμό, με στόχο να διαμορφωθούν νέες συνθήκες και προοπτικές για την εξασφάλιση της τουριστικής ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Ευχαρίστησε τον ιδιωτικό τομέα για το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει στον τομέα της φιλοξενίας, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της ελκυστικής εικόνας και της φήμης της Ελλάδας διεθνώς. Και απευθυνόμενη στους ανθρώπους του τουρισμού,τόνισε ότι αντιπροσωπεύουν ένα από τα πιο δυναμικά κομμάτια της επιχειρηματικότητας της χώρας μας, και κατέληξε λέγοντας «είστε η εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας που πηγαίνει μπροστά».

Η κα Κουντουρά απένειμε τα κορυφαία βραβεία στην κατηγορία «Top Greek Hotel 2019» στους εκπροσώπους των ξενοδοχείων Rocabella Myconos Hotel και Grecotel Corfu Imperial Exclusive, όπως επίσης και στην κατηγορία «Top Greek Resort 2019» στους εκπροσώπους των Μayia Exclusive Resort&Spa, Anemos Luxury Grand Resort, Grand Resort Lagonissi, Temes, και Sani Resort.

- Διαφήμιση -