- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε σήμερα το πρωί σε όλα τα σχολεία της Γλυφάδας. Ο Δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Παπανικολάου, παρέστη στην τελετή του αγιασμού στο 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο, στο 9ο Δημοτικό, στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο και στο 6ο Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου την τελετή αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας – Ελληνικού – Βούλας – Βουλιαγμένης – Βάρης (Βαρκίζης) κ. κ. Παύλος.

glif

Ο κ. Παπανικολάου επισκέφθηκε τα σχολεία μαζί με την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας Νατάσσα Αργυροπούλου, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, συνομίλησε με τα παιδιά, τους δασκάλους και τους καθηγητές και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα χρονιά.

glif5

«Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους, στο δύσκολο δρόμο της μόρφωσης και της μάθησης. Η γνώση είναι το πολυτιμότερο εφόδιο για ένα καλύτερο μέλλον και η κατάκτησή της είναι ένα ωραίο και μεγάλο ταξίδι, που θα το ζήσετε μαζί με τους δασκάλους, τους καθηγητές και τους γονείς σας», τόνισε στο μήνυμά του o κ. Παπανικολάου. «Θέλουμε να ξέρετε ότι με  πολύ κόπο, αλλά και πολύ μεράκι, περάσαμε στο Δήμο Γλυφάδας όλο το καλοκαίρι σε πυρετό εργασιών σε όλες μας τις σχολικές μονάδες, για να έχουν τα παιδιά μας το καλύτερο δυνατό περιβάλλον γνώσης και μάθησης. Εσείς, τα παιδιά, είστε η μεγαλύτερη έγνοια και προτεραιότητά μας», συμπλήρωσε.

«Σας καλούμε να βοηθήσετε όλοι – γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές – για να προστατεύσουμε τις υποδομές μας. Για να γίνονται κάθε μέρα μαθήματα σε περιβάλλον σύγχρονο, καθαρό, φιλόξενο», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας.

papas

glif2

«Καλή σχολική χρονιά στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς», ευχήθηκε η κα Αργυροπούλου και πρόσθεσε: «Όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου συνεργαστήκαμε τους τελευταίους μήνες προκειμένου τα σχολεία μας να είναι έτοιμα από κάθε άποψη. Καθαρίσαμε τα γκράφιτι, προχωρήσαμε σε αποψιλώσεις, ελέγξαμε την πυροπροστασία, βάψαμε εσωτερικά και εξωτερικά, βάλαμε νέες μονώσεις, αποκαταστήσαμε ζημιές και φθορές, καθαρίσαμε τα προαύλια, προμηθευτήκαμε καινούργιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αναβαθμίσαμε τις εγκαταστάσεις με κάθε δυνατό τρόπο».

 

- Διαφήμιση -