- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Σύμφωνο συναντίληψης υπέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, εκπροσωπώντας το Δήμο, με τον κ. Στυλιανό Κουτσιβίτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ». Στόχοι του συμφώνου είναι:

Η βελτίωση και ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής με τη δημιουργία έργων υποδομής, για την προμήθεια υλικών και υπηρεσιών, καθώς και η δημιουργία κοινωνικών, πολιτιστικών, περιβαλλοντικών και ανθρωπιστικών δράσεων.

Η προώθηση της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, με σημείο αναφοράς την ανάδειξη της, ως τόπο με μεγάλη περιβαλλοντική, πολιτιστική και κοινωνική αξία.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω του συμφώνου η εταιρεία δεσμεύεται να υλοποιήσει εντός δώδεκα μηνών από την υπογραφή του, τεχνικό έργο ή έργα ή προμήθεια τελικού ύψους 650.000,00 €. Το έργο θα το υποδείξει ο Δήμος και θα έχει στόχο την αναβάθμιση της περιοχής.

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τοπικής ανεργίας, μία από τις δράσεις του Δήμου που αναφέρεται στο πενταετές επιχειρησιακό του πρόγραμμα, η εταιρεία θα προωθήσει το εργατικό δυναμικό που κατοικεί στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προσλαμβάνοντας σημαντικό ποσοστό του ανειδίκευτου προσωπικού στο νέο ξενοδοχείο από την περιοχή. Ο Δήμος θα παρακολουθεί τη δέσμευση αυτή, μέσω απολογιστικών στοιχείων που θα αποστέλλει η εταιρεία στο Δήμο.

Τέλος, με γνώμονα την προώθηση της κοινωνικής, περιβαλλοντικής, πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου, με σημείο αναφοράς της ανάδειξη της, ως τόπο με μεγάλη πολιτιστική και κοινωνική αξία, στοχεύοντας παράλληλα στην κοινωνική ανταπόδοση της επένδυσης, συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο μερών, ότι πολύ σημαντικό μέρος των δράσεων, που εντάσσονται στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, θα διενεργούνται εντός των ορίων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για σκοπούς φιλανθρωπικού, κοινωνικού, περιβαλλοντικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, δημιουργώντας προστιθέμενη κοινωνική αξία στην περιοχή. Ειδικότερα προς επίτευξη των στόχων της ως άνω τρίτης κατεύθυνσης του παρόντος, τα μέρη συμφωνούν όπως συγκροτηθεί ομάδα εργασίας, στην οποία θα συμμετέχει εκπρόσωπος ενός εκάστου των μερών. Επιπλέον διευκρινίζεται, ότι οι δράσεις αυτές θα έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Το συμφωνητικό που υπεγράφει αποτελεί το επιστέγασμα των ενεργειών του Δημάρχου, ο οποίος, εξ αρχής είχε δηλώσει θετικός στην προοπτική της επένδυσης στον Αστέρα αρκεί αυτή να σέβεται τον περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και όπως ο ίδιος δήλωσε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία επικυρώθηκε, «αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της πόλης».

 

- Διαφήμιση -