- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος Βρετανός καλλιτέχνης Ντέιβιντ Μπάουι μετά από 18μηνη μάχη με τον καρκίνο, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπός του. Πέθανε περιτριγυρισμένος από τα οικεία του πρόσωπα, τα οποία απηύθυναν παράκληση στα ΜΜΕ να σεβαστούν την ιδιωτική τους ζωή.

Το πραγματικό του όνομα ήταν David Robert Jones και γεννήθηκε στο Brixton του νότιου Λονδίνου.

Με το Space Oddity, το πρώτο του hit που βγήκε στη δημοσιότητα το 1969 έγινε γνωστός και απέκτησε φανατικό κοινό, που τον ακολούθησε ως το τέλος της ζωής του.

Την αξία του έδειξαν άλμπουμ όπως το The Man Who Sold the World και Hunky Dory.

To 1972 γίνεται ευρέως γνωστός όταν αποκαλύπτει το alter ego του, τον χαρακτήρα Ziggy Stardust που τον καθιέρωσε ως είδωλο της ροκ. Συνεργάστηκε με τους επίσης θρύλους Lou Reed και Iggy Pop πριν ο Stardust “πεθάνει” το 1973.

Space Oddity

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video


Ως Stardust

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Το 1975 το τραγούδι Fame που έγραψε με τον John Lennon εκτοξεύτηκε στην πρώτη θέση των charts στις ΗΠΑ.

Αν και είναι γνωστός ως μουσικός έπαιξε σε αρκετές ταινίες στο σινεμά, όπως στο “The Man Who Fell To Earth,” στην ταινία “Basquiat,” στο “The Prestige” και στο “Labyrinth”.

Μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1996 και το 2006 δέχτηκε βραβείο Grammy για τη συνολική του προσφορά.

Wild is the Wind

http://https://vimeo.com/61270442

Πίσω του αφήνει τη σύζυγό του Iman, διάσημο μαύρο μοντέλο, την κόρη τους Alexandria Zahra Jones αλλά και τον γιο του Duncan Jones από τον πρώτο του γάμο με την Mary Angela Bowie.

Το 2004 κατέρρευσε κατά τη διάρκεια συναυλίας στη Γερμανία και στη συνέχεια διαγνώστηκε με φραγμένη μια αρτηρία της καρδιάς με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε επέμβαση. Από τότε υπήρχε πολλή συζήτηση για την κατάσταση της υγείας του, ενώ ο ίδιος συνέχισε να εργάζεται ακούραστα βγάζοντας νέες δουλειές.

Τον Ιανουάριο του 2013 εξέδωσε το πρώτο του single μετά από πολλά χρόνια, το “We Are We Now”.

Πρόσφατα εξέδωσε το “Blackstar” ενώ το μιούζικαλ “Lazarus” που έγραψε με την Enda Walsh και περιλαμβάνει παλιά και νέα τραγούδια του, άρχισε παραστάσεις τον Δεκέμβριο στο Broadway και πήρε πολύ καλές κριτικές.

- Διαφήμιση -