- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Μια μεγάλη και ουσιώδη επένδυση πραγματοποίησε ο Δήμος Γλυφάδας στις σχολικές μονάδες της πόλης. Χάρη στη μεθοδική δουλειά και την πολύμηνη προετοιμασία, με προγραμματισμό και διεθνή διαγωνισμό, οι παρεμβάσεις που έγιναν στις σχολικές μονάδες ήταν ουσιαστικές και εκτεταμένες, επιλύοντας χρόνια και σοβαρά προβλήματα και παθογένειες δεκαετιών. Ως αποτέλεσμα σήμερα όλα τα σχολεία της Γλυφάδας υποδέχθηκαν το νέο σχολικό έτος με ποιοτικά αναβαθμισμένες υποδομές και πλήρως ανακαινισμένες εγκαταστάσεις.

Ειδικότερα, με εντατικές εργασίες – με ίδιους πόρους – καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο Δήμος Γλυφάδας άλλαξε ριζικά την εικόνα των δημόσιων σχολικών μονάδων: Τοποθέτησε νέα στέγαστρα σε έντεκα σχολεία και επισκεύασε τα υφιστάμενα σε άλλα τρία, ανακαίνισε τα γήπεδα, βελτίωσε την ενεργειακή απόδοση με καινούργια κουφώματα (στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο), τοποθέτησε νέες περιφράξεις, καθάρισε τα γκράφιτι στα σχολεία, έβαψε εσωτερικά και εξωτερικά, τοποθέτησε νέες τουαλέτες σε πολλά σχολεία (επιλύοντας στο 16ο Δημοτικό ένα πρόβλημα δεκαετιών), προχώρησε σε ενεργειακή αναβάθμιση με νέες μονώσεις, επισκεύασε τις ζημιές, επίλυσε πολλά ακόμη σημαντικά προβλήματα και αναβάθμισε συνολικά τις εγκαταστάσεις με κάθε δυνατό τρόπο.

 

Παράλληλα, για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, ο Δήμος Γλυφάδας τοποθέτησε το κατάλληλο δάπεδο στο 14ο Δημοτικό Σχολείο, δημιούργησε τουαλέτα για ΑμΕΑ στο 8ο Δημοτικό, ενώ σύντομα θα μπουν ράμπες στο ίδιο σχολείο και θα γίνουν και άλλες σχετικές παρεμβάσεις.

 

«Με πολύ κόπο, αλλά και μπόλικο μεράκι, μετά από πολύ σοβαρό προγραμματισμό, περάσαμε στο Δήμο Γλυφάδας όλο το καλοκαίρι σε πυρετό εργασιών σε όλες μας τις σχολικές μονάδες, για να έχουν τα παιδιά μας το καλύτερο δυνατό περιβάλλον γνώσης και μάθησης. Τα παιδιά είναι η μεγαλύτερη έγνοια και προτεραιότητά μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος κάλεσε γονείς, δασκάλους και μαθητές να προστατεύσουν τα ανακαινισμένα δημόσια σχολεία της πόλης από ζημιές και φθορές και να βοηθήσουν ώστε όλοι μαζί να διατηρήσουμε αυτό που με πολλή δουλειά έγινε εφικτό: ένα σχολικό περιβάλλον σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό.

 

«Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των παιδιών μας, ξεκινήσαμε την πραγματοποίηση του δύσκολου και χρονοβόρου έργου της ανακατασκευής, συντήρησης και αισθητικής αναβάθμισης των σχολείων μας και το πετύχαμε σε χρόνο-ρεκόρ», δήλωσε η Αντιδήμαρχος παιδείας, κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης, Νατάσσα Αργυροπούλου. «Με προτεραιότητα πάντα τα παιδιά μας, συνεχίζουμε. Καλή σχολική χρονιά!».

 

- Διαφήμιση -