- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 9 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 9 Λεπτά

από το www.glyfada24.gr

Οι άνθρωποι που αφιερώνουν τη ζωή τους στον αθλητισμό κυρίως μένουν στη σκιά των επιτυχιών. Ειδικά αυτό συμβαίνει στα ερασιτεχνικά σωματεία. Ο αγώνας τους  είναι καθημερινός και με πολλές στερήσεις. Εκτός από το χρόνο, συμβάλλουν και οικονομικά στην ανάπτυξη του συνοικιακού αθλητισμού.
Τρανό παράδειγμα ο «Τρίτων» από τα σπλάχνα του οποίου ξεπήδησε ο Γιάννης Αντεμποκούνμπο, του οποίου το άστρο λάμπει στο μαγικό κόσμο του NBA. Ποιος όμως, γνωρίζει τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου; Μόνο οι φίλοι της ομάδας των Σεπολίων. Η προσφορά αυτών των ανθρώπων είναι ανεκτίμητη!..
Το glyfada24.gr συνάντησε έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στον αθλητισμό της πόλης. Πρόκειται για τον Στέλιο Μυλωνά, πρόεδρο του ΑΓΟΓ Ευρυάλης Γλυφάδας που βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από το 1990. Ο σύλλογος έχει πάνω από 1.000 παιδιά στις τάξεις του, που μαθαίνουν καθημερινά την αξία του αθλητισμού και το ευ αγωνίζεσθε. Τα τμήματα που λειτουργούν είναι 7 (μπάσκετ, βόλεϊ, ρυθμικής γυμναστικής, τένις, γιόγκα, μπέιζμπολ και σοφτμπωλ).
Συναντήσαμε το Στέλιο Μυλωνά στα γραφεία του Συλλόγου μετά την επικράτηση της ομάδας μπάσκετ στο ντέρμπι με τον Ερμή που της εξασφάλισε την άνοδο. Μας μίλησε για τις επιτυχίες του συλλόγου, την ανοιχτή πρόταση που έχει καταθέσει στον Περικλή Δορκοφίκη να κλείσει την καριέρα του στην Ευρυάλη, την Ντορέττα Παπαδημητρίου και ποιος διάλεξε τα χρώματα της ομάδας κ.α.

milonas5

Ερ: Πότε ξεκινήσατε ν’ ασχολείστε με την Ευρυάλη;
Απ: Πριν από 30 χρόνια όταν ο γιος μου γράφτηκε στο τμήμα μπάσκετ. Το παιδί μου κάποια στιγμή σταμάτησε αλλά εγώ αγάπησα την ομάδα και συνεχίζω μέχρι και σήμερα που μιλάμε.

Ερ: Τι είναι ποιο δύσκολο να διοικεί μας ομάδα ή μια επιχείρηση;
Απ: Το να είσαι στο τιμόνι μιας ομάδας φυσικά. Στην επαγγελματική δραστηριότητα έχεις ν’ αντιμετωπίσεις 3, 5,10,20 ανθρώπους και στην ομάδα έχουμε 1000 παιδιά σ’ όλα τα τμήματα. Αυτό σημαίνει μεγάλη ευθύνη πρώτα προς τους αθλητές και μετά προς τους γονείς τους. 

milonas4  

Ερ: Φέτος, η ομάδα μπάσκετ της Ευρυάλης είναι φαβορί για την άνοδο. Πόσο στοιχίζουν τέτοιου επιπέδου επιτυχίες;
Απ: Η Ευρυάλη Γλυφάδας είναι ένα σωματείο το οποίο χαρακτηρίζεται από τους δημότες μας και όχι μονό ως οικογενειακό. Αυτό σημαίνει για μας ότι αισθανόμαστε όλα τα παιδιά οικογένειά μας. Έτσι, η προσέλευση πολλών νεαρών αθλητών στηρίζουν αγωνιστικά τις προσπάθειες της ομάδας σ’ όλα τα τμήματα. Όμως, αν θέλεις μια ομάδα να πρωταγωνιστεί σε τοπικό επίπεδο δε μπορείς να το πετύχεις στηριζόμενος στις υποδομές σου. Με συνετή οικονομική διαχείριση δυναμώσαμε τις ομάδες μας με αξιόλογους παίκτες.

Ερ: Είναι ακριβό το σπορ;
Απ: Το φετινό μας οικονομικό άνοιγμα για την ομάδα του μπάσκετ είναι ένα από τα πιο χαμηλά της κατηγορίας.

Ερ: Η άνοδος της ομάδας μπάσκετ θεωρείται σχεδόν σίγουρη. Του χρόνου όταν θα παίξετε στην μεγαλύτερη κατηγορία θα θέλατε έναν γνωστό  Γλυφαδιώτη καλαθοσφαιριστή, τον Περικλή Δορκοφίκη στις τάξεις σας;
Απ:  Ήδη του έχουμε κάνει πρόταση. Του είπαμε ότι αν είναι να κλείσει την καριέρα του θα ήταν τιμή μας να συμβεί αυτό φορώντας τη φανέλα της Ευρυάλης.  Μακάρι του χρόνου ο Περικλής να είναι μαζί μας.

Ερ: Υπάρχει κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζεται αυτή τη χρονιά;
Απ: Η ώρα διεξαγωγής των αγώνων. Βλέπετε είμαστε πάρα πολλά σωματεία στη Γλυφάδα και υπάρχει έλλειψη αθλητικών χώρων.  

milonas3

Ερ: Ποιοι αθλητές έχουν ξεχωρίσει από τον ΑΓΟΓ Ευρυάλης;
Απ: Η Ολυμπιονίκης μας στη ρυθμική γυμναστική Βαρβάρα Μαγνησάλη, ο Δημήτρης Σταμάτης που παίζει φέτος μπάσκετ στην Κύμη, ο Παντελής Κακκαβάς  που έπαιξε στην ΑΕΚ, ο Γιώργος Κόκκινος που έπαιξε στην Α1, Ντορέττα Παπαδημητρίου (βαλκανιονίκης στη ρυθμική γυμναστική) και το νέο μας μεγάλο ταλέντο που κλήθηκε στην Εθνική βόλεϊ παίδων ο Χρήστος Σουγιουλτζόγλου.

Ερ: Ποιος επέλεξε τα χρώματα της ομάδος;
Απ: Ο προκάτοχός μου ο Αμαξόπουλος που αν και φανατικός Ολυμπιακός διάλεξε να ντύσει την ομάδα στα πράσινα και κίτρινα.              

Ερ: Στον αθλητισμό υπάρχει χώρος και για κοινωνική προσφορά;
Απ: Η ομάδα μας αντιλαμβάνεται τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. Γι’ αυτό κάποιοι συμπολίτες μας δεν πληρώνουν συνδρομή ή είναι μειωμένη. Παράλληλα στηρίζουμε την Ένωση Συλλόγων Γονέων και συμμετέχουμε σε διάφορες κοινωνικές δράσεις του Δήμου.  
Ερ: Σε αυτή την προσπάθεια δεν είστε μόνος; Ποιους έχετε δίπλα σας στην ομάδα;
Απ: Το συμβούλιο είναι 9μελές. Εκτός από εμένα στο Δ.Σ είναι:
Θόδωρος Μήτσου- αντιπρόεδρος
Γιώργος Δημητρίου- γενικός γραμματέας
Απόστολος Ριζάς – ταμίας
Μίκα Παπάζογλου- αν. γραμματέας υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων
Διονύσης Δράγωτης-υπεύθυνος τμήματος βόλεϊ
Αφροδίτης Βασιλάκου- υπεύθυνη έφορος ρυθμικής γυμναστικής
Κώστας Γκόγκας- γενικός αρχηγός
Κώστας Νικητόπουλος – μέλος
Κλείνοντας τη συνέντευξη ο Στέλιος Μυλωνάς μας τόνισε την ανάγκη παρουσίας των φιλάθλων στην προσπάθεια του συλλόγου και μας προσκάλεσε σε δύο κορυφαίες εκδηλώσεις… Το τουρνουά ρυθμικής Γυμναστικής (Μάιο) και τη απονομή του κυπέλλου – εκτός απροόπτου- για το πρωταθλήματος μπάσκετ.

 

ΠΗΓΗ : www.glyfada24.gr

- Διαφήμιση -