- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 9 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 9 Λεπτά

Παραγωγοί, εισαγωγείς ή μεγαλέμποροι αλλά και επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων προσέτρεξαν στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη και επένδυσαν: προϊόντα, χρήμα, κέφι για δουλειά και μια άλλη αντίληψη για την αγορά και την κατανάλωση προϊόντων διατροφής, που είναι ποιοτικά και  ανταγωνιστικά σε τιμές σε σχέση με τη μέση λιανική τιμή τοπικών καταστημάτων ή αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Από τη Συντακτική Ομάδα του Attica Coast

Στην ιστορική Κεντρική Λαχαναγορά είδαν  το… μέλλον. Τις τεράστιες δυνατότητες που διανοίγονται με τη δημιουργία της «Αγοράς του Καταναλωτή» και τη συγκέντρωση καταστημάτων το ένα δίπλα στο άλλο, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις που βελτιώνονται συνεχώς.

Αποφάσισαν, λοιπόν, να κάνουν το πρώτο βήμα και να εδραιωθούν στη συνείδηση του καταναλωτικού κοινού.   

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτο προηγούμενο ρεπορτάζ  μας για την Κεντρική Λαχαναγορά στου Ρέντη με τα 260 στρέμματα και τις 350 επιχειρήσεις, αναφερθήκαμε στην ανακαίνιση που έγινε το 2012 στα κτίρια της παλιάς κρεαταγοράς Αθηνών και στη δημιουργία, ένα χρόνο αργότερα, μιας νέας πτέρυγας λιανικής πώλησης με τεράστιες δυνατότητες, στην  «Αγορά του Καταναλωτή».

Το Attica coast από την πρώτη του επίσκεψη στην Αγορά κατέθεσε τις εντυπώσεις του. Σε μια δεύτερη ανάγνωση δεν μπορεί παρά να επισημάνει την προσπάθεια που γίνεται από σοβαρούς επαγγελματίες, να καλλιεργηθεί μια διαφορετική καταναλωτική νοοτροπία και να δημιουργηθούν  οι υποδομές για μια άλλου είδους σχέση με το κοινό.

Εδώ μπορούν να καταφτάσουν οικογένειες για να απολαύσουν έναν καφέ, να φάνε, να επωφεληθούν από τις προσφερόμενες ειδικές υπηρεσίες, αλλά πάνω απ’ όλα να ψωνίσουν φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ψάρια, κρέατα, αλλαντικά, τυροκομικά και άλλα αγροτικά προϊόντα. Διαλεγμένα με απόλυτο σεβασμό προς τις ανάγκες του αγοραστή.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASolidus Χρηματιστηριακή: Κοντά στην πραγματική οικονομία

Μπαίνοντας στην Κεντρική Λαχαναγορά, στα δεξιά, συναντάς το κτίριο της διοίκησης αλλά και τράπεζες και χρηματιστηριακή εταιρία. Ανάμεσά τους και μια χρηματιστηριακή εταιρία, η Solidus Χρηματιστηριακή.

Συναντήσαμε τον Γιάννη Χριστόπουλο, υπεύθυνο του καταστήματος που εγκαταστάθηκε σε ένα από τα νέα κτίσματα τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, και ο οποίος μας μίλησε για τη δική τους φιλοσοφία: «Η φιλοσοφία της εταιρίας μας είναι πελατοκεντρική, που σημαίνει πως την ενδιαφέρει να επιλέγει, να δρα και να αναπτύσσει τις υπηρεσίες της κοντά στον καταναλωτή».

Τον ρωτήσαμε γιατί επέλεξαν ως έδρα τους την Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη και μας απάντησε ακριβώς «επειδή εδώ υπάρχει η πραγματική οικονομία». Σε αυτήν την αναπτυσσόμενη με μεγάλες δυνατότητες αγορά συνυπάρχουν επιχειρηματίες και καταναλωτές, άρα πρόκειται για έναν ζωντανό χώρο που δεν μπορεί παρά να σε ελκύει.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Παντοπωλείον Η Αγορά»: Προϊόντα με… χαρακτήρα    

Επισκεφτήκαμε όμως και το «Παντοπωλείον Η Αγορά» -ανήκει στη «Μεγαρική Φάρμα»- το οποίο λειτουργεί μόλις από τα Χριστούγεννα.

Σε αυτό μπορεί κάποιος να βρει τυροκομικά, αλλαντικά, αυγά αλλά και πολλά άλλα αγροτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας  και χαμηλών τιμών από διάφορες περιοχές της χώρας. Προϊόντα παραγωγών από τα Μέγαρα, όπως φυστίκια και αυγά, αλλά και άλλα αγροτικά προϊόντα. Ανάμεσά τους θα βρεις πετροσωλήνες ή πεταλίδες, σύγκλινο από την Κρήτη, σπιτικά γλυκά,  μαρμελάδες από τον συνεταιρισμό γυναικών Πέτα Άρτας, ποικιλία αλλαντικών από τη Δράμα, γαλακτοκομικά Μπέκα, παραδοσιακά ζυμαρικά Ανδρίτσαινας. Ακόμη, μπορείς να βρεις ποικιλία τυριών και αλλαντικών.

3578Μιλήσαμε με τον υπεύθυνο Ανάπτυξης Ανέστη Θεοδωρίδη, ο οποίος αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στην «Αγορά του Καταναλωτή» που δημιουργεί νέα δεδομένα στην προώθηση και αγορά προϊόντων.

Στο κατάστημά τους φιλοξενούν προϊόντα δικής τους παραγωγής αλλά και άλλων, τους οποίους γνωρίζουν καλά και εμπιστεύονται.

Ο κ. Θεοδωρίδης θεωρεί πως το πλεονέκτημα για το Παντοπωλείον είναι πως όλα όσα προϊόντα διαθέτει είναι ποιοτικά και σε καλές τιμές (οι τιμές είναι φθηνότερες κατά 20-25% από τη μέση λιανική τιμή) και ταιριάζουν στη φιλοσοφία της «Μεγαρικής Φάρμας».

IMG_3576Διαθέτει «επώνυμα» προϊόντα που μπορείς να δοκιμάσεις για να αντιληφθείς τη φρεσκάδα και τη γεύση τους. Που διακρίνονται για… την ίδια γεύση τους και τη σταθερή ποιότητά τους.       

Τον ρωτήσαμε αν αντιμετωπίζουν κάποιες δυσκολίες και μας επισήμανε πως έχουν λίγο καιρό σε αυτόν τον χώρο και απαιτείται κάποιος χρόνος για να τους γνωρίσουν, αλλά και για να ολοκληρωθεί η όψη της «Αγοράς του Καταναλωτή», μιας και ακόμη κάποιοι χώροι παραμένουν κενοί.

Αισιοδοξεί πως από τον Σεπτέμβριο θα ανοίξει η αγορά, θα βελτιωθεί το οικονομικό κλίμα και θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη με πάρκιν και συγκοινωνία, που θα εξυπηρετεί την αγορά αφού θα εισέρχεται στους χώρους της.

Το «Παντοπωλείον Η Αγορά» (τηλ. 210 48332550), όπως και όλα τα καταστήματα της αγοράς, λειτουργεί έξι ημέρες την  εβδομάδα (μόνο το Σάββατο κλείνει) από τις 8:00 πμ. έως τις 17:00 μμ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την “Αγορά του Καταναλωτή”:  τηλέφωνο 210-4821111 (επιλογή 8) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση openmarket@okaa.gr

 

 

- Διαφήμιση -