- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Την αναβάθμιση της εικόνας και της λειτουργίας των περιπτέρων της πόλης αποφάσισε με την ψήφιση κανονισμού λειτουργίας τους το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Ο κανονισμός προβλέπει το μέγεθος, τη μορφή και τις θέσεις των περιπτέρων, εντός των ορίων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και θεσπίζει προϋποθέσεις, προδιαγραφές και κανόνες, για την κατασκευή των περιπτέρων και τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων, που έχουν παραχωρηθεί ή παραχωρούνται για εγκατάσταση και εκμετάλλευση της λειτουργίας τους.

peripo

 

Σκοπός του Κανονισμού, είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, η βελτίωση της αισθητικής εικόνας και λειτουργικότητας των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου και η ασφάλεια και προστασία της κίνησης πεζών στους κοινόχρηστους χώρους, των ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), αλλά και των οχημάτων που κινούνται πλησίον αυτών.

peripo2

 

Στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι καθορισμένες συνολικά 23 θέσεις λειτουργία περιπτέρων από τις οποίες οι 12 είναι στη Δ.Ε. Βούλας, οι 7 στη Δ.Ε. Βάρης και οι 4 στο Δ.Ε. Βουλιαγμένης. Με τη θέσπιση του κανονισμού, αρκετές θέσεις θα μετατοπιστούν για να είναι σύμφωνες με τις απαιτήσεις του νόμου, και πλέον η κατασκευή του κουβουκλίου, οι διαστάσεις και η εμφάνιση θα είναι ομοιόμορφες με σεβασμό στην αισθητική και την καλή λειτουργία της πόλης.

peripo3

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο όρισε με την απόφασή του, ότι το σύνολο των περιπτέρων, πρέπει να έχουν εναρμονιστεί με τον κανονισμό σε χρονικό ορίζοντα ενός χρόνου.

 

peripo7peripo6

- Διαφήμιση -