- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Την αισιοδοξία τους ότι σύντομα θα έχουν αντιμετωπιστεί οι συνέπειες από τη ρύπανση που προκλήθηκε στις ακτές της Αθηναϊκής Ριβιέρας, εκφράζουν οι επιχειρηματίες που έχουν σπεύσει να επενδύσουν τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη του τουρισμού και δη εκείνου των ακτών της Αττικής, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξης τουριστών απ’ όλο τον κόσμο. Πάντως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υφίστανται, έστω και προσωρινά, την αρνητική δημοσιότητα που συνοδεύει τέτοιου είδους περιστατικά, ιδίως από τη στιγμή που η ρύπανση από το «Αγ. Ζώνη ΙΙ» αποτέλεσε και θέμα στα διεθνή μέσα, ακριβώς λόγω της εγγύτητας με τα νότια προάστια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περιοχή της Γλυφάδας, όπου πρόσφατα ανακοινώθηκε η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, με την εξαγορά του συγκροτήματος των Αστεριών από την εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Grivalia Properties και συγκεκριμένα μέσω της Grivalia Hospitality, το 50% της οποίας ελέγχεται από τη βρετανική επενδυτική εταιρεία M&G Investments. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής των 29,5 εκατ. ευρώ αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις αρχές του 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι δεδομένη η ανάγκη καθαρισμού της παραλίας και στη συνέχεια της πραγματοποίησης έργων αναβάθμισης και ανανέωσης αυτής με τη μεταφορά νέας άμμου. Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται δεδομένο ότι η «Ναυσικά Α.Ε.», η οποία είναι και ο εκμισθωτής της εγκατάστασης (από την ΕΤΑΔ), θα κινηθεί άμεσα για τη διεκδίκηση της σχετικής αποζημίωσης, προσθέτοντας το όνομά της στη μακριά λίστα των πληγεισών επιχειρήσεων και φορέων.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την πρόσφατη  ενημέρωση του υπ. Ναυτιλίας για την πορεία της απορρύπανσης, αναφερόταν ότι στην εγκατάσταση «Αστέρας Γλυφάδας» η κατάσταση παρουσιαζόταν βελτιωμένη, καθώς επιχειρούσε συνεργείο 28 ατόμων της αναδόχου εταιρείας καθαρισμού, ενώ πραγματοποιούνταν εργασίες από πέντε πλυστικά μηχανήματα και δύο αντλίες. Στα Αστέρια, η Grivalia Hospitality δρομολογεί την ανάπτυξη ενός οργανωμένου τουριστικού θερέτρου πόλης (city resort), το οποίο θα αποτελείται από υπερπολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία θα συμπληρώνεται από καμπάνες και bungalows. Στην περιοχή του Αστέρα Βουλιαγμένης, η εικόνα αναφορικά με τη ρύπανση είναι καλύτερη καθώς, όπως αναφέρει η νέα διοίκηση, δεν υφίσταται κάποιο πρόβλημα ρύπανσης, αφού λήφθηκε η σχετική μέριμνα μέσω της εγκατάστασης πλωτού φράγματος και λοιπών σχετικών κινήσεων. Στη χθεσινή ενημέρωση από το υπ. Ναυτιλίας, ειδικά για την περιοχή του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης, αναφερόταν ότι «διενεργούνται εργασίες καθαρισμού των ακτών από εννιά άτομα της αναδόχου εταιρείας απορρύπανσης με πλυστικό μηχάνημα».

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

 

- Διαφήμιση -