- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης και την συνεργασία του ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α ανακαινίστηκε πλήρως το Σήμα της Ολυμπιακής, ώστε να αποτελέσει ξανά σημείο αναφοράς και μνήμης για τους πολίτες ολόκληρης της Αθήνας.

 

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, ώρα 19.30 στην πρόσφατα ανακαινισμένη πλατεία στην συμβολή Βουλιαγμένης & Μ.Γερουλάνου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη φωταγώγηση του σήματος.

oli

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης δήλωσε σχετικά:  «Θέλω να ευχαριστήσω τις εταιρείες POLITIS GROUP, ΠΛΑΙΣΙΟ, και το ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α που εκπροσωπεί την ψυχή και το φιλότιμο όλων των πρώην εργαζομένων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, για την πολύτιμη συμβολή τους στην ανακαίνιση του σήματος της Ολυμπιακής.

 

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Σύντομο ιστορικό για το “Σήμα Ολυμπιακής Αεροπορίας”

 

Το 1969, η Πολιτεία, αποφασίζει, μετά τη συνεχή τουριστική αύξηση που παρουσιάζει η χώρα μας ως τουριστικός προορισμός, να επεκτείνει περαιτέρω το Αεροδρόμιο του Ελληνικού προς Ανατολάς. Έτσι, δημιουργήθηκε ο Ανατολικός Αερολιμένας, αναπόσπαστο τμήμα του Αεροδρομίου Ελληνικού, με στόχο να εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ξένες αεροπορικές εταιρείες, εγκαινιάζοντας το κτίριο Saarinen, όνομα που πήρε από τον σχεδιαστή, κατασκευαστή, αρχιτέκτονα.

 

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, κατόπιν τούτου, αποφάσισε και εισηγήθηκε προς τα στελέχη της Ολυμπιακής Αεροπορίας, να δημιουργηθεί και να τοποθετηθεί σε καίριο σημείο (διασταύρωση Λεωφόρου Βουλιαγμένης και Αλίμου), το σήμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, προκειμένου να προωθήσει την εταιρεία του στην κατεύθυνση που αυτή βρισκόταν και να διευρύνει το μερίδιο αγοράς ως αερομεταφορέα.

 

Έτσι, το 1970, οι υπηρεσίες της Ολυμπιακής Αεροπορίας, προχώρησαν στην πραγματοποίηση μελέτης και στη συνέχεια, σε διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή του σήματος.

 

Η εντολή δόθηκε από τον Κωνσταντίνο Κονιαλίδη, πρόεδρο της Ολυμπιακής Αεροπορίας και έμπιστο στέλεχος του Αριστοτέλη Ωνάση, στον κατασκευαστή, κ. Βότση. H κατασκευή της επιγραφής ξεκίνησε το 1973 και ολοκληρώθηκε μετά από λίγους μήνες.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

Η σφαίρα είναι διαμέτρου 10 μέτρων επί εδάφους, μέσω ειδικού πυλώνος. Συνολικό ύψος 26 μέτρα και συνολικό βάρος 11,5 τόνοι.

 

Ο πρώτος σχεδιασμός απεικόνιζε αεροσκάφη, ανέφερε τις πέντε ηπείρους, την ονομασία OLYMPIC AIRWAYS και ότι είναι εταιρεία των πέντε ηπείρων.

 

Η όλη κατασκευή στοίχησε το υπέρογκο ποσό – για την εποχή εκείνη – 980.000 δραχμών.

 

Το 2003, το σήμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, για 3η συνεχή φορά, επιδέχεται παρέμβαση και από OLYMPIC AIRWAYS γίνεται OLYMPIC AIRLINES.

 

Θεωρούμε πως, η παραπάνω εικαστική δημιουργία, για περίπου 50 χρόνια, αποτελεί σήμα κατατεθέν – τοπωνύμιο και ουσιαστικά, εφεξής, θα αποτελεί την πολιτιστική εικόνα του Δήμου Αργυρούπολης.

- Διαφήμιση -