- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

H ανάταξη και αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης, η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και η ανατροπή του καθεστώτος της υγειονομικής φτώχειας αποτελούν τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργός Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την κάλυψη αναγκών με επικουρικό προσωπικό και αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται προς την κατεύθυνση αυτή.
Ο κ. Κουρουμπλής έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση ενός πληροφορικού συστήματος που, όπως είπε, θα παρακολουθεί το σύνολο της λειτουργίας της δημόσιας υγείας, κάνοντας λόγω για ένα σύστημα Taxis στο χώρο της Υγείας που θα είναι έτοιμο μέσα στο 2015.
Παράλληλα επανέλαβε ότι σύντομα θα λυθεί το ζήτημα της προμήθειας μέσω διαγωνισμού 190 ασθενοφόρων, εκφράζοντας την άποψη ότι μέσα στο 2015 θα ολοκληρωθεί η προμήθειά τους, όπως και η πρόσληψη 200 μόνιμων διασωστών.
Ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαφών που θα έχει σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας θα ανακοινωθούν οι θέσεις που θα καλυφθούν ανά νοσοκομείο, εκτιμώντας ότι αυτό θα γίνει εντός του Μαΐου και επισημαίνοντας ότι οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν ανά περιοχή.

 

 

- Διαφήμιση -