- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

«Η ζωή είναι ωραία» έλεγε ο τίτλος της ταινίας τού Ρομπέρτο Μπενίνι και ο Δήμος Αλίμου προσπαθεί να ομορφύνει περισσότερο τη ζωή των δημοτών και των κατοίκων του μέσα από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις.

Επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο Αλίμου, κ. Ανδρέα Κονδύλη, και τον ρωτήσαμε τι επιδιώκει μέσω του προγράμματος «Η ζωή είναι ωραία», πώς θα το χαρακτήριζε και πόσο πραγματικά ποιο ωραία μπορεί να γίνει η καθημερινότητα, η φορτωμένη τα τελευταία χρόνια με άγχος και πιέσεις μέσα από εκδηλώσεις του Δήμου.

Αρχίζοντας, ο κ. Κονδύλης, μας είπε πως το πρόγραμμα του Δήμου Αλίμου «Η Ζωή Είναι Ωραία», το οποίο εγκαινιάστηκε πριν από δύο μήνες, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «ψυχαγωγικό» πρόγραμμα και με τις δύο σημασίες της λέξης, μια που επιδιώκει την αγωγή της ψυχής αλλά και με την άλλη που επιζητά την απλή διασκέδαση.

h zwh einai wraia

«Η βασική ιδέα είναι αυτή: μια ομάδα ανθρώπων, οι περισσότεροι άγνωστοι μεταξύ τους, μπαίνουν σε ένα πούλμαν, σαν σε σχολική εκδρομή, και ξεκινούν για να μοιραστούν μια κοινή ψυχαγωγική εμπειρία. Αυτό μπορεί να είναι μια θεατρική παράσταση, μια πεζοπορία, μια συναυλία ή απλώς ένας περίπατος στη φεγγαράδα», μας εξήγησε ο Δήμαρχος.

Το περιεχόμενο του προγράμματος είναι συνυφασμένο με τα πολιτισμικά δρώμενα, όμως δεν είναι απλώς μόνο αυτό. Πολύ περισσότερο αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τους πολίτες να αναπτύξουν στενότερους δεσμούς, να ανταμώσουν, να σμίξουν και να χαρούν μέσα από κάτι όμορφο, φυσικό ή καλλιτεχνικό: «Η απόδραση, όσο είναι δυνατόν, από την καθημερινότητα που συχνά μας βασανίζει και μας φορτώνει με αρνητικά συναισθήματα είναι αναγκαία».

Ο Δήμος κατανοώντας τις οικονομικές δυσχέρειες της εποχής, εξασφάλισε τη δωρεάν μεταφορά των δημοτών και επιδιώκει να προσφέρει μια πιο χαμηλή τιμή εισιτηρίου από την κανονική.

Σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ. Κονδύλης, ήδη στους δύο μήνες λειτουργίας του το πρόγραμμα έχει ικανοποιητική ανταπόκριση από πολίτες όλων των ηλικιών. «Δυστυχώς», μας είπε, «μπορούμε να έχουμε μόνο 50 άτομα κάθε φορά, καθώς τόσους μόνο μπορεί να μεταφέρει το ένα πούλμαν που διαθέτουμε, γι΄ αυτό και τηρείται προτεραιότητα στο κλείσιμο των θέσεων».

Η Ζωή Είναι Ωραία - Μηνός Ιουνίου

«Βρισκόμαστε όμως στην αρχή και φιλοδοξία μας είναι να συνεχίσουμε το πρόγραμμα και να το επεκτείνουμε. Δεν θα σταματήσουμε βέβαια για καλοκαίρι. Ήδη έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα του Ιουνίου ηλεκτρονικά αλλά και με αφίσες, κι αν όλα πάνε καλά, ανάμεσα στα άλλα, θα επισκεφθούμε τον Αύγουστο και την Επίδαυρο», μας είπε ο Δήμαρχος κλείνοντας με αισιοδοξία τη συζήτησή μας.

- Διαφήμιση -