- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 7 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 7 Λεπτά

Έφτασε πάλι η εποχή του χρόνου, που μικροί και μεγάλοι μεταμφιεσμένοι με στολές κατακλύζουν τους δρόμους, τραγουδούν και χορεύουν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Οι Απόκριες είναι κατεξοχήν το έθιμο της χαράς και του αστείρευτου γλεντιού, το οποίο με μια μαγική δύναμη παρασύρει καρναβαλιστές και θεατές μακριά από τις έγνοιες και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Οι περισσότεροι Δήμοι της παραλιακής Αττικής διοργανώνουν εκδηλώσεις, εικαστικά δρώμενα και αποκριάτικες παρελάσεις στο πλαίσιο της γιορτής του καρναβαλιού.

Ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου με μακρά παράδοση στα καρναβαλικά δρώμενα, φέτος για πρώτη χρονιά έχει φροντίσει να διοργανώσει μεταξύ άλλων μια μεγάλη Νυχτερινή Παρέλαση. Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στις 17:00 το απόγευμα η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Αγίας Σοφίας στον Ταύρο, ενώ την επομένη, Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, οι καρναβαλιστές θα ξεκινήσουν την παρέλαση στις 14:00 το μεσημέρι από τη Λεωφόρο Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο. Σε γκρουπ άνω των 20 ατόμων τα πληρώματα, τα οποία αποτελούνται από σχολεία, μαθητές ή άλλους δημότες θα παρελάσουν πεζοί και σε άρματα κατασκευασμένα από τους ίδιους. Η αρμόδια του Δήμου τόνισε στο Attica Coast, ότι ιδιαίτερα φέτος υπήρξε αυξημένη συμμετοχή των καρναβαλιστών, γεγονός το οποίο αναδεικνύει την ανάγκη για διασκέδαση εν μέσω οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης.

karnavali

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου επίσης κινείται σε αποκριάτικους ρυθμούς, καθώς ετοιμάζει ένα μεγάλο φαντασμαγορικό πάρτι την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 12:30 μμ, το οποίο θα ξεκινήσει με παρέλαση μαθητών από σχολεία του Δήμου. Σημείο αφετηρίας της παρέλασης θα είναι η οδός Σειρήνων και σημείο τερματισμού η πλατεία Φλοίσβου. Το εορταστικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί με ξυλοπόδαρους, ανιματέρ και εκπλήξεις, οι οποίες θα διασκεδάσουν τους παρευρισκομένους κάθε ηλικίας. Ο Δήμος καλεί όλους τους πολίτες να γλεντήσουν σε μουσικούς καρναβαλικούς ρυθμούς, τους οποίους θα επιλέγει ο Dj της εκδήλωσης.

Ένας ακόμα Δήμος, ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων κάνει πυρετώδεις ετοιμασίες για την παρέλαση, στην οποία θα συμμετάσχουν γονείς και παιδιά μεταμφιεσμένοι με τις δωρεάν στολές, τις οποίες παρέχει ο Δήμος. Το ραντεβού για ξεφάντωμα και «πόλεμο» με τις σερπαντίνες δίνεται την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στην παραλία της Γλυφάδας. Στο αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί η καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου.

karnavali2

Αυτή την Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου στις 11:00 πμ, και οι δημότες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα βάλουν τις στολές και τις μάσκες τους και θα συγκεντρωθούν στο Λιμάνι της Βάρκιζας. Ο Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής διοργανώνει ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι με σκωπτικούς χορούς, έθιμα και παιχνίδια από το Λαογραφικό Όμιλο Βάρης «Σέμελη». Το «ΜΠΙΖΖΖ Πάρτι» θα προσφέρει τη δυνατότητα face painting ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργεί και εργαστήρι αποκριάτικης μάσκας για τη διασκέδαση των μικρών φίλων.

Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων οι μασκαράδες πετώντας κομφετί και χαρτοπόλεμο θα κατακλύσουν την Πλατεία Βάρναλη Μαρ. Γερουλάνου στην Αργυρούπολη και την πλατεία Ποντίων στο Ελληνικό την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 11:00 πμ. Σε δυο αποκριάτικα πάρτι σχεδιασμένα για ξέφρενη διασκέδαση, τα παιδιά με τη βοήθεια ανιματέρ και ξυλοπόδαρων θα πάρουν μέρος σε ομαδικά παιχνίδια, θα κατασκευάσουν αποκριάτικες μάσκες και θα χορέψουν ασταμάτητα με τους ήχους του dj Clown.

karnavali4

Τέλος, ο Δήμος Σαρωνικού θα γιορτάσει τις Απόκριες με μια μεγάλη παρέλαση την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, στην Ανάβυσσο. Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι θα παρελαύνουν μεταμφιεσμένοι θα προέρχονται από αθλητικούς συλλόγους, σχολεία και πολιτιστικούς συλλόγους όλων των ενοτήτων του Δήμου. Το γλέντι και η διασκέδαση προμηνύεται να διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ.

Μαζί με τα παιδιά ή τους φίλους σας φορέστε την πιο αστεία στολή, μασκαρευτείτε και αφήστε το αποκριάτικο κλίμα να σας παρασύρει σε ρυθμούς ξέφρενους μέχρι τελικής πτώσης.

karnavali5

Καλές Απόκριες!

- Διαφήμιση -