- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Πρωτοβουλίες για την ασφάλεια των πολιτών και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας έχει αναλάβει τις τελευταίες μέρες ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος έκανε σειρά επαφών με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και συγκεκριμένα τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, και στη συνέχεια συναντήθηκε, χθες 8 Μαρτίου, με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα σοβαρά θέματα αστυνόμευσης που απασχολούν την πόλη με κυρίαρχα την επικείμενη συγχώνευση των τριών αστυνομικών τμημάτων και τη δημιουργία ενός, καθώς και την αντιμετώπιση των καταυλισμών Ρομά στις παραλίες μας, πρόβλημα που εντείνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για τη συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων, ο αρχηγός διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι η κίνηση αυτή θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη αστυνόμευση και των τριών δημοτικών ενοτήτων, αφού σήμερα στα τρία τμήματα, απαιτούνται περίπου 45 άτομα να καλύψουν διοικητικές θέσεις, αλλά και θέσεις φύλαξης των κτιρίων, τα οποία δεν μπορούν να διατεθούν σε περιπολίες και καθήκοντα αστυνόμευσης. Όταν ολοκληρωθεί η συγχώνευση, ο αριθμός αυτός θα μειωθεί περίπου στα 15 άτομα και θα επιτρέψει σε σημαντικό αριθμό αστυνομικών να ασχοληθούν με τα καθήκοντα τους εκτός γραφείου.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Αρχηγό να δεσμευτεί, ότι θα αυξηθεί κατά το δυνατόν η συνολική δύναμη της αστυνομίας στην πόλη μετά τη συγχώνευση και ότι όσοι αστυνομικού ανήκουν στην οργανική δύναμη του νέου τμήματος, θα ασχολούνται αποκλειστικά με την αστυνόμευση της πόλης και δεν θα είναι πλασματική δύναμη όπως συμβαίνει σήμερα με τις πολλές αποσπάσεις σε άλλες υπηρεσίες και τη φύλαξη υψηλών προσώπων στην περιοχή και όχι μόνο. Ο Αρχηγός δεσμεύτηκε ότι στο νέο αστυνομικό τμήμα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα απασχολούνται περίπου 120 άτομα αποκλειστικά για την αστυνόμευση της πόλης.

Σε ότι αφορά τους καταυλισμούς των Ρομά στις παραλίες, και ειδικότερα στην παραλία της Βάρκιζας, ο αρχηγός διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας για την απομάκρυνση τους. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε πως είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την ανάθεση της φύλαξης των παραλιών σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία θα κληθεί να συνεπικουρεί το έργο της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Κωνσταντέλλος μετά το τέλος της συνάντησης ευχαρίστησε τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για τη συνάντηση και εξέφρασε την πεποίθηση του, ότι τα αποτελέσματα που προέκυψαν απ’ αυτήν θα βελτιώσουν σημαντικά το επίπεδο αστυνόμευσης στην πόλη.

 

- Διαφήμιση -