- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 10 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 10 Λεπτά

Με εμπλουτισμένο περιεχόμενο ξεκινά την νέα περίοδο εκδηλώσεων του το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μέσα από το ανανεωμένο πρόγραμμα του, το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, γεμάτες μουσική χορό, τέχνη, δημιουργικότητα, εκθέσεις και διαλέξεις, στο δρόμο προς την ολοκλήρωση του νέου τοπόσημου της πόλης, το 2016.

Η νέα περίοδος εκδηλώσεων στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, ανοίγει με δύο μουσικές εκδηλώσεις, μία διάλεξη για ενήλικες, αλλά και ένα εργαστήριο για παιδιά.


mousa4

Υπενθυμίζεται ότι στο χώρο του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει την έκθεση φωτογραφίας «Στην Αθήνα μπορείς να δεις τα πιο όμορφα κτήρια. Ένα πρόγραμμα καταγραφής κτηρίων της περιόδου 1830-1940», στην οποία παρουσιάζονται φωτογραφίες από το πρόγραμμα «Καταγραφή και Ανάδειξη κτηρίων 19ου και 20ού αιώνα στην Αθήνα», που υλοποίησε η αστική εταιρεία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου Monumenta με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για το διάστημα  25 με 27 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνουν:

 

 

 

  • Εργαστήριο για παιδιά

 

“Καταγράφω ένα παλιό κτήριο, ανακαλύπτω την ιστορία του” – 26.09.2015,  Ώρα 11.30

Εργαστήριο γνωριμίας με τη νεότερη αρχιτεκτονική κληρονομιά των πόλεων και των οικισμών και τη διαδικασία της καταγραφής ενός κτηρίου και των προφορικών μαρτυριών που σχετίζονται με αυτό. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Καταγραφή και ανάδειξη κτηρίων του 19ου και 20ού αιώνα στην Αθήνα” και έχει σαν στόχο τη γνωριμία με τη νεότερη αρχιτεκτονική κληρονομιά των πόλεων και των οικισμών και τη διαδικασία της καταγραφής ενός κτηρίου και των προφορικών μαρτυριών που σχετίζονται με αυτό.

Για παιδιά 6-14 ετών.

 

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας «Στην Αθήνα μπορείς να δεις τα πιο όμορφα κτήρια. Ένα πρόγραμμα καταγραφής κτηρίων της περιόδου 1830-1940».

 

 

  • Διάλεξη για ενήλικες

 

Ο έρωτας, ως η ωραιότερη τρέλα της ζωής και η πορεία (του) προς το γάμο. Ποιος επιλέγει ποιον και ποιος ταιριάζει με ποιον; – 26.09.2015,  Ώρα 18.00

Μέσα από τον έρωτα, το άτομο βλέπει στον άλλο αυτό που αισθάνεται ότι λείπει από τον εαυτό του. Υπό αυτή την έννοια, όταν ερωτευόμαστε, βλέπουμε στο έτερον ήμισυ αυτό που θα θέλαμε να είναι, παραβλέποντας, συχνά, αυτά τα μικρότερα ή μεγαλύτερα ελαττώματα που, μαζί με τα χαρίσματά του, συνθέτουν αυτό που πραγματικά είναι. Παρόλα αυτά και για όλα αυτά, ο έρωτας φαίνεται πως είναι η ωραιότερη τρέλα της ζωής!

Στην παρούσα ομιλία θα συζητηθούν όλες εκείνες οι συνειδητές και ασυνείδητες «δυνάμεις» που μας ωθούν στον έρωτα, όπως ποιον σύντροφο επιλέγουμε και γιατί, ποιον έλκουμε και γιατί, ποια χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας, μας κάνουν να ταιριάζουμε με συγκεκριμένους ανθρώπους,  με ποιον καταλήγουμε στο γάμο κ.α.

Ομιλητές: Παντελής Παπαδόπουλος, Ψυχοθεραπευτής-Ψυχίατρος
Βέρα Αθανασίου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

 

 

  • Μουσική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους

 

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης –

MOYSA– 27.09.2015,  Ώρα 19.00

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης συμπράττει με τρεις νέους διεθνείς μουσικούς, σε μία συναυλία στον ανοιχτό χώρο του Κέντρου Επισκεπτών και ερμηνεύει έργα των Elgar, Grieg και Piazzola, τραγούδια των Coldplay, Muse αλλά και τη γνωστή Μισιρλού. Την Ορχήστρα θα διευθύνει  η Αρχιμουσικός της, Ζωή Ζενιώδη, με σολίστ τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΟΜΜΘ, Γιώργο – Εμμανουήλ Λαζαρίδη.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων “ΜΟΥΣΑ” δημιουργήθηκε από τον ΟΜΜΘ με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τον Μάρτιο 2015. Αποτελεί μία κοινότητα νέων μουσικών από την Θεσσαλονίκη, την Βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 80 μέλη.

Print

 

  • Μουσική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους

 

Ελληνική Οπερέτα: Μοντέρνα Καμαριέρα– 27.09.2015,  Ώρα 19.30

Η ανεπανάληπτη κωμική οπερέτα του Νίκου Χατζηαποστόλου «Μοντέρνα Καμαριέρα», παρουσιάζεται στον ανοιχτό χώρο του Κέντρου Επισκεπτών με τη μορφή αναλογίου.  Η Μοντέρνα Καμαριέρα ήταν το έργο με το οποίο ξεκίνησε ο συνθέτης τη θριαμβευτική του πορεία στο χώρο της οπερέτας. Διάσπαρτη με «κωμικές σκηνές απερίγραπτης εξωφρενικότητας» σύμφωνα με κριτική της εποχής, η Μοντέρνα Καμαριέρα κατάφερε να γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του ρεπερτορίου.  Η πλοκή ξεδιπλώνεται στην Αθήνα του 1916, όπου οι σπαρταριστοί πρωταγωνιστές της οπερέτας μπλέκουν σε μια σειρά κωμικών παρεξηγήσεων, ερωτικών μπερδεμάτων και απολαυστικών ανατροπών.

mousa1

 

Μουσική διδασκαλία, πιάνο: Μιχάλης Παπαπέτρου

Διανομή: Χρήστος Κεχρής – Νίκος

Έφη Δημητρέλου – Μαρία

Χρήστος Λάζος – Πολύκαρπος

Βάγια Κωφού – Λιλή
                   Λητώ Μεσσήνη – Παρθενία

                   Παύλος Μαρόπουλος – Αστυνόμος

 


Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.snfcc.org/visitors-center/events/?lang=el.

 

 

Δωρεάν μεταφορά του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών με shuttle bus

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού – Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας Κέντρου Επισκεπτών για τις προεγγραφές και τυχόν άλλες διευκρινίσεις:

Τηλ: 210 8778396/8

Email: visitorscenter@snfcc.org.

Κέντρο Επισκεπτών – Πεζογέφυρα Εσπλανάδας, Εργοτάξιο ΚΠΙΣΝ, Καλλιθέα

 

 

- Διαφήμιση -