- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 8 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 8 Λεπτά

O Αύγουστος στο Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» παίρνει άλλη προοπτική και γίνεται πιο δημιουργικός από ποτέ: θερινό σινεμά με αγαπημένες παιδικές ταινίες, αθλητικές δραστηριότητες, δημιουργικά εργαστήρια για όλη την οικογένεια και θέατρο σκιών περιμένουν όσους επισκεφτούν το πάρκο κατά τη διάρκεια του Αυγούστου.

#1 Όλα για το σινεμά- Park Your Cinema Kids

Τις Κυριακές οι παιδικές προβολές συνεχίζονται στο Ξέφωτο και τον Αύγουστο, επικεντρώνονται στις ταινίες της Ντίσνεϊ με τις πιο δυναμικές ηρωίδες-πριγκίπισσες: που πολέμησαν από μάγια μέχρι λαούς ολόκληρους προστατεύοντας τα πιστεύω τους και τους ανθρώπους που αγαπούν.

Στις 4/8 ( 9 μ.μ) η «Βαϊάνα» μας ταξιδεύει ως την εξωτική Πολυνησία. Η νεαρή πριγκίπισσα αποφασίζει να κάνει ένα τολμηρό ταξίδι στον ωκεανό για να βρει τον ημίθεο Μάουι και να τον πείσει να ανατρέψει την κατάρα που αποδεκατίζει τα νησιά τους. Στις 11/8 (9 μ.μ) «η μικρή γοργόνα» αφηγείται την ιστορία της Άριελ, της πριγκίπισσας του βυθού, που προκειμένου να ζήσει στον κόσμο των θνητών σαν κανονικό κορίτσι και όχι σαν γοργόνα θα κάνει μια σκληρή συμφωνία με τη μάγισσα Ούρσουλα. Στις 18/8 (9μ.μ) η ταινία «Brave» θα μας συστήσει στη σκωτσέζα πριγκίπισσα Μέριντα η οποία μάχεται τις παραδόσεις της φατριάς της για το γάμο. Με τη «Brave» για πρώτη φορά η Ντίσνεϊ παρουσίασε μια πριγκίπισσα δίχως ενδιαφέρον για το γάμο και τον έρωτα. Τέλος στις 25/8 (9 μ.μ) θα προβληθεί η αγαπημένη ταινία «Η πεντάμορφη και το τέρας» όπου η Γαλλίδα βιβλιοφάγος Μπελ αναπτύσει μια απρόσμενη σχέση με τον καταραμένο τερατόμορφο πρίγκιπα που την κρατά αιχμάλωτη στο κάστρο του.

#2 Φέρε τα πατίνια σου και φύγαμε

Στο νέο ψυχαγωγικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ τα παιδιά θα εξασκήσουν την ισορροπία τους κάνοντας βόλτες με πατίνια στο πάρκο. Οι μικροί φαν των rollers μπορούν να έρθουν την Κυριακή 04/8 (6:30 μ.μ) στο πάρκο, μαζί με τον εξοπλισμό τους (πατίνια, κράνη, επιγονατίδες) για ένα διασκεδαστικό μάθημα.

iΚυριακή 4/8 | Κέντρο Επισκεπτών | 6:30 μ.μ | Για παιδιά 6-12 ετών| Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

#3 Δημιουργική Ενόργανη και παιχνίδι στο ΚΠΙΣΝ

Μέσω της ενόργανης γυμναστικής και σε συνδυασμό με το παιχνίδι, τα παιδιά γνωρίζουν το σώμα και τις ικανότητές τους, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την ευλυγισία και τη μυϊκή συναρμογή!

iΤρίτη 06, 20, 27/08 | Στίβος| 7 μ.μ | Για παιδιά 3-6 ετών | Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

#4 Παραμύθια και Εικόνες

Ιστορίες από την ελληνική μυθολογία και τον λαϊκό πολιτισμό δίνουν έμπνευση στους γονείς για τις πρώτες ιστορίες που μπορούν να αφηγηθούν στα παιδιά τους. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να δημιουργήσει πρωτότυπες εικόνες στα μυαλά των παιδιών, να αφηγηθεί απλές παραστατικές ιστορίες με θέμα τον ουρανό, τη θάλασσα, τον ήλιο, το φεγγάρι, τα αστέρια και τη γη.

iΔευτέρα 12-26/8 | Παιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ |10 π.μ | Για μωρά 3 έως 9 μηνών και τους/τις συνοδούς τους

#5 Ο Καραγκιόζης στο «Νιάρχος» για νέες παραστάσεις

Ένα πρόγραμμα που αγαπήθηκε πολύ συνεχίζεται και τον Αύγουστο. Ο Άθως Δανέλλης και ο Αθηναϊκός Θίασος Σκιών στήνουν τον μπερντέ τους στα Πανοραμικά Σκαλιά και ζωντανεύουν σπάνια έργα από το άγνωστο ρεπερτόριο του ελληνικού Καραγκιόζη. Οι νέες παραστάσεις θα κάνουν μικρούς και μεγάλους να γελάσουν με τη καρδιά τους. Την Τετάρτη 14/08 « Ο Καραγκιόζης στο Πανηγύρι» – ο δεκαπενταύγουστος βρίσκει και τον Καραγκιόζη στην πόλη, την Πέμπτη 15/08 «Εκδρομή στο χωριό » η οικογένεια του Καραγκιόζη ετοιμάζεται να γιορτάσει τη γιορτή της Παναγίας με μια μικρή απόδραση που θα έχει όμως απρόσμενη και κωμική εξέλιξη, την Τετάρτη 21/08 στο «Γάμος χωρίς νύφη», ο Καραγκιόζης μαζί με τον αχώριστο φίλο του τον Χατζηαβάτη, προσπαθούν να βοηθήσουν τον αγαπημένο φίλο τους κύριο Αναξίμανδρο που παντρεύει την κόρη του με τις πιο απρόβλεπτες συνέπειες, την Πέμπτη 22/08 στο «Ο Φτωχότερος πλούσιος», ο Καραγκιόζης κληρονομεί μια τεράστια περιουσία αλλά πρέπει να ξεπεράσει ένα μεγάλο εμπόδιο για να την αποκτήσει και να την χαρεί. Το γέλιο, βέβαια, είναι σίγουρο. Η τελευταία παράσταση του καλοκαιριού είναι την Τετάρτη 28/08 με το έργο «Συλλάβετε τον Καραγκιόζη!» όπου ο Καραγκιόζης μάχεται να αποδείξει την αθωότητά του, αφού κανείς δεν τον υποστηρίζει και όλοι είναι εναντίον του.

#6 Καλοκαιρινές θεατρικές περιπέτειες: «Η πιο πολύχρωμη σκιά»

Ο ήλιος και το φεγγάρι, δύο πηγές φωτός, γίνονται αφορμή για ένα πρωτόγνωρο παιχνίδι με σκιές. Γιατί οι σκιές είναι μαύρες; Ακούστε τη δική τους ιστορία και κατασκευάστε την πιο πολύχρωμη, με τα χρώματα που θα βρείτε στον πλανήτη Ντάρκο. Πάρτε μέρος σε μια διαδραστική παράσταση, όπου πρωταγωνιστές είστε εσείς και τα παιδιά σας.

iΠέμπτη 29/08 | 6:30 μ.μ | Για παιδιά 3-5 ετών και τους/τις συνοδούς τους | Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

#7 Capoeira για όλη την οικογένεια

Άθλημα, χορός ή πολεμική τέχνη; Η Capoeira τα συνδυάζει όλα και το ΚΠΙΣΝ σας καλεί να την ανακαλύψετε σε ένα μάθημα για όλη την οικογένεια. Επιθετικές και αμυντικές κινήσεις, συντονισμένες, σαν σε μουσικό ρυθμό, ενισχύουν την αυτοσυγκέντρωση και ενεργοποιούν σώμα και πνεύμα- οι αθλητές μαθαίνουν να ελέγχουν πλήρως το σώμα τους. Στην Capoeira δεν υπάρχει νικητής ή χαμένος. Ο ανταγωνισμός περιορίζεται, η συνεργασία ενδυναμώνεται και δημιουργείται ένα ενδιαφέρον παιχνίδι αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων.

- Διαφήμιση -