- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Η εικόνα που προκύπτει για την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου έως τώρα, έχει ως εξής:

Στη Σαλαμίνα, όπου η γενικότερη εικόνα βελτιώνεται καθημερινά, δεν υφίσταται επιφανειακή ρύπανση. Επιχείρησαν συνολικά 136 άτομα, μέλη ιδιωτικών συνεργείων, με μηχανικά μέσα προς  καθαρισμό των βράχων και των ακτών στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας – Αγίου Νικολάου. Στο ”Θεατράκι” εκτελέστηκαν εντατικές εργασίες καθαρισμού των βράχων, ενώ επιχείρησαν δύτες για καθαρισμό του βυθού.

Στη θαλάσσια περιοχή της Πειραϊκής δεν υφίσταται θαλάσσια ρύπανση, ενώ συνεργείο 25 ατόμων ιδιωτικής εταιρείας συνέχισε τον καθαρισμό των ακτών κατά μήκος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων έως το λιμανάκι της Αφροδίτης. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού των ακτών στην περιοχή της Ν.Δ.Α. Αναμένεται πλήρης ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού των ακτών της περιοχής της Πειραϊκής, μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Στην περιοχή Παλαιού Φαλήρου δεν υφίσταται θαλάσσια ρύπανση, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι περισσότερες εργασίες καθαρισμού των ακτών της εν λόγω περιοχής. Η γενικότερη εικόνα της ακτογραμμής του Παλαιού Φαλήρου παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση, ενώ αναμένεται και εδώ πλήρης  ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού των ακτών τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου,  στο Α’ και Β’ Αλίπεδο, η κατάσταση παρουσιάζει καθημερινή βελτίωση. Συνεχίστηκαν οι εργασίες καθαρισμού της ακτογραμμής από συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας 17 ατόμων, με τη χρήση μηχανικών μέσων.  Μπροστά από τις παραλίες των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού και ειδικότερα της Παλιάς Φαντασίας, του ΝΑΟΑΚ, του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, του ΕΛΚΕΘΕ, του Αγίου Κοσμά και του Αγίου Αλεξάνδρου, εκτέλεσε εργασίες καθαρισμού των ακτών προσωπικό ιδιωτικού συνεργείου, 49 ατόμων, με μηχανικά μέσα. Η κατάσταση και σε αυτή την περιοχή παρουσιάζει καθημερινά σταθερή βελτίωση.

Στην περιοχή των μαρίνων της Γλυφάδας, συνεχίστηκαν από συνεργεία της αναδόχου εταιρείας, από εθελοντές και από δύτες οι εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού των ακτών με μηχανικά μέσα αλλά και ο έλεγχος του βυθού. Η κατάσταση στην περιοχή παρουσιάζει σαφή βελτίωση και αναμένεται, ομοίως, σύντομα ολοκλήρωση των εκτελούμενων εργασιών καθαρισμού.

Στην εγκατάσταση “Αστέρας Γλυφάδας”, η κατάσταση παρουσιάζει  βελτίωση. Επιχείρησε συνεργείο 26 ατόμων της αναδόχου εταιρείας, με  βυτιοφόρα οχήματα και πιεστικά μηχανήματα, 6 δύτες διενήργησαν έλεγχο και καθαρισμό του βυθού, ενώ επιχείρησε και ιδιωτικό σκάφος απορρύπανσης.

Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Λαγονησίου δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση.

Τέλος, ένα (01) σκάφος απορρύπανσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής επιχείρησε μαζί με τρία (03) ιδιωτικά σκάφη απορρύπανσης, καθώς και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας.

- Διαφήμιση -