- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Η αγαπημένη σας ταινία στη μεγάλη οθόνη, το άρωμα του νυχτολούλουδου που ξυπνάει τις αισθήσεις και η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ποπ κορν συνθέτουν την καλύτερη καλοκαιρινή βραδιά ταινίας. Το Attica Coast έκανε μια έρευνα και ανακάλυψε τους καλύτερους θερινούς κινηματογράφους της παραλιακής Αττικής όπου μπορείτε να απολαύσετε τους μεγάλους σταρ του σινεμά με την καλοκαιρινή αύρα να σας δροσίζει.

Ένας θερινός κινηματογράφος δίπλα στην πιο γραφική μαρίνα της παραλιακής Αττικής, που έχει σημαδέψει τα καλοκαίρια πολλών κατοίκων της περιοχής είναι ο «Σινέ Φλοίσβος» ο οποίος από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο αποτελεί το ιδανικό καταφύγιο για τους σινεφίλ που δεν χάνουν καμία προβολή των καινούριων επιτυχιών του Hollywood. Εξοπλισμένος με άνετες καρέκλες, καταπράσινο κήπο, λεπτό χαλικάκι και μια μεγάλη οθόνη τελευταίας τεχνολογίας ο κινηματογράφος στο Πάρκο Φλοίσβου αποτελεί ιδανική πρόταση εξόδου για όσους θέλουν να συνδυάσουν τη ψυχαγωγία με τη διασκέδαση.

floisvos

Το ανακαινισμένο θερινό σινεμά «Μαριλένα» (Τερψιθέα Γλυφάδας) άνοιξε φέτος και πάλι τις πύλες του για να υποδεχθεί όλους όσους αγαπούν την έβδομη τέχνη και θέλουν να την απολαύσουν κάτω από τον λαμπερό ουρανό της Αττικής. Τα τελευταία 15 χρόνια η «Μαριλένα» παρέμενε σιωπηλή και έρημη, όμως φέτος από τα τέλη Μαΐου το σινεμά πλημμύρισε ξανά από ταινίες μυστηρίου, δράσης και περιπέτειας με απολαυστικές ερμηνείες. Παρά τις νέες παρεμβάσεις στον χώρο και τη διακόσμηση η νέον φωτεινή επιγραφή στην είσοδο του σινεμά προσκαλεί όλους τους σινεφίλ να ταξιδέψουν σε άλλες εποχές και διαφορετικούς κόσμους μέσα από τις ταινίες.

marilena

 

Ένας από τους πιο ιστορικούς και πιο καλαίσθητους θερινούς κινηματογράφους της των παραθαλάσσιων προαστίων βρίσκεται στη Βάρκιζα και φέρει το ιστορικό όνομα «Ρία». Από το 1963 τα φωτεινά έντονα χρώματα της εισόδου υποδέχονταν τους κατοίκους της Βάρκιζας αλλά και της υπόλοιπης Αθήνας. Λίγο πιο μέσα στον κήπο του σινεμά η ατμόσφαιρα μυρίζει γιασεμί και φέρνει στο μυαλό εικόνες από την παλιά αίγλη του. Ως γνήσιο θερινό σινεμά διαθέτει άνετους καναπέδες, καρέκλες αλλά και δροσιστικά αναψυκτικά, παγωτά και μπύρες για όλα τα γούστα.

ria

Μια επίσκεψη στην καλοκαιρινή Γλυφάδα δεν σημαίνει απαραίτητα clubbing μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ανάμεσα στα πολυσύχναστα μαγαζιά ξεπροβάλλει ο θερινός κινηματογράφος «Odeon», ο οποίος φιλοξενεί όλες τις τελευταίες ταινίες της σύγχρονης κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ουσιαστικά αποτελεί την καλοκαιρινή εκδοχή του κινηματογράφου Odeon που βρίσκεται στο κέντρο της Γλυφάδας και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από αυτόν. Τα παγωμένα αναψυκτικά και τα διάφορα σνακ που είναι διαθέσιμα στον μπαρ υπόσχονται να συνοδεύσουν ευχάριστα όλες τις βραδιές αγωνίας ή τρόμου που θα ζήσετε μπροστά στη μεγάλη οθόνη.

therino

Για το τέλος αφήσαμε τον θερινό κινηματογράφο «Ορφέα» στη Σαρωνίδα που άπλωσε για πρώτη φορά το λευκό πανί του το καλοκαίρι του 1935. Ο γιος του ιδρυτή του πρώτου «Ορφέα» διατηρεί σήμερα έναν πολύ περιποιημένο χώρο όπου κυριαρχούν τα λουλούδια και οι καρέκλες που κοιτάζουν προς τη μεγάλη οθόνη. Το συγκεκριμένο σινεμά προσφέρει σνακ και ποτό και αποτελεί το ιδανικό στέκι για τους λάτρεις των καλών ταινιών.

 

 

 

- Διαφήμιση -