- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Η Αττική κατά μήκος της παραλιακής ακτογραμμής μετράει ένα πλήθος όμορφων παραλιών με καταγάλανα νερά, καθαρές, περιποιημένες αμμουδιές και οργανωμένα συγκροτήματα, με χώρους εστίασης που φιλοξενούν εκατοντάδες λουόμενους τα καλοκαίρια.

της Εύης Δημοπούλου

Ωστόσο, η παραλία- φιλέτο της Β’ πλαζ Βούλας αποτελεί μια θλιβερή εξαίρεση των όμορφων παραλιών της Αττικής και του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης συγκεκριμένα.

Για πολλά χρόνια η εικόνα της εγκατάλειψης κυριαρχεί στη Β’ πλαζ Βούλας –αντί για ξαπλώστρες και ομπρέλες καλύπτουν την παραλία τόνοι σκουπιδιών, εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις από αποδυτήρια και τουαλέτες και λιμνάζοντα όμβρια ύδατα.

Το Attica Coast έπειτα από τις εξαγγελίες του Δημάρχου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου για άνοιγμα της παραλίας, επικοινώνησε με τον κ. Αργύρη Παξινό, συνεργάτη του Δημάρχου, προκειμένου να πληροφορηθεί και να σας πληροφορήσει τι μέλλει γενέσθαι με την παραλία.

paralia

Ο κ. Παξινός, αρχικά, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Δημάρχου, ότι δηλαδή η παραλία έως τα τέλη Ιουνίου αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά.

«Είμαστε σε συνεχείς επαφές με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), κ. Δημήτρη Δημητρίου, προκειμένου να επαναλειτουργήσει η πλαζ και να είναι ανοιχτή στο κοινό», μας δήλωσε ο κ. Παξινός.

Παρόλο που τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Δήμος, σε ένδειξη καλής θέλησης, είχε ξεκινήσει τη διαδικασία συλλογής των απορριμμάτων από την παραλία, δεν υπήρχε καμία περαιτέρω εξέλιξη στο ζήτημα, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία ιδιοκτήτης και αρμόδιος για την παραλία είναι η ΕΤΑΔ.

Ο νέος δίαυλος επικοινωνίας που έχει ανοίξει ανάμεσα στον Δήμο 3 Βήτα και την ΕΤΑΔ έχει φέρει θετικά αποτελέσματα.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Παξινός, η παραλία της Β’ Πλαζ Βούλας, στην οποία έχουν ήδη ξεκινήσει οι διεργασίες ανάπλασης, θα λειτουργήσει τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο ως οργανωμένη πλαζ, με ναυαγοσώστες και εγκαταστάσεις με ομπρέλες και ξαπλώστρες, στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται καταβάλλοντας το συμβολικό αντίτιμο των 1,5 ευρώ.

plaz4

Επίσης ο κ. Παξινός έδωσε έμφαση στις προθέσεις του Δήμου να «υιοθετήσει», έναντι αντιτίμου, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία ένα μέρος της παραλίας, το οποίο θα έχει ήπιας ανάπτυξης χρήσεις: «Ο Δήμος έχει καταθέσει ένα πακέτο με πολιτιστικού χαρακτήρα προτάσεις εκμετάλλευσης της πλαζ στην ΕΤΑΔ, στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων».

Πάντως, ο Δήμος εκτιμάει ότι τουλάχιστον για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο δεν θα κατορθώσει, μέσα στα στενά χρονικά περιθώρια, να θέσει σε εφαρμογή το πλάνο ήπιας ανάπτυξης τμήματος της παραλίας.

«Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», μας είπε κλείνοντας τη συζήτησή μας ο κ. Παξινός και τόνισε ότι ο Δήμος θα κάνει το καλύτερο δυνατόν για να μεταμορφωθεί η πλαζ- φάντασμα σε τουριστικό θέρετρο που θα προσελκύει τους ντόπιους και τους επισκέπτες.  

paralia2

- Διαφήμιση -