- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

της Εύης Δημοπούλου

Κάνοντας την κυριακάτικη βόλτα μας στο Παλαιό Φάληρο διαπιστώσαμε, με ευχάριστη έκπληξη, ότι τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά. Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα των εκπτώσεων και βρήκαμε την ευκαιρία να ρωτήσουμε τους καταστηματάρχες πώς είναι η αγοραστική κίνηση μέχρι στιγμής.

«Δυστυχώς η κινητικότητα των καταναλωτών δεν είναι μέχρι στιγμής ιδιαίτερα υψηλή, παρόλο που οι εκπτώσεις σε όλα μας τα είδη είναι μεγάλες», δήλωσε στο Attica Coast υπάλληλος του καταστήματος United Colors of Benetton, στο Παλαιό Φάληρο. «Οι εκπτώσεις σε όλα μας τα είδη αγγίζουν το -50%, όμως ακόμα τα ράφια μας δεν έχουν αδειάσει», μας είπε κάπως απογοητευμένα ένας άλλος υπεύθυνος καταστήματος.

Διανύοντας την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων όλοι οι καταστηματάρχες και οι έμποροι αναμένουν την προσέλευση των καταναλωτών, οι οποίοι όμως μέχρι στιγμής δείχνουν συγκρατημένοι. Οι οικονομικές δυσκολίες, τα έξοδα πρώτης ανάγκης και οι απλήρωτοι λογαριασμοί παίρνουν σειρά προτεραιότητας στη λίστα με τα έξοδα ενός ελληνικού νοικοκυριού.

sale 3

Οι μεγάλες προσφορές της περιόδου αποτελούν ωστόσο μια καλή ευκαιρία για να ξοδέψουν οι οικογένειες έστω και λίγα χρήματα για την αγορά προσωπικών ειδών, ρουχισμού και υποδημάτων, τα οποία αυτήν την περίοδο κυμαίνονται σε τιμές για κάθε βαλάντιο.

Επειδή, λοιπόν, τα χρήματα είναι περιορισμένα και οι ανάγκες πολλές, οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν έξυπνες, συνειδητές αγορές.
Το Attica Coast έκανε τη δική του έρευνα αγοράς και σας προτείνει ιδανικές ιδέες και λύσεις για τις εκπτώσεις.

Ακολουθήστε τον οδηγό αγοράς

• Ένα ζεστό μακρύ παλτό, το οποίο συνήθως κοστίζει ακριβά, μπορείτε να το αγοράσετε σε χαμηλή τιμή. Άλλωστε ένα παλτό σε ίσια γραμμή είναι πάντα διαχρονικό και ταιριάζει με όλα σας τα ρούχα. Ο χειμώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα όποτε είναι πραγματικά χρήσιμο και αναγκαίο.

sale12

• Πρωταγωνιστές σε όλα τα χειμερινά σύνολα είναι οι μπότες, οι οποίες βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο της μόδας. Επενδύστε σε μια καλή ποιότητα παπουτσιών, όπως δέρμα ή καστόρι, εξοικονομώντας ένα μεγάλο ποσό χρημάτων.

sale11

• Το denim στοιχείο σίγουρα υπάρχει σε όλες τις ντουλάπες. Όμως όταν η έκπτωση είναι μεγάλη είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να εμπλουτίσετε τη συλλογή σας. Ένα τζιν παντελόνι, ένα πουκάμισο ή ένα τζάκετ θα ανανεώσουν το στυλ σας, καθώς θα φορεθούν με ευκολία όλες τις εποχές του χρόνου.

sale 8

• Η δερμάτινη κλασσική τσάντα σε ουδέτερο χρώμα συνδυάζεται από το πρωί μέχρι το βράδυ με κάθε σας εμφάνιση. Βρείτε αυτή που σας ταιριάζει και μην διστάσετε να την προσθέσετε στην γκαρνταρόμπα σας.

sale9

• Τέλος, βρείτε ένα αξεσουάρ –φουλάρι, ρολόι, κόσμημα- το οποίο θα δώσει πινελιά ανανέωσης σε όλα σας τα ρούχα. Πριν αποφασίσετε για την επένδυσή σας σιγουρευτείτε ότι το αξεσουάρ ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας και δεν είναι απλά μια παρορμητική αγορά.

sale 4

Καλό θα ήταν λοιπόν πριν ξεκινήσετε τα ψώνια σας να κάνετε μια λίστα με όσα είδη έχετε πραγματικά ανάγκη, αποφεύγοντας όσο μπορείτε τα περιττά έξοδα. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να γεμίσετε την ντουλάπα σας, χωρίς να αδειάσει η τσέπη σας!

- Διαφήμιση -