- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 15 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 15 Λεπτά

Από πολυτελείς «τελετουργίες» χαλάρωσης on the beach και σπορ που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη μέχρι εξωτικά κοκτέιλ και γεύσεις αλλά και «κρυφούς» κολπίσκους που σε ταξιδεύουν μέχρι και την… Αμοργό, η ακτογραμμή της Αττικής προσφέρει εμπειρίες που θα σας συναρπάσουν. Κάνοντας beach-hopping, ο Μάριος Μπουμπής με ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ στο “ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ”  επιλέγει μερικές από τις πιο ξεχωριστές.

Beach luxury

Η πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης βρίσκεται σταθερά στην κορυφή, και δικαίως, αφού ομολογουμένως είναι η πιο κοσμοπολίτικη της Αττικής. Με ξαπλώστρες –στα όρια κρεβατιού– και δυνατότητα online κράτησής τους, προσφέρει larger than life εμπειρίες. Επίσης, wi-fi-αστραπή για «σερφάρισμα» εκτός θαλάσσης, spa με ειδικές «τελετουργίες» χαλάρωσης, δύο εστιατόρια υψηλού επιπέδου και καταστήματα-boutiques από άλλον πλανήτη. Μην ξεχάσετε την κάρτα μέλους, που κρύβει exclusive πακέτα και προσφορές. Ο ορισμός του καλοκαιρινού παράδεισου εντός Αττικής… ( Απόλλωνος 40, Λαιμός Βουλιαγμένης, ώρες λειτουργίας: 8 π.μ.-9 μ.μ. )

Στα πουφ του «Nalu»

Ακριβώς πάνω στην παραλία της Ακτής του Ήλιου, τόσο-όσο χαλαρό, το «Nalu» σερβίρει καφέ, αναψυκτικά, ποτά, σε ένα φίνο περιτύλιγμα με έθνικ πινελιές στο ντεκόρ και lounge μουσικές. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη μεσογειακή του κουζίνα με τις ενδιαφέρουσες fusion νότες. Φυσικά, το γεγονός ότι σχετικά κοντά βρίσκονται το «Bolivar Beach Bar» και το «Akanθus» δίνει έξτρα πόντους στην καλοκαιρινή σας διασκέδαση. Με λίγα λεπτά χαλαρωτικού περπατήματος μπορείτε να τα έχετε όλα. Tip 1: Από την παραλιακή, η πιο κοντινή είσοδος για το «Nalu» είναι αυτή που βρίσκεται στη στάση «Ζέφυρος» του τραμ. Tip 2: Τα περιζήτητα πουφ για άραγμα στην ακροθαλασσιά. ( Λεωφ. Ποσειδώνος, έναντι 62, Άλιμος )

Έτοιμοι για Φλέβες;

Η αμμουδιά της Ακτής Βουλιαγμένης είναι ωραιότατη και παρέχει πολλά facilities για παιδιά και επίδοξους αθλητές. Aτού της οι οργανωμένες καταδυτικές εξερευνήσεις, όπως αυτή στις Φλέβες, ένα ακατοίκητο νησάκι που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και έχει εξαιρετικό βυθό. Και μην ξεχνάτε, η παραλία διαθέτει γαλάζια σημαία από το 2015! ( Λεωφ. Ποσειδώνος, στάση Α΄ Πλαζ Βουλιαγμένης, 2108960769 )

The Balux way

Διαχρονικό σημείο αναφοράς και συνάντησης του κόσμου των νοτίων προαστίων, το «Balux Seaside», στον Αστέρα Γλυφάδας, διατηρεί φέτος το παιχνιδιάρικο στιλ του στη διακόσμηση. Το ατμοσφαιρικό μπαρ σερβίρει με χάρη εξωτικά κοκτέιλ και προσφέρει μια εξαιρετική λίστα από premium ετικέτες. Το εστιατόριο, που έχει ανεβάσει στροφές, συνεχίζει να λοξοκοιτάζει ευχάριστα προς την Άπω Ανατολή, με έμφαση στην πολυνησιακή κουζίνα. Είτε χαλαρώσετε στην πισίνα είτε στη θάλασσα, ένα είναι σίγουρο, στο «Balux» θα ταξιδέψετε… (Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, 2108940566 )

And the living is funky!

Ζωηρό, funky και χαρούμενο. Αυτό είναι το «Mojito Bay», που ξεχωρίζει εδώ και χρόνια για την ωραία παραλία του με τις άνετες ξαπλώστρες και τα δύο σούπερ γήπεδα beach volley για τους fans των σπορ. Ο χώρος του club με τις εντυπωσιακές, πολυγωνικές μπάρες προετοιμάζει κατάλληλα το έδαφος για τα πάρτι και τα ξεχωριστά cocktails events, με τη θάλασσα σε απόσταση αναπνοής. ( 33ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου, παραλία Αγ. Μαρίνας, 2291078950-1 )

Πριβέ παράδεισος

Με θεά στο ναό του Ποσειδώνα και φόντο τα νερά του Αργοσαρωνικού και τα ιστιοπλοϊκά, η ακτή του «Cape Sounio» είναι από τις πιο μαγευτικές στην Αττική. Τα πεντακάθαρα νερά της παραλίας συνδυάζονται άψογα με τη χαλαρή ιδιωτικότητα, που όμοιά της δύσκολα συναντάς. Τα 7 εστιατόρια του ξενοδοχείου, με τη σφραγίδα του head chef Σάκη Τζανέτου, υπηρετούν τη γαστρονομική αναβάθμιση του ομίλου και σε βάζουν στο δίλημμα ποιο να πρωτοδιαλέξεις. Αυτό θα πει ευχάριστος πονοκέφαλος… (67o χλμ. Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, 2292069700 )

Σερφάρουμε με το αθηνόραμα Club!

Αν θέλετε να συνδυάσετε τις βουτιές σας με μαθήματα surf, εκμεταλλευόμενοι τα –αβανταδόρικα για τους windsurfers– μελτέμια του καλοκαιριού, το «Athens Windsurf», στη 2η στάση Αγίου Κοσμά του τραμ, στο Ελληνικό, προσφέρει έκπτωση 20% στα μέλη του αθηνόραμα Club. Μην ξεχνάτε ότι το windsurf αποτελεί έναν ολοκληρωμένο συνδυασμό άσκησης του σώματος και διασκέδασης για όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία, ενώ η παρέα του «Athens Windsurf» ( 6980992893 ) υπόσχεται επιπλέον socializing και πάρτι. Προσφέρονται επίσης μαθήματα SUP και ιστιοπλοΐας.

Ανάβυσσος καλεί… Αμοργό

Πιο κοντά στα χρώματα της θάλασσας στην Αμοργό από την παραλία του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο δεν γίνεται. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, είναι όμως αληθινό! Πώς θα φτάσετε εκεί; Θα ανηφορίστε προς το ομώνυμο ξωκλήσι και θα ακολουθήσετε το μονοπάτι που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του. Ένας μαγικός κολπίσκος με βράχια και γαλαζοπράσινα νερά σας περιμένει. Tο κατέβασμα θέλει λίγη προσοχή. Προτού το επιχειρήσετε, δείτε αν υπάρχει αρκετός χώρος στην παραλία για σας ώστε να μην ενοχλήσετε τους υπόλοιπους. Το μέρος απαιτεί προσέγγιση ερημικού νησιού και, κυρίως, σεβασμό.

Faliro + California = Falirofornia!

Τυχεροί οι Φαληριώτες! Ακριβώς απέναντι από την περαντζάδα τους, όπου κάθε σαββατοκύριακο βλέπεις μια μικρογραφία της κοινωνίας να ανεβοκατεβαίνει το παραλιακό μέτωπο, βρίσκεται το πολυτελές ξενοδοχείο «Athens Poseidon Hotel». Ο χώρος της παραλίας προσφέρει αναπαυτικές ξαπλώστρες, δροσερά κοκτέιλ και καλομαγειρεμένα μεζεδάκια από το εστιατόριο «The Tavern». Η εμπειρία απογειώνεται στην ταράτσα στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου. Ο χώρος της όμορφης πισίνας –σε σχήμα Γ– προσφέρει τέλειο eye-contact με τη θάλασσα ενώ το μπαρ καινούργια signature cocktails, όπως το εξωτικό Martini Paradiso. ( Λεωφ. Ποσειδώνος 72, Π. Φάληρο, 2109872000, ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10 π.μ.-7 μ.μ., και μέχρι αργά για ποτό )

Welcome home!

Νιώστε σαν στο σπίτι σας. Αυτή είναι η σιωπηρή προτροπή του «Balux Τhe House Project». Ο χώρος μοιάζει όντως με ένα ευρύχωρο σπίτι μπροστά στη θάλασσα και φιλοδοξεί να καλύψει όλες τις ανάγκες σας. Μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας, να φάτε ένα καταπληκτικό γεύμα στο χώρο της τραπεζαρίας, να αράξετε με τους φίλους σας στο χώρο της βιβλιοθήκης, να αφήσετε τα παιδιά να παίξουν ξέγνοιαστα στον παιδότοπο, να χάσετε την αίσθηση του χρόνου στο playroom και φυσικά προς το βράδυ να απολαύσετε το αγαπημένο σας ποτό ακούγοντας καλή μουσική. (Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, 2108983577, ώρες λειτουργίας: 9 π.μ.-3 π.μ. )

Στο «νησί» του ΚΑΠΕ

Από τις λίγες φορές που η έκφραση «σαν σε νησί» συναντά την κυριολεκτική της έννοια. Άλλωστε η θέα από την κορυφή του «πάρκινγκ» δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αμφισβήτηση. Εδώ έχετε δύο επιλογές: είτε να ακολουθήσετε το μονοπάτι που ξεκινά στα δεξιά της ταμπέλας «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ» που βρίσκεται στο πάρκινγκ, για να βρεθείτε έπειτα από περίπου δεκάλεπτο περπάτημα, σε μια παραλία που την προτιμούν οι γυμνιστές ή όσοι επιζητούν περισσότερη ησυχία. είτε να κατεβείτε τη σκάλα στα αριστερά της ταμπέλας για να προσεγγίσετε την πιο γνωστή παραλία, που εντυπωσιάζει με τα δροσερά νερά της, το ψιλό βότσαλο και την απουσία –σχεδόν πάντα– φασαρίας. ( 63 χλμ. λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, πριν από τα Λεγρενά )

Fresh Grand Resort

Από τα καλύτερα οργανωμένα παραλιακά συμπλέγματα της Αττικής, το «Grand Resort Lagonissi», ειδικά μετά τη φετινή ανακαίνισή του, περνά σε άλλο επίπεδο. Γνωστό και άκρως αγαπημένο στέκι των αθλητικών τύπων, που κυριολεκτικά δεν ξέρουν ποιο θαλάσσιο σπορ να πρωτοδιαλέξουν. Εδώ η αδρεναλίνη εκτοξεύεται στα ύψη! (40ο χλμ. λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, 2291076000, ώρες λειτουργίας: 9 π.μ.-8 μ.μ. )

Βουτιά και μπουκιά!

Από τις πιο δημοφιλείς οργανωμένες πλαζ, τo ΥaBaNaKi δεν διαθέτει μόνο μεγάλη αμμουδιά, θαλάσσια σπορ και παιχνίδια, αλλά και ένα πλουραλιστικό πακέτο για φαγητό και beach fun. Από τα «Goody’s Burger House», με ναυαρχίδα τα Black Angus Burgers, ως τις γεύσεις από την Άπω Ανατολή στο «Kazoku», pizza και pasta στο brunch του κλασικού γλυφαδιώτικου «Vincenzo», μέχρι ψαρικά και θαλασσινά στον «Ίσαλο», κρεατικά στο «Σουβλάκι», καλό καφέ και παγωτό στο «Da Vinci», power χυμούς στο «Nova Gea» και κοκτέιλ στο «Holy Spirit» και στο «Moana beach bar». ( Ακτή Βάρκιζας, 2108972414, ώρες λειτουργίας: 9 π.μ.-7 μ.μ. )

Η δική μας Costa del Sol

Δεν τη λένε τυχαία Ακτή του Ήλιου. Με λίγη φαντασία είναι η Costa del Sol των νοτίων προαστίων, σε οικονομική συσκευασία. Είναι μια παραλία χωρισμένη νοητά σε τρία μέρη, μεταξύ της στάσης «Καλαμάκι» και «Ζέφυρος» του τραμ. Κυριαρχούν πανηγυρικά οι φοίνικες, ο ωραίος συνδυασμός βότσαλου και άμμου, η σκιά από τα αρμυρίκια στην αριστερή πλευρά και κυρίως η μεγάλη γκάμα παρεχόμενων υπηρεσιών. ( Λεωφ. Ποσειδώνος, έναντι 62, Άλιμος )

ΠΗΓΗ : Μάριος Μπουμπής www.athinorama.gr;

- Διαφήμιση -