- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Η καθημερινή ζωή κατά την καλοκαιρινή περίοδο στην πρωτεύουσα μοιάζει κάπως μονότονη, ειδικά όταν οι δρόμοι σταδιακά αδειάζουν και οι φίλοι ανεβάζουν στα social media εντυπωσιακές εικόνες με παραλίες από διάφορα νησιά.

Ωστόσο στην παραλιακή Αττική, σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης, υπάρχουν όμορφα μέρη δίπλα στην θάλασσα που δίνουν την αίσθηση ότι πίνεις καφέ ή τρως ψαρομεζέδες σε ένα νησί όπου ο ήλιος λούζει τη θάλασσα με τα χρώματά του.

peiraikh

Ότι πιο κοντινό σε «μίνι διακοπές» μπορείτε να κάνετε στον «Ιστιοπλοϊκό Όμιλο» στην Ακτή Μικρολίμανου και στο ουζερί «Ακρί» στην Ακτή Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή. Αν και τα δύο μαγαζιά ικανοποιούν διαφορετικά γούστα, έχουν ένα σημαντικό κοινό χαρακτηριστικό: έχουν τιμές προσιτές για όλους χωρίς όμως να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητά τους.

Τα ξύλινα σκαλιά της εισόδου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου στον Πειραιά οδηγούν σε ένα όμορφο, καλογυαλισμένο επίσης ξύλινο κατάστρωμα που διαθέτει μαγευτική θέα στον Σαρωνικό και την Αττική ακτογραμμή. Το συγκεκριμένο μαγαζί ανέκαθεν αποτελούσε σημείο απόδρασης τόσο των Αθηναίων όσο και των Πειραιωτών τα καλοκαίρια καθώς συνδυάζει την εκθαμβωτική θέα στη θάλασσα με τον καλό καφέ και τα δροσιστικά κοκτέιλ.

istioploikos

Η αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα προσαραγμένο πλοίο που ετοιμάζεται να σαλπάρει για το επόμενο λιμάνι ξυπνάει στο μυαλό όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις παρασύροντάς το μακριά από τη ρουτίνα. Μουσικά κομμάτια τόσο σύγχρονα όσο και παλαιότερα «ντύνουν» μουσικά με τον καλύτερο τρόπο ένα χαλαρωτικό απόγευμα στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο.

Για εσάς που αναζητάτε ένα παραδοσιακό ταβερνάκι για να συνοδέψετε το ουζάκι με εκλεκτούς ψαρομεζέδες, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία, το Attica Coast προτείνει να επισκεφθείτε το ουζερί-μεζεδοπψωλείο «Ακρί». Στο πιο «ακριτικό σημείο» της παραλιακής περαντζάδας, το «Ακρί» προσφέρει όλες τις νοστιμιές της θάλασσας και τους καλομαγειρεμένους ουζομεζέδες πάντα συνοδευόμενους από ουζάκι ή γευστικό κρασί.

oyzeri

Ο γαύρος  μαρινάτος, το χταποδάκι στα κάρβουνα, τα καλαμαράκια και οι γαρίδες σε συνδυασμό με τις πλούσιες σαλάτες ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς καλοφαγάδες. Εκτός όμως από το καλό και το value for money φαγητό του, το «Ακρί» ξεχωρίζει για την εκπληκτική θέα του στα βραχάκια της Πειραϊκής και στην καταγάλανη θάλασσα που αλλάζει χρωματισμούς κάνοντας παιχνίδι με τον ήλιο. Τα τέσσερα πέντε απλωμένα τραπεζάκια κατά μήκος της Ακτής Θεμσιτοκλέους προσφέρουν όλη αυτή τη μαγευτική θέα «στο πιάτο» των επισκεπτών.

- Διαφήμιση -