- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Τα Νότια Προάστια προικισμένα με μεγάλη ακτογραμμή, εκθαμβωτική θέα στη θάλασσα και μικρές οάσεις πρασίνου που «σπάνε» τη γκρίζα εικόνα της πόλης, συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για τους ανθρώπους που αγαπούν το τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους.

Το Attica Coast σας προτείνει να φορέσετε τα αθλητικά σας και να ξεκινήστε το τρέξιμο στα μέρη των Νοτίων Προαστίων, όπου θα μπορέσετε να συνδυάσετε αρμονικά την άσκηση με την πνευματική ευεξία.

Το άλσος της Νέας Σμύρνης

Μικρό σε μέγεθος αλλά μεγάλο σε δυνατότητες, το άλσος της Νέας Σμύρνης προσφέρει τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και στους ετεροδημότες ένα υπέροχο καταπράσινο πάρκο, κατάλληλο για να ξοδέψετε πολλές θερμίδες.Η διαδρομή για τζόκινγκ, περπάτημα ή τρέξιμο είναι κυκλική και σχετικά εύκολη, καθώς το έδαφος δεν διαθέτει ανισόπεδες επιφάνειες ή φυσικά εμπόδια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και να το επισκεφθείτε, θα βρείτε πολύ κόσμο, ο οποίος επειδή αγαπά τον υγιεινό τρόπο ζωής τρέχει ή κάνει ασκήσεις περιμετρικά του άλσους. Ένα επίσης μεγάλο πλεονέκτημα του χώρου είναι ότι λειτουργεί από τις πολύ πρωινές ώρες μέχρι τις 11:00 το βράδυ, διευκολύνοντας και όσους από εσάς έχετε επαγγελματικές υποχρεώσεις μέχρι αργά το απόγευμα.

alsos2

Η διαδρομή Φλοίσβος- Άγιος Κοσμάς

Ιδιαίτερα για τους καλοκαιρινούς μήνες η διαδρομή από το Φλοίσβο μέχρι τον Άγιο Κοσμά προσφέρεται για όσους θέλουν να συνδυάσουν την αγάπη τους για το τρέξιμο με την αγάπη τους για τη θάλασσα. Παράλληλα με τις γραμμές του τραμ, αλλά πάντα κρατώντας τις αποστάσεις ασφαλείας, μπορείτε να απολαύσετε την άθληση με την συνοδεία της θαλασσινής αύρας. Και αν η απόσταση σας φανεί κάπως απαιτητική λόγω των πολλών χιλιομέτρων, μπορείτε να κάνετε μια στάση για ξεκούραση και «ανασύνταξη» στο πάρκο ή τη μαρίνα του Φλοίσβου. Η εναλλαγή του πράσινου της φύσης με το μπλε της θάλασσας συνθέτει τη μοναδικότητα της συγκεκριμένης διαδρομής, κάνοντας μάλιστα τη διαδικασία του τρεξίματος πιο ευχάριστη και ξεκούραστη, ακόμα και για εσάς που δεν είστε λάτρεις της αθλητικής ζωής.

parko

 

Στο Καβούρι

Μια πραγματικά ευχάριστη και όμορφη περιοχή των Νοτίων Προαστίων, η οποία προσφέρεται για τρέξιμο είναι και το Καβούρι, διότι ενώ τρέχετε η θέα της θάλασσας απλώνεται στα πόδια σας και το θαλασσινό αεράκι σας δροσίζει από την κοπιαστική προπόνηση. Η  διαδρομή με σημείο εκκίνησης τη Βούλα και σημείο τερματισμού το Μεγάλο Καβούρι, είναι ιδανική για εσάς που θέλετε να εξασκήσετε την αντοχή σας στις αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων. Ωστόσο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες καλύτερα να αποφύγετε τη συγκεκριμένη διαδρομή, διότι οι λουόμενοι που κατακλύζουν τη θάλασσα, δυσχεραίνουν την αθλητική δραστηριότητα.

kabouri

 

- Διαφήμιση -