- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Ο Δεκέμβριος συνεχίζεται με εορταστική ατμόσφαιρα και Χριστουγεννιάτικη διάθεση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Το χειμερινό Ξέφωτο, τα φωτισμένα πλατάνια που καθρεφτίζονται στα νερά του Καναλιού και οι στολισμένες εγκαταστάσεις δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό για να καλωσορίσουμε τον πιο γιορτινό μήνα του Χρόνου.

 

Αγαπημένες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και πρωτότυπες αθλητικές δραστηριότητες συνεχίζονται αδιάκοπτα για τους μεγαλύτερους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ, ενώ το εμπλουτισμένο πρόγραμμα του Δεκεμβρίου περιλαμβάνει σεμινάρια για την υψηλή διατροφική αξία αγροτικών προϊόντων της μεσογειακής βιοποικιλότητας (Δευτέρα 12/12), μαθήματα κηπουρικής (Τρίτη 13/12) και εισαγωγικά μαθήματα για την φαρμακευτική δύναμη των φυτών (Τετάρτη 14/12).

dece

Παράλληλα και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  (Σάββατο 10/12), οι μικρότεροι επισκέπτες θα συμμετάσχουν σε ένα εργαστήριο πολιτικής και φιλοσοφικής αγωγής, όπου μετά την προβολή της ταινίας ‘Το απαγορευμένο ποδήλατο της Haifaa Al-Mansour (Wadjda, 2012)’ θα συζητήσουν τις έννοιες των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που έχουν ως πολίτες. Ακόμη, την Κυριακή 11/12 οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε ένα συναρπαστικό αγώνα δρόμου. Το Δεκέμβριο συνεχίζονται τα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά με ή χωρίς αναπηρία (Πέμπτη 15/12) καθώς και ξεκινά ένα διαδραστικό εργαστήριο με θέμα τη Χριστουγεννιάτικη φάρμα των ζώων (Κυριακή 18/12).

 

Από το πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ, δε θα μπορούσαν να λείπουν οι μοναδικές συναυλίες με jazz και ethnic επιρροές. Την Παρασκευή 9/12 οι Next Step Quintet θα μας ταξιδέψουν από τον Πύργο των Βιβλίων του ΚΠΙΣΝ στη διεθνή τζαζ σκηνή, ενώ το Σάββατο 10/12 η συνθέτης και παραγωγός May Roosevelt θα μας ξεναγήσει στους πρωτόγνωρους ήχους της ηλεκτρονικής μουσικής. Ακόμη, η εξωτική κολεκτίβα μουσικών Banda Valéu θα μας μεταδώσει την Παρασκευή 16/12 τους ζωηρούς ήχους της Βραζιλίας και ο Μοnsieur Minimal θα μας μαγέψει το Σάββατο 17/12 με την indie και pop αισθητική του. Τα απογεύματα της Κυριακής τη σκυτάλη παίρνουν νεανικά συγκροτήματα, οι Bombing The Avenue (11/12) και οι Άστατοι (18/12), τα οποία θα βρίσκονται στην όχθη του Καναλιού και θα μας παρασύρουν με τους υπέροχους και funky ήχους τους.

 

Το συναρπαστικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ, συμπληρώνεται με τις αγαπημένες και καθιερωμένες προβολές του Park your Cinema. Το Σάββατο 10/12 ένας Λυκάνθρωπος θα  κάνει την εμφάνισή του στο ΚΠΙΣΝ ενώ την Κυριακή 11/12 το αγαπημένο Ξενοδοχείο για σκύλους και η Επιστροφή της Ταμάρα Ντρου, θα διασκεδάσουν τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού. Ακόμη, το Σάββατο 17/12 Ο τρόμος της Μαύρης Λίμνης θα αναβιώσει στην Υποδοχή της ΕΒΕ και την Κυριακή 18/12 το Γνήσιο Αντίγραφο θα παρουσιάσει στους σινεφίλ την εξέλιξη μίας πολύ ιδιαίτερης σχέσης μεταξύ ενός Βρετανού συγγραφέα και μιας γοητευτικής Γαλλίδας, ενώ ο Μπομπ Σφουγγαράκης που βρίσκεται Έξω από τα νερά του θα κρατήσει συντροφιά στους μικρότερους επισκέπτες.

 

 

- Διαφήμιση -