- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Οι τουρίστες αποτελούν ιδιαίτερη ομάδα που δεν προβληματίζεται, δεν αναβάλλει κάτι που έχει προγραμματίσει, χαλαρώνει και απολαμβάνει. Και η Ελλάδα τους προσφέρει την υπέροχη προοπτική να απολαύσουν πεντακάθαρες θάλασσες, ωραίες ακτές, γοητευτικά νησιά και θαυμάσια ακτογραμμή.

Τα ξενοδοχεία της Γλυφάδας, της Βούλας, της Βουλιαγμένης αλλά κι εκείνα των νησιών του Αργοσαρωνικού, παρουσιάζουν πληρότητα όπως ακριβώς συνέβη και το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία κίνησης και απόδοσης που επεξεργάστηκαν η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών–Αττικής & Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ) και η GBR Consulting.

2Η Αττική ενίσχυσε τη δυναμική της κατά το 2014 και αποτέλεσε ελκυστικό προορισμό για αποδράσεις πόλης (citybreak), με αποτέλεσμα τα επίπεδα πληρότητας στα ξενοδοχεία να αυξηθούν κατά 21% το 2014 σε σχέση με το 2013 και να φθάσουν τα επίπεδα του 2008.
Η δυναμική, λοιπόν, διατηρείται παρά την κρίση και το κλείσιμο των τραπεζών και οι ακτές της παραλιακής ζώνης γεμίζουν ασφυκτικά με λουόμενους.

6Η ομορφιά της, το απέραντο γαλάζιο, οι οργανωμένες και ελεύθερες παραλίες και οι καθαρές θάλασσες συνεχίζουν να μαγνητίζουν, όπως και ο πολιτισμός, η φιλόξενη διάθεση των κατοίκων, όχι μόνο τους ξένους τουρίστες αλλά και τους Έλληνες πολίτες, που αναζητούν ανάσες δροσιάς και ανεμελιάς κι αυτόν τον τόσο δύσκολο Ιούλιο.

Ο ελληνικός τουρισμός εμφανίζει ανοδική πορεία, αυτό λέει και η Τράπεζα της Ελλάδος, σε σχέση με το 2014 και όσα αναφέρονται σε μαζικές ακυρώσεις τουριστών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

3Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τις τελευταίες ημέρες έχει καταγραφεί μικρή μείωση στις «κρατήσεις τελευταίας στιγμής» και μεμονωμένες ακυρώσεις, τη στιγμή που οι μεγάλοι διεθνείς tour operator εξακολουθούν να εμπιστεύονται και να στηρίζουν τον τουρισμό της χώρας.

Η αττική ακτογραμμή προσφέρει υψηλού επιπέδου ποιότητα υπηρεσιών και αποτελεί ιδανικό προορισμό για ολιγοήμερες διακοπές. Όλες οι πλαζ δουλεύουν οργανωμένα, ανταποκρίνονται με επάρκεια και παρέχουν όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να περάσει ιδανικά και να απολαύσει τον ήλιο, τη θάλασσα, την καλή παρέα.

4Όσοι επισκέπτονται ή πρόκειται να επισκεφθούν την Ελλάδα, τα μέτρα περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων που επέβαλλε η ελληνική κυβέρνηση δεν αφορούν τους αφορούν καθώς μπορούν να κάνουν συναλλαγές ή αναλήψεις μέσω ΑΤΜ, κάνοντας χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό.

Δυσκολίες δεν θα έχουν ούτε στην προμήθεια καυσίμων ούτε στην προμήθεια καταναλωτικών προϊόντων, καθώς υπήρξε πρόβλεψη και έχει εξασφαλιστεί επάρκεια, ώστε η ζωή τους στα αστικά κέντρα, την περιφέρεια  ή τα νησιά να μην δυσκολευτεί στο παραμικρό.

Η απόλαυση των διακοπών στην Αττική και τα μπάνια κατά μήκος της αττικής ακτογραμμής θα παραμείνουν πρώτη προτεραιότητα και τουριστικό προορισμό για εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες.

 

- Διαφήμιση -