- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Διαβάζω στο site του The People’s Trust για την περίπτωση του Βασίλη Στεργίου που επέλεξε μέσα στη κρίση να επιστρέψει από την Γερμανία και να φτιάξει μια μικροζυθοποιία στη Βάρη. Ο Βασίλης βρήκε στήριξη όπως και εκατοντάδες άλλοι συμπατριώτες μας από τον ιδιωτικά χρηματοδοτούμενο μη – κερδοσκοπικό οργανισμό. Ο τελευταίος σε κάθε περίπτωση υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των €10.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης.
«Ο Βασίλης μεγάλωσε στη Γερμανία, όπου σπούδασε ζυθολόγος. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου σε τέσσερις μεγάλες ζυθοποιίες, ενώ παράλληλα παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε μικρότερες. Επέστρεψε στην Ελλάδα και το 2016 αποφάσισε, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και την εκτεταμένη εμπειρία του στην παραγωγή μπύρας, ιδρύοντας τη Μικροζυθοποιία Βάρης. Το ρίσκο ήταν μεγάλο, αλλά η εμπιστοσύνη του Βασίλη στην ποιότητα του προϊόντος του και στο επιχειρηματικό του σχέδιο ήταν μεγαλύτερη. Κι αυτήν την εμπιστοσύνη τη μετέδωσε και σε εμάς από την πρώτη στιγμή. Ο Βασίλης ήθελε να προχωρήσει την παραγωγή και να εξελίξει την επιχείρησή του σε ένα επόμενο στάδιο και απευθύνθηκε στον οργανισμό μας για υποστήριξη. Οι ανάγκες του εστιάζονταν σε αγορά εξοπλισμού και, μέσω της οικονομικής αρωγής που του παρείχαμε, μπόρεσε να τις καλύψει επαρκώς. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να στηρίζουμε το όραμα ενός νέου επιχειρηματία και να βλέπουμε την επιχείρησή του να μεγαλώνει».

Ο ίδιος ο παραγωγός μας συστήνει την δουλειά του μέσα από τα προϊόντα του: «Ολες οι μπύρες στη Μικροζυθοποιία μας στη Βάρη, παρασκευάζονται απο τον ζυθολόγο και Brewmaster Βασίλη Στεργίου, με την παραδοσιακή μέθοδο ζυθοποίησης τη λεγόμενη slowBrewing. Η τεχνική της μεθόδου αυτής σημαίνει πως σε αντίθεση με την επιταχυνόμενη βιομηχανική και την μικροβιομηχανική-μαζική παραγωγή η μέθοδος slowBrewing (βραδύς ζυθοποίηση και ωρίμανση) ακολουθεί μια αργή γλευκοποίηση στο ζυθοβραστήριο (η παραγωγή ζυθογλεύκους για τις μπύρες μας διαρκεί έως και 12 ώρες) για μια απαλή ωρίμανση και μεταζύμωση και αυτό για καλό λόγο.

ΠΗΓΗ:www.notosnet.gr

- Διαφήμιση -