- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 9 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 9 Λεπτά

Πακέτο προτάσεων, ενόψει της σύνταξης του Τεχνικού Προγράμματος 2016 του Δήμου Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης κατέθεσε η «Δημοτική Βούληση» του Δημοσθένη Δόγκα , που όπως αναφέρει έχουν στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Πρόκειται , όπως επισημαίνει ο κ. Δόγκας,  για ένα σύνολο θέσεων που αποτελούν μόνιμα αιτήματα από μεριάς των δημοτών και των συλλογικών τους φορέων και που διατυπώνονται επί χρόνια.. Κατά τη Δημοτική Βούληση, είναι προτάσεις εφικτές και χαμηλού σχετικά κόστους.

 

Β’ πλαζ Βούλας

Ανακατασκευή και να εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων της Β’ πλαζ Βούλας χωρίς νέες προσθήκες.

Η δημιουργία σταθμού βιολογικού καθαρισμού κρίνεται αναγκαία για να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα των λιμναζόντων νερών της περιμετρικής τάφρου.

Η απομάκρυνση των τσιμεντένιων ντόκων κρίνεται αναγκαία προκειμένου να μπορέσει η παραλία να εκβαθυνθεί. Αυτό θα βοηθήσει στο να μη δημιουργηθεί ξανά το φαινόμενο της απόθεσης της άμμου και της βαλτοποίησης. Με τον τρόπο αυτό η παραλία μπορεί να επαναλειτουργήσει και να μας χαρίσει έναν αληθινό παράδεισο αναψυχής.

Κατασκευή ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ και στέγαση μίας τοπικής ομάδας μπάσκετ μέσα στους υπάρχοντες χώρους. Αυτό θέτει σε διαρκή χρήση τον χώρο και τα έσοδα από τα εισιτήρια και την διατήρηση της μιας καντίνας για την κάλυψη των αναγκών, μπορούν να συνεισφέρουν στη διατήρηση του χώρου σε καλά επίπεδα, καθώς και στη φύλαξή του.

 

Η δημιουργία γηπέδων τένις, minigolf και βόλεϊ είναι κάποιες από τις παροχές που μπορούν επίσης να αποδώσουν ακόμα και κατά τον χειμώνα.

 

Οι χώροι του πάρκινγκ ανακαινίζονται και μπαίνουν σκίαστρα, επιτρέποντας την ενοικίαση μόνιμων θέσεων στάθμευσης για τους κατοίκους, ενοικιαζόμενων για τους επισκέπτες και δωρεάν μέχρι 4 ώρες για τουςέχοντες κάρτα Δημοτη.

Ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού, που υπάρχει βυθισμένο στον χώρο της παραλίας και το οποίο μπορεί να γίνει “σημαία” στην διαφημιστική εκστρατεία για την προσέλευση του κοινού.

Δημιουργία Ναυτικού Πάρκου και ένταξή του στο Εθνικό Δίκτυο Ναυτικών Πάρκων.

 

Κάμπινγκ Βούλας

Ανακαίνιση του χώρου, των υποδομών και τοποθέτηση σκηνών βαρέως τύπου, όπως σε όλες τις οργανωμένες κατασκηνώσεις. Σκοπός είναι να εξασφαλιστεί η αειφορία του χώρου και γι’ αυτό προκρίνεται η προσέλκυση επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Λειτουργία του χώρου ως αθλητικής κατασκήνωσης τοπικών, εθνικών και διεθνών ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

 

Λειτουργία του χώρου ως αθλητικής εγκατάστασης ΑμεΑ, λόγω της εύκολης πρόσβασης και της σχεδόν ανέξοδης διαμόρφωσης που θα χρειαστεί.

 

3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Βούλας

Δέσμευση όλων των πολιτικών δυνάμεων του Δήμου προς τους κατοίκους και τους δημότες της Βούλας είναι η ανέγερση του απολύτως απαραίτητου για την περιοχή 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Βούλας.

Είναι άκρως αναγκαία η διάθεση και δέσμευση πόρων για την απαλλοτρίωση οικοπέδου ώστε να δρομολογηθεί οριστικά η κατασκευή του σχολείου που θα δώσει ανάσα στο μαθητικό πληθυσμό της πόλης.

 

Αερογέφυρες

Προτείνουμε την τοποθέτηση καλαίσθητων αερογεφυρών που θα λειτουργούν ως τοπόσημα σε κομβικά σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Στόχος είναι η ασφαλής και εύκολη διάβαση των πεζών στην πρόσβασή τους στο παραλιακό μέτωπο και όχι μόνο.

Για την προμήθεια των αερογεφυρών προτείνουμε τη διεξαγωγή ενός ενιαίου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το σύνολο των αναγκαίων αερογεφυρών που θα αποδώσει το βέλτιστο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Προτεινόμενα σημεία για τις αερογέφυρες:

  • Τερματικός σταθμός του τραμ στη Βούλα – Ασκληπιείο
  • Τερματικός σταθμός λεωφορείων στη Βούλα (δίπλα από το Δημαρχείο Βούλας)
  • Πλαζ Βουλιαγμένης
  • Πλαζ Βάρκιζας
  • Λεωφόρος Βάρης – Κορωπίου

 

Αρχαιολογικό Άλσος Καβουρίου

Για τη διάσωση και την προβολή του σπουδαίου αρχαιολογικού ευρήματος στο Καβούρι, την αρχαιότερη σωζόμενη αμαξιτή οδό που ήρθε στην επιφάνεια, απαιτείται άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών. Η σημερινή εικόνα εγκατάλειψης που αφήνει το αρχαιολογικό σημείο έκθετο στη φθορά και στις κλοπές, πρέπει να σταματήσει.

Απαιτείται είτε η ανάδειξη του αρχαιολογικού ευρήματος (αποκάλυψη, συντήρηση οδού και τοποθέτηση διαφανούς επιφάνειας που επιτρέπει την οπτική επαφή) είτε η επιμελής διαφύλαξή του με τα κατάλληλα μέσα που θα αποτρέπει τη φυσική φθορά.

 

Συντήρηση πεζοδρομίων

Ζήτημα προτεραιότητας για την ποιότητα ζωής στις τρεις πόλεις είναι η συντήρηση των σπασμένων πεζοδρομίων σε ένα μεγάλο αριθμό σημείων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Στη Βάρη (π.χ. πλατεία Δήμα), τη Βάρκιζα αλλά και πολλά σημεία της Βουλιαγμένης, η κατάσταση των πεζοδρομίων, που είναι δείκτης για τη συνολική εικόνα ενός Δήμου, βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης παρακμής.

Απαιτούνται άμεσα κονδύλια για τις επισκευές, ώστε να επιτρέπεται ακώλυτα η διέλευση πεζών.

 

Κατασκήνωση Βουλιαγμένης

Προτείνεται ο καθαρισμός και η αναβίωση του χώρου κατασκήνωσης Εκκλησίας στο Καβούρι, ώστε ο χώρος να λειτουργήσει ως εναλλακτικός χώρος παραθερισμού για το επόμενο έτος.

Το παρακείμενο Δημοτικό Φυτώριο μπορεί να αναβαθμιστεί και να καταστεί πρότυπο.

 

Τηλεματική τεχνολογία στα δημοτικά οχήματα

Για την αναγκαία εξοικονόμηση πόρων και την αναβάθμιση του οικολογικού αποτυπώματος των υπηρεσιών του Δήμου, απαιτείται η εγκατάσταση τηλεματικής τεχνολογίας στα οχήματα καθαριότητας του Δήμου.

Η μικρή αυτή επένδυση μπορεί να αποδώσει πολύ σύντομα καρπούς, καθώς θα επιτρέψει στις δημοτικές υπηρεσίες να εξορθολογικοποιήσουν τη λειτουργία τους, να σταματήσουν περιττά δρομολόγια και να αξιοποιούν το σύνολο των διαθέσιμων πόρων σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα.

 

Φροντίδα αδέσποτων

Το μεγάλο ζήτημα των αδέσποτων ζώων του Δήμου απαιτεί διαρκή εγρήγορση από τις υπηρεσίες του Δήμου και ευαισθησία.

Προτείνεται η υιοθέτηση του συστήματος PUGEDON, μιας αυτοματοποιημένης λύσης που προωθεί ταυτόχρονα την ανακύκλωση για τους πολίτες και την παροχή τροφής σε αδέσποτα ζώα στο χώρο διαβίωσής τους.

 

 

 

 

 

 

- Διαφήμιση -