- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Στην αρχή μια σχέσης υπάρχει πάντα το πάθος, το οποίο κρατάει την καρδιά και το μυαλό σε απόλυτη εγρήγορση, κάνοντας απρόβλεπτη και συναρπαστική κάθε στιγμή της καθημερινής ζωής. Ωστόσο στις μακροχρόνιες σχέσεις συνήθως η αγάπη διαδέχεται το πάθος, η εκπλήξεις τη ρουτίνα και τα προβλήματα την ευτυχία με αποτέλεσμα οι σχέσεις να φτάνουν σε τέλμα.

Ίσως είναι πραγματικά δύσκολο να διατηρηθεί η φλόγα και το έντονο πάθος του πρώτου καιρού, όμως δεν είναι ακατόρθωτο.

Συμβουλές για να ανάψετε τη σπίθα της σχέσης:

  • Εντάξτε στην καθημερινότητά σας κοινές δραστηριότητες – άθλημα, χορό ή περπάτημα- με το ταίρι σας,.  Κάνοντας μικρά ευχάριστα διαλείμματα από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινής ζωής θα χαλαρώσετε από τις εντάσεις και θα απολαύσετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο μαζί.
  • Επισκεφθείτε με το σύντροφό σας καινούρια μέρη, εστιατόρια καφετέριες, παρακολουθείστε μια ταινία στο σινεμά ή ταξιδέψτε μαζί σε μια πόλη της αρεσκείας σας. Οι κοινές εμπειρίες, δημιουργούν δέσιμο και πνευματική και συναισθηματική οικειότητα, η οποία είναι αναλλοίωτη μέσα στο χρόνο.
  • Φροντίστε ανά διαστήματα να του/της κάνετε εκπλήξεις, αφήνοντας ένα ερωτικό σημείωμα, χαρίζοντας ένα προσωπικό δώρο ή απλά ετοιμάζοντας ένα όμορφο δείπνο στο τέλος μιας κουραστικής εβδομάδας.
  • Το γέλιο είναι επίσης απαραίτητο συστατικό μιας επιτυχημένης σχέσης. Χρησιμοποιήστε το χιούμορ για να αποφορτίσετε την ένταση και να αυξήστε την καλή σας διάθεση, η οποία είναι θεμέλιος λίθος την ζωντανής σχέσης.
  • sxeseis_pathos2Μην παραμελείτε να εκφράζετε τι πραγματικά σκέφτεστε ή τι αισθάνεστε για το σύντροφό σας. Με τρυφερά λόγια, ένα απαλό άγγιγμα ή ένα φιλί μπορείτε να αναζωπυρώσετε τα ερωτικά σας συναισθήματα επαναφέροντας το πάθος και την έλξη.
  • Διατηρήστε όσο το δυνατόν περισσότερο ενεργή τη σεξουαλική σας ζωή διεκδικώντας τον ερωτικό σας σύντροφο σε απρόβλεπτες στιγμές. Αφήστε τη φαντασία και την ερωτική χημεία να νικήσουν την ρουτίνα και το άγχος.
  • Φροντίστε την εμφάνισή σας και το σώμα σας ώστε να δείχνετε αισθησιακή και ερωτεύσιμη ακόμα και έπειτα από πολλά χρόνια. Όταν δεν παραμελείτε εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας, προκαλείτε το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό του ερωτικού σας συντρόφου.
  • Μάθετε να συζητάτε ήρεμα και ώριμα, χωρίς εντάσεις και ακραίες συμπεριφορές. Σε μια μακροχρόνια σχέση είναι καλό να κάνετε αμοιβαίους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα δικά σας «θέλω».

Σίγουρα οι σχέσεις είναι δύσκολες και απαιτούν πολύ δουλειά για να διατηρηθούν ανέπαφες στο χρόνο, όμως όταν η πραγματική αγάπη και η αμοιβαία εμπιστοσύνη είναι θεμέλιοι λίθοι, αξίζει να βρίσκουμε τρόπους για να «ξαναγεννηθεί» το πάθος και το ερωτικό μυστήριο.

 

- Διαφήμιση -