- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, μια πλήρως εθελοντική δομή που προσφέρει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους άπορους και άνεργους πολίτες, οι οποίοι στερούνται την ασφαλιστική κάλυψη, έχει ανοίξει τα «φτερά» της και στις χώρες του εξωτερικού.

Το σπουδαίο έργο και η δράση του ΜΚΙΕ έχει γίνει γνωστό πέρα από τα σύνορα της χώρας μας, μέσω της δύναμης της ενημέρωσης του διαδικτύου και του Τύπου.

Το Attica Coast συνομίλησε με τους υπεύθυνους της επικοινωνιακής δράσης του ΜΚΙΕ, οι οποίοι βέβαια στηρίζοντας την πολιτική σεμνότητας του οργανισμού δεν θέλησαν να δημοσιοποιηθεί το όνομά τους.

Όπως μας ενημέρωσαν, η ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον των πολιτών και των οργανώσεων του εξωτερικού ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στην αρχή Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού, οι οποίοι πληροφορήθηκαν για την προσφορά του ΜΚΙΕ, άρχισαν να ενημερώνουν σε τοπικό επίπεδο του συμπολίτες τους, οι οποίοι με τη σειρά τους έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να συνδράμουν με οποιοδήποτε μέσο μπορούσαν ένα τόσο αξιόλογο έργο.

m

Η δημιουργία ιστοσελίδων συμπαράστασης και ανάδειξης του εθελοντικού έργου των ανθρώπων που εργάζονται στον ΜΚΙΕ ευαισθητοποίησε την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και συσπείρωσε μεγάλη μερίδα του κόσμου στο εξωτερικό και ιδιαίτερα τους κατοίκους του Βελγίου, της Γερμανίας, της Αυστραλίας και του Καναδά, οι οποίοι εξέφρασαν έντονη επιθυμία να στηρίξουν το συγκεκριμένο έργο στέλνοντας εμβόλια και φάρμακα.

Μάλιστα, η ανταπόκριση από το εξωτερικό δεν ήρθε μόνο από τους απλούς πολίτες αλλά και από τα ξένα ΜΜΕ, όπως το τηλεοπτικό δίκτυο «BBC» και την εφημερίδα «Guardian», τα οποία έσπευσαν στην Ελλάδα για να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη φτάνει στους ανασφάλιστους ανθρώπους, και να προάγουν σε όλη την Ευρώπη το μήνυμα ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στην ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στην υγεία.

Επιπλέον όπως πληροφορηθήκαμε, το ΜΚΙΕ έχει «αγκαλιαστεί» από μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, οι οποίοι είτε προσφέρουν φάρμακα και εμβόλια, είτε προσφέρουν τις υπηρεσίες τους συλλέγοντας ή καταμετρώντας τα φαρμακευτικά είδη. Βασικός άξονας του ΜΚΙΕ είναι η συλλογή υλικής και όχι χρηματικής βοήθειας καθώς και η διατήρηση της ανωνυμίας των εταιρειών, των ανθρώπων ή των οργανισμών που τα προσφέρουν. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η συνολική προσπάθεια βασίζεται στην εθελοντική εργασία των ανθρώπων, οι οποίοι με γνώμονα την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο στελεχώνουν το ΜΚΙΕ.

mki

Ωστόσο, οι οικονομικοί πόροι για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας του Ιατρείου καλύπτονται από τη διοργάνωση φιλανθρωπικών μπαζάρ, στα οποία πωλούνται χειροποίητα κοσμήματα, γλυκά, βιβλία και άλλα μικροαντικείμενα, κατασκευασμένα από τους φίλους και υποστηρικτές του ΜΚΙΕ. Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο έχει ήδη πραγματοποιήσει ένα χριστουγεννιάτικο μπαζάρ με μεγάλη απήχηση και αυτήν την περίοδο ετοιμάζει το επόμενο, το οποίο θα λάβει χώρα στις 29 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης.

- Διαφήμιση -