- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Εν αναμονή της δύσκολης ψηφοφορίας στη Βουλή για τη συμφωνία με τους δανειστές, συνεδριάζει σήμερα Τρίτη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και αμέσως μετά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, την ίδια ώρα που οξύνει τη στάση της η βασική συνιστώσα του, η Αριστερή Πλατφόρμα.

Το πιο πιθανό είναι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας να αναμένει πρώτα τις κινήσεις της Πλατφόρμας και άλλων μικρότερων συνιστωσών και στη συνέχεια να πάρει τις αποφάσεις τους.

Η Αριστερή Πλατφόρμα σκοπεύει να καταψηφίσει τη συμφωνία με «Όχι», με «παρών» ή με την απουσία της.

Ήδη, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε δηλώσεις μέσω των οποίων ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει τη συμφωνία, επιμένοντας πως υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις και πως δεν μπορεί ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς να ψηφίσει και να εφαρμόσει ένα νέο μνημόνιο. Μάλιστα, λέγεται πως η Αριστερή Πλατφόρμα θα ζητήσει σύγκληση Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα οδηγηθεί σε διάσπαση το κόμμα και η χώρα σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού;

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης δήλωσε σήμερα το πρωί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση, σε μια απάντηση στο σχέδιο πραξικοπήματος που σχεδιάστηκε από οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις του εξωτερικού. Το κόμμα πρέπει να πει «όχι» στην αριστερή παρένθεση και στην πτώση της αριστερής κυβέρνησης.

 

- Διαφήμιση -