- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 7 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 7 Λεπτά

της Εύης Δημοπούλου

 

«Άφησε το φαγητό να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακο να είναι το φαγητό σου», είχε πει ο Ιπποκράτης στην αρχαιότητα εννοώντας ότι η ποιότητα της διατροφής μας επηρεάζει άμεσα την υγεία μας.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, θέλοντας να συμβάλλει στην καλή και υγιεινή διατροφή των πολιτών, προσφέρει ένα καινοτόμο πρόγραμμα δωρεάν διατροφικής αγωγής.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Χρ. Παπανικολάου Ολυμπιονίκη, Τ. Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Υπεύθυνο του Τμήματος Διατροφικής Αγωγής του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, στο Attica Coast «πρωταρχικός στόχος του προγράμματος είναι η δωρεάν διατροφική στήριξη των δημοτών/κατοίκων κάθε ηλικίας και φύλου, η διατροφική στήριξη των παιδιών των σχολείων της περιοχής, η άμεση βοήθεια στα άτομα με αυξημένο βάρος, ή τα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα σε εντελώς ατομικό επίπεδο καθώς και η άμεση βοήθεια στα άτομα με συνοδά νοσήματα όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση και οι καρδιαγγειακές δυσλειτουργίες.

 

papanikolaou

papanikolaou1

 

 

 

 

Το δωρεάν ατομικό πρόγραμμα διατροφής, σχεδιάζεται από εθελοντές διατροφολόγους, σε μηνιαία βάση, οι οποίοι λαμβάνουν υπόψη παραμέτρους, όπως η ηλικία, ο τρόπος ζωής, οι διατροφικές προτιμήσεις, προβλήματα υγείας και το προσαρμόζουν στον κάθε πολίτη ξεχωριστά».

diatrofiki_agogi2

Σε αυτό μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι δημότες/κάτοικοι, προσκομίζοντας βεβαίωση μόνιμης κατοικίας. Μπορούν όμως και οι δημότες άλλων περιοχών καταβάλλοντας ένα συμβολικό αντίτιμο, της τάξης των 15 ευρώ ανά συνεδρία.

Με έδρα του το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, το ατομικό πρόγραμμα διατροφικής αγωγής απευθύνεται και σε όσους επιθυμούν να διατηρήσουν την καλή φυσική τους κατάσταση, να ισχυροποιήσουν το ανοσοποιητικό τους ή απλά να αποκτήσουν καλύτερες διατροφικές συνήθειες, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανικολάου. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι συμμετέχοντες, οι οποίοι ανήκουν σε αθλητικά σωματεία ή ασχολούνται γενικότερα με τον αθλητισμό επιθυμούν διατροφικές συμβουλές ώστε να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

«Στα δυο χρόνια λειτουργίας, του συγκεκριμένου Τμήματος, η συμμετοχή τόσο των δημοτών όσο και των ετεροδημοτών είναι αξιοσημείωτη, καθώς αγγίζει τις μερικές χιλιάδες», συνέχισε ο υπεύθυνος του Τμήματος.

Παράλληλα, οι εθελοντές διαιτολόγοι παρέχουν και ψυχολογική υποστήριξη, χορηγούν συμβουλευτικές οδηγίες και παρακολουθούν όλα τα στάδια της προσπάθειας καθενός ξεχωριστά των συμμετεχόντων μέχρι την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων.

diatrofiki_agogi

Σε κάθε δημότη παρέχεται η δυνατότητα μέτρησης του βάρους και των διαστάσεών του με μηδενικό κόστος, καθώς και η δυνατότητα προαιρετικής λιπομέτρησης με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, έτσι ώστε να καταγραφεί βήμα- βήμα η σταδιακή πρόοδός του.

Ο κ. Παπανικολάου επεσήμανε στο Attica Coast ότι οι εθελοντές διατροφολόγοι του Τμήματος έχουν έντονη παρουσία στις εκδηλώσεις των σχολείων του Δήμου, με στόχο να συμβουλεύσουν τα παιδιά για τα γεύματα με θρεπτική αξία και τους κανόνες σωστής διατροφής, τους οποίους οφείλουν να ακολουθούν στην καθημερινότητά τους.

Δεδομένης της φιλοσοφίας ότι η Διατροφή και η Άσκηση πρέπει πάντα να συνυπάρχουν, αξίζει να επισημάνουμε ότι στο Τμήμα λειτουργεί και άρτια εξοπλισμένο Τμήμα ομαδικής άσκησης που αφορά σε γυναίκες και άντρες αλλά για τους μικρούς φίλους ηλικίας 4-8 ετών.

FULL LOGO

Το Τμήμα Διατροφικής Αγωγής και Άσκησης με έδρα το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου ανοίγει καθημερινά τις πόρτες του από τις 9:00 πμ έως τις 9:00 μμ, για να υποδεχτεί ΟΛΟΥΣ του πολίτες, οι οποίοι με ισχυρή βούληση και προσπάθεια θα μπορέσουν να υιοθετήσουν νέες διατροφικές συνήθειες που θα βελτιώσουν την υγεία και την ποιότητα ζωής τους.

u0394u0397u039Cu039Fu03A3 u039Bu0395u03A5u039Au039F

- Διαφήμιση -