- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού έχοντας ήδη επιτύχει ένα σημαντικό έργο, βοηθώντας όλους τους άπορους ανθρώπους χωρίς ασφάλεια υγείας να αποκτήσουν πρόσβαση σε φάρμα και εμβόλια, έχει βρει θερμούς υποστηρικτές και στο εξωτερικό.

Οι πολίτες του εξωτερικού, αφού έδειξαν αξιοσημείωτο ενδιαφέρον να πληροφορηθούν για την προσφορά του ΜΚΙΕ προχώρησαν κιόλας στο επόμενο βήμα. Όπως πληροφόρησε το Attica Coast ένας εθελοντής υπεύθυνος του επικοινωνιακού τμήματος του οργανισμού, διοργανώνονται αλλεπάλληλες εκδηλώσεις στήριξης με μεγάλη απήχηση στο κοινό.

mkie

Πριν από 3 εβδομάδες οι φίλοι του ΜΚΙΕ στις Βρυξέλλες διοργάνωσαν μια μεγάλη βραδιά αφιερωμένη στην ανάδειξη και προώθηση του μεγάλου ανθρωπιστικού έργου που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα μέσω του οργανισμού. Όλοι όσοι υποστηρίζουν αυτή τη δράση, κλήθηκαν να συνδράμουν προσφέροντας ιατροφαρμακευτικά υλικά και εμβόλια, τα οποία προορίζονται για την περίθαλψη άπορων ανθρώπων, θύματα της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας.

Μάλιστα, όπως ενημερωθήκαμε την ερχόμενη Παρασκευή στις 20 Μαρτίου, η μεγάλη αγκαλιά των υποστηρικτών του ΜΚΙΕ στο εξωτερικό, θα ανοίξει για μια ακόμα φορά στο Αμβούργο της Γερμανίας, προκειμένου να συγκεντρωθεί περισσότερη υλική βοήθεια για να καλύψει τις ανάγκες των ανασφάλιστων ασθενών.

Η βραδιά θα πλαισιωθεί από τις μουσικές μπουζουκιού, κιθάρας και βιολιού αλλά κυρίως από την αγάπη του κόσμου που, όπως έχει αποδειχθεί, δεν γνωρίζει εθνικότητες, χώρες και πολιτικές διαφορές. Φυσικά, όλα τα έσοδα τα οποία θα συγκεντρωθούν στο τέλος της βραδιάς θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά φαρμάκων και βρεφικών τροφών για τα υποσιτισμένα παιδιά που στηρίζει ο οργανισμός. Αξίζει να υπογραμμισθεί το γεγονός, ότι το ΜΚΙΕ δεν δέχεται χρηματικά ποσά ως δωρεά, αλλά μόνο τα απαραίτητα υλικά αγαθά τα οποία έχουν άμεσο αποδέκτη τους ανασφάλιστους ασθενείς.mkie3

«Το ΜΚΙΕ είναι η πλέον γνωστή στο εξωτερικό εθελοντική υποδομή υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος για την επικοινωνιακή πολιτική του οργανισμού.

Μάλιστα, το Σάββατο στις 21 Μαρτίου, ο ιδρυτής και γιατρός του ΜΚΙΕ Γιώργος Βήχας, θα συμμετάσχει σε μια εκδήλωση του γερμανικού κόμματος SPD, επίσης στην πόλη του Αμβούργου, μιλώντας για το έργο και το ρόλο που διαδραματίζει ο οργανισμός στην ελληνική κοινωνία. Εκτός των άλλων ο κ. Βήχας θα συζητήσει τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και τα αίτια της ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα.

Στην πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρωπαϊκού κοινού το ΜΚΙΕ θα διοργανώσει και άλλες εκδηλώσεις στήριξης τους επόμενους μήνες. Για τον ίδιο σκοπό έχει δημιουργηθεί και ένα βίντεο, το οποία παρουσιάζει στοιχεία για την κατάσταση τους συστήματος υγείας και τη ελλιπή περίθαλψη που λαμβάνουν οι πολίτες στην Ελλάδα.

 

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

- Διαφήμιση -