- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 8 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 8 Λεπτά

Πολλές εκπλήξεις περιμένουν το Μάρτιο τους επισκέπτες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γλυφάδας, που συνεχίζει τον εμπλουτισμό και την ανανέωση του προγράμματος και των εκδηλώσεων που φιλοξενεί. Η βιβλιοθήκη στεγάζεται εδώ και τρία χρόνια σε καινούργιο χώρο, στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας (Επαμεινώνδα 30 & Αγ. Τριάδος). Ειδικότερα, οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν το Μάρτιο είναι οι εξής:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Τη Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 , από τις 16:30 έως τις 18:15, η συγγραφέας Ζωή Φράγκου Καρούτζου θα παρουσιάσει τα βιβλία της «Ο γύρος του κόσμου με ένα ζευγάρι παπούτσια!» και «Μαύρες γάτες, άσπρες κότες…». Η κυρία Φράγκου Καρούτζου εργάζεται ως Life & Business Coach, Project Developer και έχει σπουδάσει ψυχολογία. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

«Ο γύρος του κόσμου με ένα ζευγάρι παπούτσια!»: Μπορεί ένα ζευγάρι παπούτσια να κάνει το γύρο του κόσμου; Φυσικά και μπορεί! Με τη βοήθεια της Πόπης, του Μελίτ, του Λουίτζι… Ένα όμορφο, γεμάτο μηνύματα βιβλίο για μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά που δίνει μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης!!

«Μαύρες γάτες, άσπρες κότες…»: Η Ισμήνη, το κορίτσι της διπλανής μας πόρτας μας ταξιδεύει, κρατώντας μας σφιχτά το χέρι σε απλές, οικείες, καθημερινές ιστορίες, διδάσκοντας μας, τη δύναμη της οικογένειας!

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Μια νέα δράση ξεκινάει τον Μάρτιο στην Βιβλιοθήκη. Η Βιωματική Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης που ξεκινά τις συναντήσεις της τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου και κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, από τις 16:00 έως τις 17:15, έχει ως στόχο να προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά βιβλία λαμβάνοντας πάντα υπόψη το ενδιαφέρον των παιδιών και τις αναγνωστικές τους εμπειρίες. Οι αναγνώσεις θα εμπλουτίζονται με δραστηριότητες βασισμένες σε κάποιο βιβλίο ή με αφορμή κάποιο βιβλίο, με στόχο να «εγγραφεί» θετικά και ευχάριστα στο μυαλό των παιδιών η ανάγνωση. Πρόθεση μας είναι να γοητευτούν τα παιδιά από την αναγνωστική διαδικασία και να κερδίσουν ένα φίλο και σύμμαχο παντοτινό: το βιβλίο».

Τη Λέσχη θα συντονίζει η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ζωή Φράγκου Καρούτζου. Η Λέσχη απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου και κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα, από τις 11 έως τις 12:30, λειτουργεί στον χώρο της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης η Λέσχη Φιλαναγνωσίας για ενηλίκους. Τη Λέσχη συντονίζει η φιλόλογος Ελένη Μαναίου. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΡΑΦΗΣ ΑΡΧΑΡΙΩΝ

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου και κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα, από τις 18:00 έως τις 19:00, πραγματοποιείται στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Εργαστήρι Γραφής Αρχαρίων, υπό την καθοδήγηση της δημοσιογράφου Γεωργίας Βαμβακερού. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

CARD POSTALS

Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 και κάθε δεύτερη Δευτέρα του μήνα, από τις 16:00 έως τις 17:00, μια ακόμα νέα δράση ξεκινά στη βιβλιοθήκη μας. Στόχος της, να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να στείλει και να λάβει καρτ-ποστάλ από όλο τον κόσμο!

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έχει κάνει τις επικοινωνίες μας ευκολότερες και ταχύτερες. Υπάρχουν όμως πολλοί άνθρωποι που επιθυμούν να λαμβάνουν πραγματικό ταχυδρομείο και αυτό να μην περιλαμβάνει μόνο διαφημιστικά και λογαριασμούς. Η λήψη καρτ-ποστάλ από διάφορα μέρη του κόσμου (πολλά από τα οποία πιθανότατα δεν έχουμε ακούσει ποτέ!) μπορεί να μετατρέψει το γραμματοκιβώτιό μας σε ένα κουτί εκπλήξεων – και ποιος δεν θα το ήθελε αυτό;

Η ιδέα είναι απλή: Συγκεντρωνόμαστε στο αναγνωστήριο της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης με δικές μας ή όχι καρτ ποστάλ. Γράφουμε ένα φιλικό μήνυμα στα αγγλικά, με την βοήθεια αν χρειαστεί εθελόντριας μεταφράστριας και για κάθε κάρτα που θα στέλνουμε, λαμβάνουμε μια «ταυτότητα» αποστολέα και ένα δελτίο ταχυδρομικής κάρτας, από κάπου στον κόσμο. Στη συνέχεια ταχυδρομούμε εμείς τις κάρτες για εσάς! Όταν φτάσει η ταχυδρομική σας κάρτα, ο παραλήπτης της θα την καταχωρήσει χρησιμοποιώντας το δελτίο ταυτότητας της κάρτας και αυτό θα σας κάνει να δικαιούστε να λάβετε μια κάρτα από ένα άλλο αποστολέα. Το από όπου θα έρθει η ταχυδρομική σας καρτ-ποστάλ είναι μια έκπληξη!

Στην επόμενη συνάντηση μας ανοίγουμε όλοι μαζί το γραμματοκιβώτιο μας, λαμβάνουμε τις απαντήσεις μας και αποστέλλουμε νέες κάρτες. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Σημειώνεται πως:

– Η συμμετοχή σε όλα τα προγράμματα είναι ελεύθερη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος. Για τον λόγο αυτό θα τηρείται σειρά προτεραιότητας και θα διατίθεται έντυπο συμμετοχής. O μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στις δραστηριότητες δεν μπορεί να ξεπερνάει τους 15 ενώ ο ελάχιστος τους 4.

– Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνείτε με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας στο τηλέφωνο: 2109641298 και το email: library@glyfada.gr.

– Τις ημέρες που θα πραγματοποιούνται οι δραστηριότητες ο χώρος δεν θα λειτουργεί ως αναγνωστήριο ή για δανεισμό την ώρα των δραστηριοτήτων, ώστε να μην διαταράσσεται η διαδικασία.

- Διαφήμιση -