- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης ενέκρινε την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, στο Ελληνικό και συγκεκριμένα στις γειτονιές γύρω από τον σταθμό του μετρό, όπου παρατηρείται αυξημένο πρόβλημα με το πάρκινγκ.

Οι κάτοικοι οι οποίοι θα διαθέτουν την απαραίτητη κάρτα θα σταθμεύουν δωρεάν, ενώ για τους επισκέπτες θα υπάρχει χρέωση μισό ευρώ/ώρα.

Ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε:

«Δημιουργούμε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη που σέβεται τις γειτονιές και τους κατοίκους της!

Η διοικηση μας τολμάει με τον πλέον επιστημονικό τρόπο να παρέμβει πλέον σε μία από τις μεγαλύτερες πληγές της καθημερινότητας της πόλης μας .Την στάθμευση και ιδιαίτερα στις γειτονιές που έχει επιβαρύνει η λειτουργία του Μετρό! Μια ιστορική παρέμβαση που τόσο πολύ την είχε ανάγκη η γειτονία και εμείς την υποσχεθήκαμε προεκλογικά και σήμερα την κάνουμε πράξη!

Μετά από δύο απίστευτα χρόνια γραφειοκρατικών αγώνων, με την επιμονή μας και την διάθεση μας να παρέμβουμε δυναμικά στο μείζων αυτό κοινωνικό θέμα, φέραμε εχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο για επικαιροποίηση την Εφαρμογή Ελεγχόμενης Στάθμευσης στο Ελληνικό στις γειτονιές πέριξ του Μετρό.

Ξεκινάμε πιλοτικά σε συγκεκριμένες γειτονιές και θα επεκτείνουμε το μέτρο και στις άλλες περιοχές όπως πχ κάτω από τον ΑΒ Βασιλόπουλος εφόσον δούμε στην πράξη πως θα λειτουργήσει το πολιτικό αυτό σχέδιο για το οποίο ήδη έχουν ενημερωθεί κάτοικοι.

Με την ελεγχόμενη στάθμευση κάθε κάτοικος θα σταθμεύει δωρεάν στην ζώνη κατοίκων με την σχετική κάρτα στην γειτονιά του ενώ θα δημιουργηθεί και ζώνη επισκεπτών με χρέωση (μισό ευρώ η ώρα).

Στόχος είναι 300 σπίτια στις γειτονιές της περιοχής που περικλείεται από τους δρόμους της Χαλδείας Καλλιπόλεως Αργοναυτών Πόντου και Ροδοπόλεως να σταθμεύουν επιτέλους εκεί κάτι που σήμερα είναι αδύνατον ενώ και η Λ Ιασωνίδου μέχρι την Ριζούντος θα αποκτήσει τετραπλάσιες θέσεις εναλλαγής αφού δεν θα μπορεί να σταθμεύει κάποιος παρά μόνο για λίγη ώρα όση χρειάζεται για τα ψώνια του.

Περισσότερες πληροφορίες στην κανονιστική που ψηφίσαμε εχθές υπάρχει στην σελίδα του Δήμου μας.

Να σημειωθεί ότι το τεράστιο αυτό έργο γίνεται πιλοτικά γιατί έχουμε συγκεκριμένες δυνατότητες αστυνόμευσης του αφού έχουμε μόλις 4 Δημοτικούς Αστυνομικούς.

Στόχος είναι να το επεκτείνουμε αμέσως μόλις αυξηθεί η δύναμη μας σε όλη την πόλη. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από την καλή συνεργασία όλων. Το φθινόπωρο η εφαρμογή του».

- Διαφήμιση -