- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Οι Έλληνες σχεδιαστές αποκαλύπτουν τις νέες τάσεις της μόδας για την περίοδο Φθινόπωρο- Χειμώνα 2017/18 στην Athens Xclusive Designers Week, που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής .

Φρέσκα ελληνικά ονόματα της μόδας μαζί με άλλα που κουβαλούν μια παραπάνω ιστορία, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην πασαρέλα του Ζαππείου και μας δείχνουν τις δικές τους ιδέες και αισθητική για την ερχόμενη σεζόν, μέσα από τα looks που παρουσιάστηκαν στο catwalk.

moda

Στο catwalk που στήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, νέοι αλλά και παλιοί σχεδιαστές παρουσίασαν τις ιδέες και την αισθητική που προτείνουν για την ερχόμενη σεζόν μέσα από τις καινούργιες τους συλλογές.

Parthenis, Evi Grintela, Brokers, Olga Karaververi και Celia Dragouni έδειξαν στους εκατοντάδες επισκέπτες της Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας τις δικές τους προτάσεις με στόχο να γνωρίσουν τις νέες τάσεις της μόδας μέσα από τα δικά τους μάτια.

Τη βραδιά της δεύτερης ημέρας έκλεισε το σόου της Celia Dragouni. Ρούχα με αυθεντικό ελληνικό μποέμικο στυλ, η νέα κολεξιόν της σχεδιάστριας «μύριζε» Ελλάδα, με λινά υφάσματα και αραχνοΰφαντη υφή, με μάξι και μίνι φορέματα υπενθυμίζοντας ότι το καλοκαίρι έχει χαλαρή διάθεση και θέλει ακόμα πιο χαλαρή αισθητική και άνεση.

Πρωταγωνιστές στα ρούχα της νέας συλλογής ήταν τα κρόσσια στα τελειώματα των ρούχων ή ως διακοσμητικά στην πλάτη και τα μανίκια. Τα ρούχα συνόδευαν αρμονικά τα τουρμπάν, τα κολιέ και τα βραχιόλια στον αστράγαλο, δίνοντας μία ακόμα πιο άνετη και μποέμικη αισθητική.

Προηγήθηκε η παρουσίαση της νέας συλλογής ρούχων της σχεδιάστριας Olga Karaververi, με glam και cocktail φορέματα, σε αέρινες ή πιο στενές γραμμές. Έντονα χρώματα, prints και γκλίτερ στοιχεία χαρακτηρίζουν την κοσμοπολίτικη συλλογή της σχεδιάστριας.

Πρώτο ρόλο στα νέα ρούχα της Καραβερβέρη έχουν το σατέν, το μεταξωτό τούλι και η δαντέλα. Την εμφάνιση των μοντέλων ολοκλήρωναν τα ρετρό καπέλα, τα γάντια και τα luxury κοσμήματα.

Την επίδειξη έκλεισαν τα νυφικά της σχεδιάστριας σε στυλ princess, mermaid και της δεκαετίας του 1950.


Μια μοντέρνα ανδρική συλλογή με χαρακτηριστικό τα denim κομμάτια, παρουσίασε ο οίκος μόδας Brokers. Τα φούτερ, τα παρκά και τα ανδρικά πουκάμισα είχαν την τιμητική τους στο καθημερινό αυτό στυλ ντυσίματος, που φυσικά συνοδεύτηκαν από jeans ή φόρμες. Η συλλογή κινήθηκε στην ασπρόμαυρη παλέτα, με κάποιες εκφάνσεις του ροζ και του χακί.

Νωρίτερα η Evi Grintela παρουσίασε τη δική της καλοκαιρινή πρόταση. Αέρινη αισθητική και χαλαρή διάθεση κυριάρχησαν στα ρούχα της σχεδιάστριας που θύμιζαν έντονα καλοκαίρι.

Το σιέλ για ακόμα μια φορά συναντάει το λευκό, δημιουργώντας το ιδανικό island contrast, ενώ το πράσινο έκανε πιο natural το αποτέλεσμα. Οι ρίγες, οι φοίνικες, τα 70s prints ήταν τα μοτίβα που έκλεψαν την παράσταση και που διακόσμησαν πουκαμίσες, φορέματα αλλά και πιζάμες. Οι γυναικείες σιλουέτες πότε διατηρούσαν τονισμένη τη μέση και τη θηλυκή μορφή τους και πότε χάνονταν στις loose γραμμές. Την εμφάνιση ολοκλήρωναν εσπαντρίγιες και αρχαιοελληνικά σανδάλια.

Τη δεύτερη μέρα της Εβδομάδας Μόδας άνοιξε ο οίκος Parthenis με τρισδιάστατα υφάσματα, επαναλαμβανόμενα μοτίβα σε κλασικά σχέδια και εναλλαγές σε μονοχρωμίες.

Η συλλογή περιλάμβανε επίσης βελούδινα textures. Ξεχωριστή θέση στη νέα συλλογή της εταιρείες κατέχουν τα ζέρσεϊ, το βαμβάκι και τα πολυτελή υφάσματα, καθώς και τα ογκώδη πανωφόρια από μαλλί και velour. Off white, μαύρο και μπλε ρουά, συνθέτουν τη βασική χρωματική παλέτα, ενώ προστίθενται κάποιες γήινες πινελιές, όπως καφέ και ματ γκρι.

Σήμερα, τρίτη μέρα της Athens Xclusive Designers Week, είναι αφιερωμένη στους νέους σχεδιαστές με τη βραδιά να κλείνει με την απονομή του βραβείου στον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο σχεδιαστή.

Λάμπρος Παπαθανασίου (AΠΕ – ΜΠΕ)

- Διαφήμιση -