- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 9 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 9 Λεπτά

Το 1ο Διασχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, Καλαθοσφαίρισης & Πετοσφαίρισης των Γυμνασίων & Λυκείων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με τη συμμετοχή των αντίστοιχων βαθμίδων εκπαίδευσης των «Εκπαιδευτηρίων Γείτονα», ολοκληρώθηκε πρόσφατα με  επιτυχία. Τη διοργάνωση πραγματοποίησε ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού & Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με την υποστήριξη της Οργανωτικής  Επιτροπής  Σχολικών  Αγώνων (Ο.Ε.Σ.Α.) Ανατολικής Αττικής και με τη συνεργασία των διευθυντών και των καθηγητών Φυσικής Αγωγής των Σχολείων.

diaso4

Στο πρωτάθλημα των Γυμνασίων και Λυκείων, το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος, συμμετείχαν συνολικά 10 σχολεία, 22 ομάδες και σχεδόν 300 μαθητές. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων είναι:

Ποδόσφαιρο Γυμνασίων: Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βάρης- Γήπεδο Ποδοσφαίρου.

Στον τελικό αγώνα ποδοσφαίρου, το 1ο Γυμνάσιο Βάρης επικράτησε του 2ου Γυμνασίου Βάρης, με αποτέλεσμα 3-0.

ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΟΜΑΔΕΣ ΑΓΟΡΙΩΝ

1ος νικητής 1ο Γυμνάσιο Βάρης
2ος νικητής 2ο Γυμνάσιο Βάρης
3ος νικητής 2ο Γυμνάσιο Βούλας

Καλαθοσφαίριση Γυμνασίων: Την Πέμπτη 21 & Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 στο Κλειστό Γυμναστήριο  Καλαθοσφαίρισης «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»,  διεξήχθησαν οι προκριματικοί & προημιτελικοί αγώνες αγοριών.

Σάββατο 23 Απριλίου 2016 στο Κλειστό Γυμναστήριο Μηλαδέζας, πραγματοποιήθηκαν οι ημιτελικοί αγοριών και τελικοί αγοριών και κοριτσιών.

 

ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΟΜΑΔΕΣ ΑΓΟΡΙΩΝ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΟΜΑΔΕΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

1ος νικητής 2ο Γυμνάσιο Βούλας 1ο Γυμνάσιο Βάρης
2ος νικητής Εκπαιδευτήρια Γείτονα Εκπαιδευτήρια Γείτονα
3ος νικητής 2ο Γυμνάσιο Βάρης  
4ος Γυμνάσιο Βουλιαγμένης  
5ος 1ο Γυμνάσιο Βάρης  
6ος 1ο Γυμνάσιο Βούλας  

 

diaso7

 

Καλαθοσφαίριση Λυκείων:  Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016,  στο Κλειστό Γυμναστήριο  Καλαθοσφαίρισης «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»,  διεξήχθησαν οι προκριματικοί & προημιτελικοί αγώνες κοριτσιών.

Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016,  στο Κλειστό Γυμναστήριο Μηλαδέζας, πραγματοποιήθηκαν οι  προκριματικοί & προημιτελικοί αγώνες αγοριών.

Σάββατο 16 Απριλίου 2016,  στο Κλειστό Γυμναστήριο Μηλαδέζας, ολοκληρώθηκαν οι ημιτελικοί και τελικοί αγώνες αγοριών και κοριτσιών.

 

ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΛΥΚΕΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΟΜΑΔΕΣ ΑΓΟΡΙΩΝ

ΛΥΚΕΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΟΜΑΔΕΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

1ος νικητής Εκπαιδευτήρια Γείτονα  1ο ΓΕΛ ΒΟΥΛΑΣ
2ος νικητής ΓΕΛ ΒΑΡΗΣ ΓΕΛ ΒΑΡΗΣ
3ος νικητής ΕΠΑΛ ΒΑΡΗΣ Εκπαιδευτήρια Γείτονα
4ος 1ο ΓΕΛ ΒΟΥΛΑΣ  

 

 

Πετοσφαίριση Γυμνασίων: Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 στο Κλειστό Γυμναστήριο 1ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης, πραγματοποιήθηκαν αγώνες κοριτσιών.

 

ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΟΜΑΔΕΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

1η νικήτρια 1ο Γυμνάσιο Βάρης
2η νικήτρια 1ο Γυμνάσιο Βούλας
3ος νικητής 2ο Γυμνάσιο Βάρης
4ος Γυμνάσιο Βουλιαγμένης

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με την τελετή λήξης και την απονομή μεταλλίων και κυπέλλων από τον Δήμαρχο, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Π.Π.Α., σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες, καθώς επίσης και τιμητικές πλακέτες στα σχολεία που συμμετείχαν.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος χαιρέτησε την εκδήλωση και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, αλλά κυρίως στους μαθητές που συμμετείχαν. Αναφέρθηκε στη σημασία του αθλητισμού και στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να δημιουργήσει τις υποδομές και τις προϋποθέσεις να αθλούνται όλοι οι νέοι της πόλης.

diaso6

Ο Αντιπρόεδρος του Ο.Α.Π.Π.Α., Γιάννης Αγαλιώτης ανέφερε ότι το νομικό πρόσωπο βασιζόμενο στην περυσινή επιτυχημένη διοργάνωση του Διασχολικού Πρωταθλήματος των Δημοτικών Σχολείων, αποφάσισε να διευρύνει τα διασχολικά πρωταθλήματα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, με επιπρόσθετα αθλήματα. Βασικός στόχος ήταν η ενίσχυση και υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων στον τομέα της φυσικής αγωγής, σε συνδυασμό με σημαντικά κοινωνικά μηνύματα. Γι’ αυτό για δεύτερη χρονιά προωθείται το μήνυμα «ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ».

Αξίζει να αναφέρουμε την πολύ όμορφη παρουσία των μαζορέτων του Αθλητικού Συλλόγου «Αμαζόνες Βάρης», οι οποίες, μεταξύ των ημιχρόνων, των τελικών αγώνων αλλά και την τελετή λήξης, έδωσαν ένα ιδιαίτερα εορταστικό χαρακτήρα στη διοργάνωση με τα χορευτικά τους.

diaso9

Ο σχεδιασμός της φετινής διοργάνωσης δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, δίχως τη συμβολή των εργαζομένων του Ο.Α.Π.Π.Α., της αρμόδιας επιτροπής αθλητισμού αποτελούμενης από τα μέλη του Δ.Σ του Ο.Α.Π.Π.Α., Θεόδωρο Παπαργυρίου, Μανόλη Βαρδαβά, Θανάση Σκουρλή, Νικόλαο Τυρόπουλο, και τους εξωτερικούς συνεργάτες, Άρτεμη Ριγόγλου, Αλέξανδρο Δάγλα, Μιχαήλ Φουντεδάκη, Δημήτριο Ράλλη, Άκη Λιμοντζόγλου και Δημήτριο Μπαγλατζή, οι οποίοι έδωσαν το 100% του εαυτού τους, με πάρα πολλές ώρες προσωπικής εργασίας στις αλλεπάλληλες συναντήσεις για το σχεδιασμό της διοργάνωσης. Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους στις απονομές των μεταλλίων και κυπέλλων, ο Δημοτικός Σύμβουλος & Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας του Δήμου κ. Νικόλαος Βάσης, καθώς και η Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου κ. Μίμα Νικηφοράκη. Τέλος σημαντική ήταν η συμβολή της Προέδρου του Συμβουλίου Σημ. Κοινότητας Βουλιαγμένης, Άννας Λεντή και του μέλους του συμβουλίου, Βαλεντίνης Λυκιαρδοπούλου οι οποίες συμμετείχαν ενεργά μέσω εθελοντικής εργασίας, στην διοργάνωση.

diaso1

diaso3

- Διαφήμιση -