- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Η αυτόλογη μεταμόσχευση πλευρικού χόνδρου είναι η μοναδική επέμβαση που μπορεί να επιτύχει την αναδόμηση του οστεοχόνδρινου σκελετού της μύτης.

Της χειρουργού ΩΡΛ Αργυρώς Κυπραίου 

Προτιμούμε τον πλευρικό χόνδρο για τις επανορθωτικές ρινοπλαστικές, επειδή στα περισσότερα περιστατικά έχουμε σημαντικές ελλείψεις σε δομικά στοιχεία της μύτης, ενώ ο ωτικός χόνδρος δεν είναι αρκετός για μία ικανοποιητική αποκατάσταση.

Από το χόνδρο του αυτιού, τα μοσχεύματα είναι αφενός περιορισμένα, με κυρτό σχήμα και σαφώς λιγότερο ισχυρά από τα χόνδρινα μοσχεύματα του ρινικού διαφράγματος αλλά και του πλευρικού χόνδρου.

Πράγματι, ο πλευρικός χόνδρος είναι ο πιο ισχυρός χόνδρος από όλους. Έτσι, σε περιστατικά όπου έχουμε μετεγχειρητικά μία κοντή μύτη ή υπερβολική κλίση προς τα πάνω, υπερβολικά “πιεσμένη” και ασύμμετρη κορυφή εξαιρετικά παρεκτοπισμένη (λοξή) μύτη και ασθενείς με σοβαρή ανεπάρκεια ρινικών βαλβίδων, η διόρθωση είναι δύσκολη.

370AaaΣε αυτά τα περιστατικά χρειάζονται άφθονα μοσχεύματα, με ισχυρές δυνάμεις στήριξης, ώστε να αντιμετωπίσουν τη συρρίκνωση της μύτης και τις εσωτερικές ουλές. Έχει παρατηρηθεί ότι με τον ωτικό χόνδρο, τέτοιες αποκαταστάσεις δεν μπορούν να γίνουν σωστά και εάν γίνουν σε κάποιο βαθμό, δεν έχουν διάρκεια στον χρόνο.

Παρατηρούμε δηλαδή, ότι η παραμόρφωση επιμένει ή υποτροπιάζει 2-5 έτη μετά το χειρουργείο.

Με τον πλευρικό χόνδρο επιτυγχάνουμε καλύτερες διορθώσεις σε δύσκολα προβλήματα ρινοπλαστικής αφενός και αφετέρου διάρκεια στον χρόνο και προβλέψιμα αποτελέσματα.

Πράγματι, λοιπόν, οι περισσότερες διορθωτικές ρινοπλαστικές θα χρειαστούν πλευρικό χόνδρο, για να έχουν τα μέγιστα αποτελέσματα.

Η τεχνική έχει τελειοποιηθεί τα τελευταία χρόνια (στην Αμερική), έτσι ώστε δεν υπάρχει μετεγχειρητικός πόνος και κυρίως δεν υπάρχουν οιδήματα στη μύτη.

Για τον ρινοπλαστικό, που ασχολείται με την εξειδικευμένη αυτή επέμβαση, υπάρχει η δυνατότητα να αναλάβει κάθε είδους περιστατικά με μεγάλη επιτυχία, με την ίδια και καλύτερη ακόμη ανάρρωση από μία απλή ρινοπλαστική.

371Aaa
Παρουσιάζεται περιστατικό με μετεγχειρητική δυσμορφία στη μύτη, ασυμμετρία και απώλεια ρινικών οστών
371Bbb
Ένα μήνα μετά την επέμβαση τα οιδήματα έχουν υποχωρήσει, έχουμε αποκατάσταση της συμμετρίας και του ύψους της ράχης

 

Η επέμβαση ανάπλασης της μύτης με πλευρικό χόνδρο είναι πολύ απαιτητική τόσο στην τεχνική της όσο και στην εκτέλεση και απαιτεί πολλές γνώσεις αλλά και μεγάλη χειρουργική εμπειρία.

Τα αποτελέσματα, όμως, μας αποζημιώνουν, καθώς είναι ανώτερα και υψηλότερου επιπέδου από κάθε άλλη μέθοδο.

* Η Αργυρώ Κυπραίου είναι Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος, Αν. Διευθύντρια στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν, Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπουμπουλίνας 31-33, Πειραιάς, τηλ. 210 4523738, 6932200011, mail: kypraiou@faceanatomy.gr

www.faceanatomy.gr, https://www.facebook.com/profile.php…

http://www.youtube.com/channel/UCYLvcbEUyLQ2Jj4MEzHHvqQ

http://akypraiou.wordpress.com/

http://faceanatomykypraiou.blogspot.gr/

https://sites.google.com/site/faceanatomykypraiou/

https://plus.google.com/104548885699567502745/posts

 

 

- Διαφήμιση -