- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Η επανορθωτική χειρουργική της μύτης αφορά στην αποκατάσταση τόσο απλών όσο και ιδιαίτερα περίπλοκων περιστατικών καταστροφής χόνδρων, οστών αλλά και τμημάτων δέρματος της μύτης μετά από μεγάλους τραυματισμούς και καρκίνους.

της Χειρουργού ΩΡΛ Αργυρώς Κυπραίου*

Τα τελευταία 20 χρόνια γίνονται σοβαρές προσπάθειες αποκατάστασης και είναι εντυπωσιακό το ενδιαφέρον, και η πρόοδος σε αυτόν τον τομέα προχωρά με όλο και πιο έντονους ρυθμούς.

Η εμπειρία και η πρόοδος στην επανορθωτική χειρουργική της μύτης μετά από ατυχήματα ή καρκινώματα συμβαδίζει με την πρόοδο και τις εξελίξεις στη σύγχρονη ρινοπλαστική.

rinoplastiki3

(ΦΩΤΟ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ)

Στόχος, σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι όχι απλώς να “μπαλωθούν” τα ελλείμματα, αλλά και να δημιουργηθεί μια φυσική μύτη, καλύτερη δίοδος αεραγωγών, λεπτά ρινικά πτερύγια, καλά σχηματισμένες γωνίες, μικρή και λεπτή κορυφή.

Με αυτόν τον μεθοδικό και στοχευμένο τρόπο μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα και όμορφη μύτη, ακόμη κι αν ο χειρουργός αναγκαστεί να αρχίσει από το μηδέν!

Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να αποκατασταθεί η μύτη χρησιμοποιούνται, κατά περίπτωση, τοπικοί κρημνοί δέρματος και μοσχεύματα (Παράδειγμα: Μετωπορινικός κρημνός μεταφέρεται από το μέτωπο).

Η πρόοδος στη μικροχειρουργική έχει οδηγήσει στην “υιοθέτηση” ειδικών προωθητικών κρημνών που φέρουν πάνω τους αρτηρίες.

Η συνεχής προσπάθεια και εξειδίκευση στον τομέα αυτό φέρνει τα καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα για τον ασθενή και μάλιστα με τη μικρότερη επιβάρυνση.

Φωτογραφίες: πριν και μετά την επανορθωτική χειρουργική μετά από τραυματισμό.

 

* Η Αργυρώ Κυπραίου είναι Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

Αν. Διευθύντρια στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν

Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου

Επικοινωνία

Μπουμπουλίνας 31-33, Πειραιάς, τηλ. 210 4523738, 6932200011

mail: kypraiou@faceanatomy.gr

www.faceanatomy.gr,

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001562974268&fref=ts

http://www.youtube.com/channel/UCYLvcbEUyLQ2Jj4MEzHHvqQ

http://akypraiou.wordpress.com/

http://faceanatomykypraiou.blogspot.gr/

https://sites.google.com/site/faceanatomykypraiou/

https://plus.google.com/104548885699567502745/posts

- Διαφήμιση -