- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Πώς αντιδρούν οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και κινδύνου; Συνήθως, μετά την εκδήλωση ενός τραγικού περιστατικού, όπως αυτό τον περασμένο Απρίλιο σε Λούνα Πάρκ στο Ελληνικό, όταν η διασκέδαση ενός 13χρονου αγοριού έμελλε να έχει μοιραία κατάληξη, ακολουθεί ολιγοήμερη αναστάτωση και έπειτα όλα αφήνονται στη λήθη.
Το δυστύχημα, στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η αφορμή για να έρθουν στο φως όλες οι παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας πανελλαδικά στους παιδότοπους.

paidikixara2
Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος θέλησε να βρει ουσιαστικές λύσεις, για να επαναληφθούν ανάλογα δυσάρεστα γεγονότα με αρνητικούς μάλιστα πρωταγωνιστές παιδιά. Ανέθεσε στον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης τον ενδελεχή έλεγχο και στη συνέχεια την αξιολόγηση των Παιδικών Χαρών, οι οποίες λειτουργούν στον Δήμο.
Οι εκθέσεις του ΕΛΟΤ κατέγραψαν μια απογοητευτική συνολικά εικόνα. Όλοι οι παιδότοποι παρουσίαζαν σημάδια εγκατάλειψης, ελλιπή συντήρηση των παιχνιδιών, φθορές σε όργανα και απουσία κανόνων ασφαλείας.

Πρόγραμμα αποκατάστασης

Το Attica Coast συνομίλησε με τον υπεύθυνο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και αρμόδιο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τον κ. Μάνθο Εφραιμίδη, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι με πρωτοβουλία του Δήμου έχει ήδη δρομολογηθεί η σταδιακή αποκατάσταση των Παιδικών Χαρών, ώστε να είναι ασφαλείς για τη διασκέδαση όλων των παιδιών.
Τόνισε μάλιστα ότι και στις 36 Παιδικές Χαρές του Δήμου, συνεργείο εργολαβίας έχει αναλάβει τη μελέτη των οργάνων καθώς και του περιβάλλοντα χώρου στο κάθε πάρκο ξεχωριστά.
«Η αποξήλωση ή η συντήρηση των επικίνδυνων οργάνων, η μορφοποίηση ανισόπεδων επιφανειών του εδάφους και η εγκατάσταση χλοοτάπητα, όπου κρίνεται απαραίτητο, ευελπιστούμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε βάθος διετίας», δήλωσε στο Attica Coast με αισιοδοξία ο κ. Εφραιμίδης.

paidikixara
Το πρόγραμμα αποκατάστασης των Παιδικών Χαρών έχει κοστολογηθεί από τον Δήμο στα περίπου 600.000 – 700.000 ευρώ. Ένα μεγάλος μέρος του κόστους, περίπου 200.000 ευρώ, θα καλυφθεί από κονδύλια του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, ενώ το υπόλοιπο μέρος θα συγκεντρωθεί από χορηγίες επιχειρηματιών, καταστηματαρχών και γενικά δημοτών, οι οποίοι επιθυμούν να συνεισφέρουν.
Ο κ. Εφραιμίδης μας αποκάλυψε μάλιστα, ότι ήδη δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής έχουν απαντήσει θετικά στην ανάληψη του κόστους αποκατάστασης μιας Παιδικής Χαράς.
Η αντίδραση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και η ανταπόκριση ιδιωτών επιτρέπει να διαφανεί μια κάποια χαραμάδα αισιοδοξίας για όσα φαίνεται να αλλάζουν σε σχέση με την ευαισθητοποίηση του κοινού, γεγονός που σε αυτήν την περίπτωση θα επιτρέψει στα παιδιά της περιοχής να συνεχίζουν να απολαμβάνουν χωρίς φόβο τα παιδικά παιχνίδια και τις Παιδικές Χαρές.

- Διαφήμιση -