- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Επιχείρηση από την Ελληνική Αστυνομία με στόχο την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου στον περιβάλλοντα χώρο του Ηλεκτρικού Σταθμού στον Πειραιά και στους γύρω δρόμους της πλατείας Οδησσού, με τη συνδρομή του Δήμου Πειραιά και συγκεκριμένα της Δημοτικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά.

opo

Το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. με τη συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας, προχώρησε σε κατάσχεση των παράνομων προϊόντων, τα οποία καταστράφηκαν, ενώ έγιναν και συλλήψεις μικροπωλητών.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Το παρεμπόριο είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα στην πόλη του Πειραιά που  τείνει να λάβει μεγάλες διαστάσεις κυρίως λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διέπει τη χώρα. Στον Πειραιά φαινόμενα παρεμπορίου, παρατηρούνται κυρίως έξω από τον Ηλεκτρικό Σταθμό αλλά και στην Κυριακάτικη Αγορά. Σήμερα πραγματοποιήθηκε μια ακόμη επιχείρηση έξω από τον Ηλεκτρικό Σταθμό, από την  Ελληνική Αστυνομία με τη συμβολή της  Δημοτικής Αστυνομίας και εργαζομένων του τομέα Καθαριότητας. Η επιχείρηση αυτή,  έρχεται σε συνέχεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο γραφείο μου  με εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ. κι άλλους θεσμικούς  φορείς, όπου αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, η Δημοτική Αστυνομία να συνδράμει – έστω και με το ελάχιστο έμψυχο δυναμικό που διαθέτει – στο έργο της ΕΛ.ΑΣ.  που είναι ο αρμόδιος θεσμικός φορέας για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου. Είναι σαφές ότι μια  ή δύο επιχειρήσεις δεν μπορούν να εξαλείψουν το παρεμπόριο. Χρειάζεται σχέδιο, συνεχή προσπάθεια και είναι αυτονόητο ότι από την πλευρά μας θα συμβάλουμε όπου μας ζητηθεί και θα συνδράμουμε στο έργο της ΕΛ.ΑΣ. Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι στο φαινόμενο του παρεμπορίου, καθώς η παράνομη πώληση προϊόντων συντηρεί την παραοικονομία και βλάπτει την εικόνα της πόλης, σε μια χρονική συγκυρία που η Δημοτική Αρχή Πειραιά, έχει βάλει τις βάσεις για να αποκτήσει αναπτυξιακή προοπτική η πόλη μας».

opo2 opo5

- Διαφήμιση -