- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 8 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 8 Λεπτά

Το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στο πλαίσιο της ανοιχτής επικοινωνίας του με τους πολίτες, προσκαλεί το κοινό να πάρει μία «γεύση» από τη μελλοντική του λειτουργία, λίγο πριν ολοκλήρωσή του, το 2016.

Dialexi

Εκδηλώσεις από 09 έως 11 Οκτωβρίου 2015

Για το διάστημα 9 με 11 Οκτωβρίου το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει δύο εργαστήρια για παιδιά, αλλά και μία διάλεξη για ενήλικες.

Στο χώρο δε του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει την έκθεση αρχιτεκτονικών εργασιών “SITE EFFECTS – 22 προτάσεις”, στην οποία τελειόφοιτοι της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για τα οικοδομικά τετράγωνα της πόλης που περιβάλλουν το ΚΠΙΣΝ.

Οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για το διάστημα 09 έως 11 Οκτωβρίου περιλαμβάνουν:

Εργαστήριο για παιδιά

Μαθαίνω να βλέπω: Εισαγωγή στην εικόνα – 09.10.2015, Ώρα 17.00

Από τα προϊστορικά σπήλαια μέχρι τις σημερινές κυρίαρχες οθόνες, η εικόνα είναι θεμέλιο της αντίληψης και της γνώσης, πιο ισχυρή και πιο δυναμική από το κείμενο, πιο περιεκτική και με άπειρες σημασίες. Σε ένα εργαστήριο οπτικού γραμματισμού, τα παιδιά «διαβάζουν» εικόνες, τις κατανοούν με την ελευθερία της δικής τους αντίληψης, καλλιεργούν τα προσωπικά τους κριτήρια στην ερμηνεία τους, επιστρατεύουν τη σκέψη και τη συναισθηματική τους ευφυΐα, μαθαίνουν τη στενή σχέση που συνδέει το βλέμμα με τη φαντασία και την προσωπική έκφραση.

Για παιδιά 8-12 ετών.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Μιχάλης Καλλιμόπουλος

Κάτια Παπασπηλιοπούλου

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

 

 

 

 

Διάλεξη για ενήλικες

 

Ο γάμος και η οικογένεια ως πηγές ωρίμανσης αλλά και συγκρούσεων – 10.10.2015, Ώρα 12.00

Η λογοτεχνία, το θέατρο, ο κινηματογράφος, η ιατρική, η ψυχανάλυση, αλλά και κάθε άνθρωπος, επανέρχονται διαχρονικά σε αυτές τις δύο καταστάσεις, που αποκαλύπτουν τις ανάγκες των ανθρώπων, αλλά και τα όριά τους, την αποδοχή των θεσμών, αλλά και την κόπωση και την αμφισβήτησή τους, την αναζήτηση νέων τρόπων συνύπαρξης, το διχασμό ανάμεσα στη συντροφικότητα και την ασφάλεια, την ανεξαρτησία και το κόστος της. Γάμος και Οικογένεια: Σχολείο ή Φυλακή;

 

Στην παρούσα ομιλία, θα συζητηθούν με ποιον τρόπο ο γάμος και η οικογένεια αποτελούν πηγές ωρίμανσης αλλά και συγκρούσεων.

 

Ομιλητές: Παντελής Παπαδόπουλος, Ψυχοθεραπευτής-Ψυχίατρος

Βέρα Αθανασίου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

 

 

Εργαστήριο για παιδιά

 

Κοίταξέ με: Το πορτραίτο μέσα από την ιστορία της τέχνης – 11.10.2015, Ώρα 12.00

Το πορτρέτο είναι μαρτυρία ύπαρξης, μια ψευδαίσθηση αιωνιότητας, υπαινιγμός για το παντοτινό. Τα παιδιά παρακολουθούν την εξέλιξη της προσωπογραφίας από την Αναγέννηση μέχρι τη Σύγχρονη Τέχνη, από την ελαιογραφία μέχρι τη φωτογραφία, μαθαίνουν να διακρίνουν τις ελευθερίες που επιλέγει κάθε καλλιτέχνης για να αποδώσει τη βαθύτερη ουσία του προσώπου που απαθανατίζει, αντιλαμβάνονται ότι η εικόνα και η έκφραση έχουν στενούς δεσμούς.

 

Για παιδιά 6-12 ετών.

 

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Κάτια Παπασπηλιοπούλου

 

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

 

 

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.snfcc.org/visitors-center/events/?lang=el.

 

 

Δωρεάν μεταφορά του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών με shuttle bus

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού – Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας Κέντρου Επισκεπτών για τις προεγγραφές και τυχόν άλλες διευκρινίσεις:

Τηλ: 210 8778396/8

Email: visitorscenter@snfcc.org.

Κέντρο Επισκεπτών – Πεζογέφυρα Εσπλανάδας, Εργοτάξιο ΚΠΙΣΝ, Καλλιθέα

 

 

 

Το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

 

Το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2013, με στόχο να προσφέρει την ευκαιρία στο κοινό να δει το εργοτάξιο, και να ενημερωθεί για την εξέλιξη της κατασκευής, καθώς και για την αποστολή του ΚΠΙΣΝ.

Το Κέντρο Επισκεπτών φιλοξενεί μια μόνιμη έκθεση για τους τρεις πυλώνες του ΚΠΙΣΝ: την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το έκτασης 170.000 τ.μ. Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Παράλληλα, μέσα από εκθέσεις και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους το Κέντρο Επισκεπτών προσφέρει μια «πρώτη γεύση» της μελλοντικής λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ.

Η εφήμερη κατασκευή του Κέντρου Επισκεπτών είναι σχεδιασμένη από τους φοιτητές αρχιτεκτονικής, Σπύρο Γιωτάκη και Άγι-Παναγιώτη Μουρελάτο, οι οποίοι επιλέχθηκαν από τον Renzo Piano, αρχιτέκτονα του ΚΠΙΣΝ, μέσα από πανελλήνιο σπουδαστικό διαγωνισμό.

Όλες οι εκδηλώσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και είναι δωρεάν για το κοινό.

 

- Διαφήμιση -