- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 7 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 7 Λεπτά

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, η απόπειρα αυτοκτονίας ενός ανήλικου μαθητή, ο οποίος πήγαινε στο ίδιο σχολείο με τον τον Νικόλα, που έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή του, το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο μαθητής έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, την περασμένη Κυριακή, στο σπίτι του, αλλά ευτυχώς τον πρόλαβαν οι γονείς του.

Για το συμβάν που έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα, επιλήφθηκε ο εισαγγελέας ανηλίκων.

Δείτε την ανάρτηση του Σπύρου Φιλίππου, πατέρα του 14χρονου Νικόλα, που αυτοκτόνησε λόγω του μπούλινγκ που δεχόταν:

Συγχωρήστε με , αλλά δεν είμαι ήρεμος , γράφω και τα χέρια μου τρέμουν …… 
Μόλις έμαθα , ότι ένας μαθητής απο το Γυμνάσιο του Νικολάκι μας , έκανε προσπάθεια να βάλει τέρμα στην ζωή του ….. 
Δεν ξέρω , πολλά για το συμβάν , ίσως και να μην έχει καμιά σχέση με τον σχολικό εκφοβισμό . 
Όταν σε μια σχολική μονάδα , υπάρχει ένα τραγικό συμβάν , η σχολική αυτή μονάδα θα πρέπει να είναι σε μια «λίστα υψηλού κινδύνου » και να υπάρχουν όλες οι απαραίτητες δομές και να επαγρυπνούν …..
ΘΕΩΡΩ , ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ … 
Δεν πέρασε πολύς καιρός απο την προηγούμενη μου ανάρτηση που είχε σαν τίτλο «»»» Αν αυριο , υπάρξει και ένα δεύτερο παιδί που έβαλε τέλος στην ζωή του , επειδή κάποιοι του ασκούσαν bullying αλήθεια θα κοιμόσαστε τα βράδια ;;;;;; «»»»» και μια απο τις επισημάνσεις μου -μας , ήταν,,,,, «»»»» Δεν μπορώ λοιπόν να διανοηθώ , ότι στο γυμνάσιο που υπάρχουν τόσα θέματα , δεν θα υπάρχει ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός . Στο δικό μου μυαλό , θα είχε πρωτίστως αυτό το σχολείο και μετά θα γινόταν κατανομή σε όποια άλλα. »»»»’ ……….
Τι άλλο πρέπει να γίνει ;;;;;;;; 
Κάντε την δουλειά σας !!!!!!!!

Μιλώντας στο protothema.gr ο Σπύρος Φιλίππου πατέρας του 15χρονου Νικόλα από την Αργυρούπολη, ο οποίος έβαλε τέλος στην ζωή του τον περασμένο Ιούλιο, μετά από μπούλινγκ που δεχόταν από συμμαθητές του, κατήγγειλε πως υπήρξε νέα απόπειρα αυτοκτονίας μαθητή.

«Μου μεταφέρθηκε και είχα πολύ ένταση, ξέρετε όταν ακούω τέτοια περιστατικά δεν νιώθω πολύ άσχημα. Η περίπτωση αυτή μπορεί να μην έχει καμία σχέση με μπουλινγκ όμως δεν παύει να είναι μια απόπειρα αυτοκτονίας ενός ανηλίκου και μάλιστα στο ίδιο σχολείο που πήγαινε ο Νικολάκης μας εμένα με θορύβησε και έβγαλα μια ανάρτηση στο facebook» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μετά από το περιστατικό του παιδιού μου, έκανε δύο ημερίδες και άλλη μια Τρίτη σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων της οποίας ήμουν μέλος. Το σχολείο έκανε κάποιες προσπάθειες να κάνει κάποια σεμινάρια στους εκπαιδευτικούς αλλά το βασικό, κατά την κρίση μου πάντα, θα ήταν να υπήρχε ένας κοινωνικός λειτουργός και ένας ψυχολόγος, πρωτίστως σε αυτό το σχολείο» είπε.

«Αντιλαμβάνομαι ότι τις αποφάσεις τις παίρνουν ειδικοί και όχι εγώ, γιατί δεν έχω τις γνώσεις, απλά καταδεικνύω την καθυστέρηση και ολιγωρία που υπάρχει. Και εκ των πραγμάτων επιβεβαιώνομαι» είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στους γονείς του παιδιού που αποπειράθηκε να βάλει τέλος στην ζωή του, υπογράμμισε το γεγονός, πως το παιδί τους είναι καλά και το πρόλαβαν και αυτό είναι ευτυχία.

«Το παιδί αυτό ήταν στο ίδιο Γυμνάσιο στην Τρίτη τάξη, δεν ξέρω περισσότερα γιατί όταν μου είπαν τι έγινε, σταμάτησε και έκοψα τους διαλόγους, δεν ήθελα να μάθω περισσότερα για ευνόητους λόγους. Γιατί αν μάθαινα ότι η απόπειρα του παιδιού αυτού προέρχεται από μπουλινγκ και ήταν τα ίδια παιδιά που παρενόχλησαν το παιδί μου θα είχα διαφορετική στάση πιο επιθετική. Προσπαθώ να προφυλάξω τον εαυτό μου χωρίς να έχω πολλές γνώσεις» είπε και συνέχισε «Πρέπει να πέσουμε στο πρόβλημα για να λυθεί και ευτυχώς που το παιδί είναι καλά, είναι τυχεροί οι γονείς αυτού του παιδιού που το προλάβανε και δεν το χάσανε».

- Διαφήμιση -